Stanley Cup playoff Kamp 2

Dagen igår brukte Rangers på å restituere seg fra forrige kamp og gjøre seg klar til dagens kamp. De ble boende i Washington så de slapp å fly frem og tilbake mellom slagene. De hadde også en lett treningsøkt i tolvdraget denne dagen. En trening som bare ble brukt til å få gått ut litt gruff av beina så de var pigge til dagens kamp. På hotellet de bodde hadde de også leid ett oppholdsrom for spillerene. På dette rommet er det satt opp tv-spill, kortbord og liknende som spillerene kan bruke for å koble av fra all hockeyen. Selv brukte jeg dagen eller hvertfall fire timer av den til å sitte på en buss som tok meg rundt om kring i denne historiske byen jeg befant meg i. Og tror faktisk jeg kunne sittet der fire timer til og allikevel ikke fått med meg alt, for her var det mye!

 

Og så var nok en kamp her i USA`s hovedstad Washington D.C unnagjort. Etter den tøffe og javne kampen man var vitne til i kamp en, var ikke forventningene noe mindre til denne kampen. Rangers lå under 1-0 i kamper før dagens oppgjør og det hadde gjort dem godt å kunne tatt med seg en seier hjem herifra.

Som sist kamp var det ett utrolig trykk i og rundt Verizon Center timer før kampstart. Kampen i dag startet noe tidligere enn hva det vanligvis pleier å gjøre. Kampene her plaier å starte rundt klokken 19.00 lokal tid, men idag var kampstart 12.30. Dette gjør så kamprutinene til mange av spillerene blir veldig annerledes. I ett lag så har man alltid de som har faste rutiner på kampdager. De er som roboter som må gjøre det samme hver gang det er kamp, så har man de som ikke bryr seg å bare går ut å spiller. Men disse spillerne er profesjonelle så dem lar ikke kamptidspunktet påvirke noe som helst når alt kommer til alt. Som sagt ble pucken droppet kl 12.30 og det ble den gjort forran sikkert 20.000 elleville hjemmesuportere og 15 Rangers supportere (holdt seg litt i bakgrunnen). Kampen startet i ett fryktelig tempo og begge lag viste med en gang at de var klare til å gjøre det som måtte til for å vinne kampen idag. Rangers var farlig frempå ved et par annledninger allerede i det første byttet, men en solid Braden Holtby sørger for at det ikke blir noen kanon åpning  på kampen for Rangers sin del. Selv om Rangers var farlig frempå i startet var det Capitals som virket piggest utpå der. De hadde mye mer fart i kontringsspillet sitt og klarte flere ganger å bite seg fast i Rangers sin sone over lengre perioder, noe som sliter veldig på backene til Rangers. Sterkest for Capitals var rakken med den russiske superstjernen Alex Ovechkin. De virket å være overalt idag. Eneste som sørget for at dem ikke havnet på scoringslisten opp til flere ganger idag var en bunnsolid Henrik Lundqvist. Rett før slutt i den første perioden blir det også ett lite basketak forran Capitals målvakt Holtby. Det er Capitals backen Mike Green og Rangers Mats Zuccarello som har en høne å plukke med hverandre å ender opp i en brytekamp. Begge spillerne får to minutters utvisning for roughing. Ikke akkuratt hverdagskost for Mats med en roughing utvisning, men må man stille opp så må man! Da Green og Zuccarello braket sammen, reiste helle hallen seg å jublet og på høytallerene ble det spilt litt god gammeldags rockey liknende toner for å fyre opp litt ekstra. Men noen ordentlig fight ble det ikke og perioden endte 0-0.

(Mats Zuccarello og Mike Green braker sammen)

Andre periode ble litt roligere enn den sinnsyke starten vi var vitner til, men selv om tempoet kanskje ble litt lavere ble sjangsene til begge lag større. Rangers målvakten Lundqvist hadde denne perioden noen redninger jeg som gammel keeper ikke visste gikk an å utføre! Både Capitals Carlsson og Backstrøm hadde en mulighet hverseg til å dytte pucken i åpent mål, men Lundqvist forhindret dem begge. Selv om jeg ikke var i tvil fra før av, men nå er jeg hundre prosent sikker på at Henrik Lundqvist er verdens beste målvakt. Noe av det han gjorde idag skal ikke være mulig! Det er når man ser spillere som han, man skjønner hvor langt unna man var selv. Holtby i andre enden av banen leverte også en solid periode for Capitals, selv jeg ikke syntes Rangers var like farlig frempå som Capitals. Litt ufortjent kanskje, selv om skuddstatestikken for perioden sa 13-12 fordel Capitals, ebber det ut på stillingen 0-0. Og det var duket for ett fyrverkeri av nervøsitet og spenning fremfor den siste perioden.

Og nervepirrende ble det. Begge lag spilte bunnsolid forsvarspill og man skjønte at ingen ville ta noen sjangser som kunne føre til banklengsmål. Hver gang ett av lagene fikk pucken over offensiv blålinje hørte man gjesp fra alle i hallen. Og med litt over tre minutter igjen av kampen blir det helt stille. Alle holder pusten idet man oppdager at Rangers kanskje beste målscorer drar seg forbi backen og kommer alene med pucken fremfor Holtby. Så tar det cirka to sekunder før taket i hallen løftes igjen av jubel. Nash sendte pucken i stolpen. Han klarte ikke å avgjøre på nesten samme måte som han senket Norge i 2-1 kampen mot Canada i vm i Halifax for dem som husker det. Men han klarte å skaffe Rangers ett powerplay. Dette var Rangers store mulighet til å utlikne kampserien mot Washington Capitals til 1-1, men som tidligere powerplay, klarer de heller ikke å utnytte dette. Rangers er 0 av 7 i powerplay mot Capitals i dette sluttspillet. Perioden er over og det er da klart for overtime (første målet vinner).

Overtime i sluttspillet er litt annerledes enn i seriespillet. I sluttspillet spiller man 5 mot 5 isteden for 4 mot 4 og man spiller omganger på 20 minutter til ett lag har scoret. I seriespillet spiller man i 5 minutter før det avgjøres på straffer. Overtime i sluttspillets andre kamp på bortebane var en gyllend mulighet for Mats og Rangers til å skaffe seg en viktig seier før de skal tilbake på Manhattan. Og de får god hjelp på veien, for etter ca to minutter spiller capitals pucken over vantet fra egen sone. Noe som betyr to minutters utvisning og nytt powerplay til Rangers. Men heller ikke denne gangen klarer de score med enn man mer. Tror ikke de hadde ett skudd på mål engang! Og da når Rangers backen Ryan McDonagh gjør samme feilen i sin sone like etterpå, så Capitals får spille med en mann mer så smeller det fra Mike Green på blålinja og pucken dundrer forbi en dekket Henrik Lundqvist og kampen er over.

( Capitals spillerene feirer seieren over Rangers )

Washington Capitals øker dermed ledelsen til 2-0 over New York Rangers i best av syv serien dem imellom. Men nå skal de neste to kampene spilles på Rangers hjemmebane Madison Squaer Garden! For håpe at Rangers finner tilbake til scoringsformen de hadde på slutten av sesongen, så de får dempet selvtillitten til Capitals målvakten ett par hakk. Rangers hadde også fått tilbake to spillere fra skade til denne kampen og det var kjempen Brian Boyle og nyvervningen Derek Dorsett. Begge disse to er angrepsspillere, ser helst at forsvarsklippen Marc Staal kommer seg tilbake snart etter øyeskaden. Rangers trenger han til å stoppe Ovechkin i de neste kampene!

Vil også benytte anledningen til å gratulere HOCKEYGUTTA på det norske landslaget med seieren i åpningskampen! Lykke til vidre i turneringen!

På twitter @Gjensen31

Mats på twitter @Zuccarello36