Takk for oss

Vi ga alt, og vi koste oss masse. Nå skal vi følge resten av sesongen sånn som dere gjør, og det blir rett og slett litt deilig det også.

Takk til alle som stemte og riktig god helg!

Og til Tommy, Hoffern, Åsleik, Aylar og Maria: Lykke til. Gi dem alt!

Elena og Håvard

Hvorfor er langsom dans vanskeligst?

Før jeg ble med i “Skal vi danse” trodde jeg at de raske dansene var de vanskeligste. Jeg lot meg imponere av de som lot beina gå raskest og trodde det var det mest krevende.

Nå vet jeg bedre.. Denne uka danser vi rumba, og jeg lover dere: Det er krevende. De langsomme dansene krever at man fyller ut bevegelsene helt, og slurving med holdning, teknikk og fotarbeid blir lettere avslørt. Det aller vanskeligste er når hoftene skal isoleres fra overkroppen, mens bena gjør en ting, og armene skal gjøre noe annet. Den type detaljkoordinasjon er ikke noe jeg har utpreget erfaring med, men nå er tida over for unnskyldninger. I morgen kommer vi, og vi kommer med alt. Jeg har lovt Elena en uke til med dans, og i morgen må jeg holde det jeg har lovt.

Elena er fremdeles glad i dere, og jeg er fremdeles det samme.

Elena og Håvard

ps. Legger med noen bilder fra trening

Duell igjen?

Snører nettet seg sammen nå?

Elena og jeg håper ikke det. Vi har lagt en overraskende bra treningsuke bak oss og ønsker å bevise at jeg har lagt de verste problemene i standard bak oss.

I morgen ønsker vi å gi dere en quikstep å bli lykkelig av! Vi ønsker å flyte over gulvet, og jeg håper at mange av dere som sitter hjemme med potegull og dipp ser meg og tenker: “Herregud, når han lille raringen der kan makte å prestere såpass. Da kan jeg og!” Jeg tenker videre at norske menn i alle aldre og fasonger reiser seg og stiller seg foran partneren sin før de sier: “Skal vi danse, elskede.” Dette blir etterfulgt av at mennene setter på en vals eller en samba alt ettersom hvilke musikalske preferanser de har. Magien fullbyrdes ved at hundretusenvis av nordmenn danser samtidig i sine respektive hjem bare fordi vår lille quikstep inspirerte dem til det.

Oioi for en fin tanke, men hvis nasjonen mot formodning ikke begynner å danse simultant etter vår enkle dans i morgen, så kan dere eventuelt sende av gårde en sms med tallet 11 til 26400. Da blir vi også glade.

Vi vil nemlig ikke i duell i morgen.

Ha det bra søtnoser. Vi ses på parketten!

Hilsen Elena og Håvard som er glade i dere!

Livin´La Vida Loca!

Onsdag kveld og hjemme fra straffetrening..

Elena har satt sammen en helt nydelig sambakoreografi, og jeg er hjemme for å hvile de ooh så lekne hoftene mine noen timer før vi er i gang igjen.

For meg er hver ny dans som en ny hinderløype jeg må lære, en hinderløype full av feller som gjør at jeg kan gå på ræva i ydmykelse.

Skal det funke på lørdag må jeg ha memorert absolutt hele hinderløypa og kjenne hver eneste felle for at dette skal gå..

Vet dere forresten hva åttetall er i sambaen? Ok.. Du må isolere hoftemusklaturen og stabilisere ryggen. Deretter beveger du hoftene i åttetallssirkler. først svinger du hoftene bak til venstre, så fram til venstre. Deretter svinger du dem diagonalt over til høyre bakside, før du kommer over til høyre framside. Denne kan du gjenta flere ganger både langsomt og hurtig… It makes the women go crazy!

PS. Snakka med Morten Ramm i dag. Han er ikke lenger skeptisk til om jeg har beina til å hevde med i Skal vi danse.

Elena er veldig glad i dere, og jeg synes jaggu ikke dere er så aller værst sjæl.

Ses på lørdag

Elena og Håvard

Duell igjen?

Ny lørdag, ny dans på parketten..

Det har vært en krevende uke, kjære dansevenner. Det begynte litt trangt med et agressivt magevirus som slo meg ut. Vi mista et par treningsdager, men vi har prøvd å ta igjen det tapte.

Dans er, i mye større grad enn jeg hadde trodd, en konsentrasjonsøvelse, og cha cha cha er vanskelig å skjønne. Tellingen er annerledes enn alt annet jeg har vært borte i. Elena synes jeg er en slow learner. Hver gang hun ber meg endre en del av dansen, for eksempel beina, så glemmer jeg noe annet og må lære det på nytt. “Håvard, dette må du kunne nå. Vi lærte på søndag!” Sier hun gjerne da.

Men uansett hvor frustrert Elena er over studentenes manglende evner, så gleder hun seg til parketten på lørdag, og hun håper det ikke blir duell andre lørdag på rad.

Sånt får vi uansett ikke styrt. Vi må bare gjøre som forrige lørdag. Vi må gi dem alt og håpe at det holder.

Kos dere folkens. Vi er glad i dere, og vi kommer med alt i morgen.

Elena og Håvard

Håper Håvard blir frisk snart!

I dag skulle vi hatt 2 treningsøkter fordi vi har fått en vanskelig men morsom dans, pluss at vi ikke får trent hver tirsdag fordi Håvard lager Showman!
Først fikk jeg en melding av Håvard kl. o5.40 på morgenen hvor det stod:
Jeg har blitt dårlig, fikk ikke sove på natta…Sorry.. Må bare bli hjemme!

Seinere på dagen reiste jeg til kveldstreninga vår. Jeg var nesten kommet på toget til Oslo da jeg fikk en ny melding:
Elena, sorry… Føler meg veldig dårlig. Må hjem og sove! Blir ikke noe trening i dag!

Jeg er litt bekymret for ham, hvordan kommer det til å gå?!? Vi mister 2 treningdager minst… Håper at han føler seg bedre på onsdag og at vi kan trene masse da!!!
Vi kommer til å gjøre alt vi kan for at dere skal få se et bra show på lørdag uansett!

Stor klem fra Elena

Jive..

Jive, mine damer og herrer. Jive er ukens dans, og jive skal gå fort. Da min gode venn Morten Ramm fikk vite at jeg skulle være med i “Skal vi danse” var hans første kommentar: “Dette kommer ikke til å gå bra. Dette har han ikke bein til..”

Nå kommer sannhetens øyeblikk, for i Jive må beina gå utrolig fort. Nå må guttungen vise at beina duger til mer enn å spille halvdårlig på venstrebacken i femte divisjon.

Også er det jo dette med hofter. Hoftene må være bevegelige og lekne, og ærlig talt trodde jeg hoftene mine var akkurat det helt til Elena skulle vise meg hvordan hoftene egentlig skal være. Mine hofter er pr. nå ikke bevegelige eller lekne nok. Det er jo heldigvis fremdeles flere dager til lørdag, så innen da lover jeg å ha Buskeruds raskeste bein og mest lekne hofter. Bare vent å se!

Skal forresten hilse fra Elena og si at hun elsker dere alle.

Mvh
Elena og Håvard

TV 2 AS

Lars Hilles gate 30, Pb 7222, 5020 Bergen

Materialet på nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten avtale med TV 2 AS (utgiver) og/eller med annen klareringsordning (Kopinor www.kopinor.no eller Norwaco www.norwaco.no), er enhver lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring (herunder visning) bare tillatt når det er hjemlet i lov (til privat bruk, sitat og lignende). Utnyttelse i strid med lov eller avtale medfører erstatningsansvar, og kan straffes med bøter eller fengsel.