Stanley Cup playoff Kamp 1

New York Rangers spilte idag sin første sluttspills kamp borte mot Washington Capitals. Selv hadde jeg tatt turen til USA`s hovedstad Washington D.C for å få med meg oppgjøret. Men som jeg annonserte på twitter igår kveld, fant jeg ut etter at togbilletten var bestilt at jeg hadde bestilt avreise kl 06.00. Denne klarte jeg selvfølgelig å forsove meg til! Alle har vel hatt den følelsen. Man vet man skal tidlig opp, men våkner frisk å uthvilt, før man noen sekunder senere skjønner at man burde vært trøtt og noe er galt. Jeg kastet på meg klærne å stormet ned til Penn station i New York, men toget var gått. Heldigvis for min del gikk det ett tog to timer senere så alt ordnet seg og jeg rakk kampen med god margin.

Som sagt var dette første kampen lagene imellom, i første runde av NHL sluttspillet. Det skal spilles best av syv kamper og første lag som vinner fire kamper er videre i jakten på Stanley Cup trofeèt. Man merket tidlig på dagen at dette ikke var som en vanlig seriekamp. Innbyggerne var kledd i Washington Capitals effekter overalt hvor man gikk.

( Byen var kledd i rødt idag )

Og værre skulle det bli!  To timer før kampstart tok jeg turen den til Verizon Center  som er hjemmebanen til Washington Capitals, for å lodde stemningen før kampstart. Og der var jeg ikke alene. Det var stappfullt på alle spisesteder i gaten på vei ned til arenaen, samtidig som det var fullt utenfor arenaen en halvtime før dørene åpnet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Håper bildene klarer å vise litt av oppstyret som var her i Washington før denne første kampen. Som dere ser på bildet fra oppvarmingen, så var det tett i tett med tilskuere som ikke skulle miste ett sekund av hva som foregikk på isen idag.

Så tilslutt var ventetiden for de fremmøtte over, pucken ble droppet og kampen var igang. Det ble gjort til ett lydnivå som får russebussene på tryvann til å glissne i forhold. Det kokte rett og slett på tribunen. Og kampen startet i ett vanvittig tempo. Taklinger ble delt ut i hytt og gevær og man skjønte tidlig at dette kom til å bli en bra og tøff hockeykamp. Capitals starter førsteperiode best. Mye grunnet ett tidlig powerplay som gjorde at de fikk satt bra press på Rangers, men Rangers er kjent for sitt solide forsvarsspill og klarer å ri unna stormen de møtte her i Washington. De klarer til og med å notere seg for kveldens første scoring. Carl Hagelin vrir og vender bak Capitals sitt mål før han tar kjøkkenveien og med litt hjelp av en forsvarers skøyte får han pucken bak en ellers bunnsolid Braden Holtby i Capitalsmålet. Dette ble periodens eneste nettkjenning å Rangers kunne gå i garderoben med ledelsen 0-1.

( Det kokte i Verizon Center idag)

Så etter å ha kommet seg helskinnet ut av første periode så det lyst ut for spillerne fra Broadway da andreperiode staret. Rangers hadde momentum å virket klart best i starten av andre periode. Nå var rollene byttet om. Det var Rangers som presset på og fikk flere muligheter i overtall også. Men de lyktes ikke å overliste Holtby i Capitals målet. Istedet var det Capitals og deres russiske superstjerne Alexander Ovechkin som scoret på en retur fra Rangers målvakt Henrik Lundqvist. Kampen sto nå å vippet, med flere sjangser til begge lag. Den største som ikke resulterte i mål hadde Rangers tidligere målscorer Hagelin som kom helt alene med Holtby, men Holtby reddet. Så skjer det som ikke skulle skje. Capitals tar ledelsen 2-1 og bare 40 sekunder senere øker dem ledelsen til 3-1! Capitals hadde mot spillets gang snudd ett underlege til ledelse med to mål i den andre peridoen og kunne gå i garderoben stinne av selvtillit.

( Kapteinen Alex Ovechkin scoret Capitals første mål for kvelden )

Tredje periode ble som tredjeperioder flest, da ett lag ligger under med to mål. Rangers presset og presset. Skapte målsjangse på rekke og rad, men pucken ville ikke inn. Ikke før det gjennsto ca 4 minutter av kampen. Mats Zuccarello spiller frem backen Moore, som skyter fra skrått hold. Rangers spillerne jubler og hallen blir stille. Alle tror Rangers har scoret, men ingen har sett pucken i mål. Dommerne må benytte seg av NHL`s videodømming for å finne ut om pucken var over målstreken eller ikke. Etter ett par minutter kommer bedskjen om at pucken ikke krysset målstreken og dermed ikke mål. Synd for Rangers som hadde med ett mål her hatt nok av tid til å kunne scoret ett til, men slik ble det desverre ikke og Washington Capitals vinner kampen 3-1. Fortjent eller ikke er jeg usikker på, men seier er seier. Det er tydlig at Rangers savner back klippen sin i Marc Staal som er ute med en øyeskade etter å ha fått en puck i ansiktet tidligere i sesongen. Men tror dette vil bli en jevn serie. Blir ikke sjokkert hvis det må 6 eller 7 kamper til for å avgjøre hvem av lagene som avanserer til neste runde.

 

Mats Zuccarello leverte nok en god kamp for Rangers og spilte 21.43 minutter idag (fjerde mest av Rangers sine løpere). Sammen med rekkekameratene Nash og Richards skapte de mye offensivt for Rangers, men det ble desverre ingen uttelling for dem idag. Men så lenge man skaper sjanser så kommer målene etterhvert. Det er tidlig i sluttspillet og jeg gleder meg til Rangers videre jakt etter Stanley Cup. Kanskje det vanskligste å vinne innen idrett. Sikkert mange som mener noe annet, men den diskusjonen tar jeg! Ny kamp her i Washington på lørdag og jeg er på plass da også.

Følg meg gjerne på Twitter @GJensen31