Serien er slutt

Da er seriespillet ferdig i NHL, men det er nå de fleste mener at sesongen virkelig starter! Siste seriekamp for Rangers var hjemme mot New Jersey Devils. En kamp uten betydning for Devils da de allerede ikke hadde muligheten til å nå sluttspillet, men for Rangers sin del var det viktig med seier. Vant de denne kampen ville det bety enklere motstand i første runde av sluttspillet som starter på torsdag. Og vant gjorde de. En enkel kamp, mot ett Devils som bar preg av at etter kampen var det sommerferie. Rangers vant hele 4-0 å sikret seg dermed sjetteplassen i seriespillet. Noe som igjen fører til at første motstander i sluttspillet blir Washington Capitals. Selv om det ble en enkel 4-0 kamp, var den store “snakkisen” etter kampen det siste målet til Rangers som ble scoret av Rick Nash etter flott forarbeid av rekkekameratene Brad Richards og Mats Zuccarello. Richards og Zuccarello spiller litt “give and go” med hverandre, og Zuccarello ender med pucken på bakerste stolpe og har nesten åpent mål. Hele Garden forventer ett skudd, men Zuccarello velger å legge pucken rolig opp til en umarkert Nash i toppen av slottet som enkelt kan sette pucken bak en totalt utspilt Johan Hedberg i Devils målet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

( Rangers feirer mål nummer fire for kvelden som også ble “Play of the day” )

Etter kampen mot Devils var altså seriespillet slutt. Og som tradisjon ved seiste seriekamp velger New York Rangers hvert år ut 25 heldige vinnere som får lov til å komme ut på isen å motta en av spillerne sin drakt etter kampslutt. Dette er sikkert stort for de utvalgte. Det å få lov til og gå ut på isen forran ett fullsatt Madison Squear Garden, men jeg tror ikke det var like festlig for han som tok ti steg ut for så å tryne midt utpå der! Etter å bli liggende en stund (mest fordi han var flau tror jeg) kom han seg endelig opp igjen og draktutdelingen kunne fortsette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

( Utdeling av drakter til heldige fans )

Mats Zuccarello endte denne Rangers sesongen med 8 målpoeng fordelt på 3 mål og 5 assist. Han endte også opp med +10 i pluss/minus statestikken som forteller hvor mange mål han har vært utpå isen både for og imot. Dette fordelt på 15 kamper. Han har nå totalt 67 kamper for New York Rangers og har 34 poeng totalt på disse kampene.

Etter kampen dro hele Rangerslaget til en utvalgt restaurant for å spise den årlige “serien er ferdig” middagen. Selv tok jeg denne på restauranten Lavo sammen med kjentfolk fra Norge som hadde tatt turen over for å se litt ishockey.

Dagen etter siste seriekamp var det fri fra trening for Rangers, og siden dem nå har klart sluttspill var det endel annen jobbing/intervjuer som måtte unnagjøres før alvoret drar igang på torsdag. Mats ba meg bli med en tur til Central Park for å møte noe kjentfolk, og jaggu var det ikke tidligere Manchester United og Landslags forsvarer Ronny Johnsen som stod der å ventet! Ronny Johnsen hadde selv tatt turen for å få med seg Rangers og Mats sin siste seriekamp for i år, og dette var hans første NHL kamp noensinne. Han mente det var gøy å endelig få sett en slik kamp og var selv imponert over hvor fort ting skjedde utpå der. Morro at Mats noterte seg i målprotokollen også når han først hadde tatt turen, men det er bare en selvfølge mener nå jeg!

(Mats og Ronny diskuterer gårsdagens kamp)

(Turister i Central Park! Ronny, Mats, Meg og Kevin)

Etter møte med ett tidligere idol, dro jeg og Mats for å spise. Denne gangen dro vi å spiste på restauranten hvor de fleste av Rangers spillerene spiser det dem kaller “Pre game meal”. Altså siste ordentlige måltidet før en kamp på selve kampdagen. En koslig restaurant plassert på Broadway. Etter middagen var det rett hjem for å få med seg ett par episoder av The O.C før det var tid for å legge seg. På mandag starter selve alvoret for Rangers, for da starter forberedelsene til sluttspillet og kampen om Stanley Cup.Da er det bare å glede seg til fortsettelsen og Rangers kamper mot Washington Capitals, det spilles best av syv kamper, og Rangers starter med to bortekamper, den første på torsdag!

Følg meg på twitter for oppdateringer @GJensen31

Mats Zuccarello på twitter @Zuccarello36