Playoff er sikret

 

Sist kamp borte mot Florida Panthers ble sett på som kampen der Rangers skulle sikre seg en plass i sluttspillet, men laget fra sør ville det annerledes. Spesielt deres svenske målvakt Jacob Markstrøm som var i det umulige hjørnet denne kampen. Rangers vinner skuddstatestikken 38-15, men taper allikevel kampen 3-2. Mats Zuccarello hadde en assist i kampen som kom på Rangers sitt utlikningsmål 1-1. Han spiller fri Moore som frakter pucken på mål, etter mye klabb og babb foran Floridas målvakt får Pyatt satt pucken. Mats har nå fem målpoeng på de fem siste kampene og står totalt med 7 poeng på 13 spilte kamper.

( Stats fra årets sesong )

Etter kampen mot Florida blir laget sovende igjen i Fort Lauderdale, før de dagen etter setter kursen mot Carolina og nok en borte kamp mot Carolina Hurricanes. Situasjonen er den samme som sist kamp, vinner de er de klare for sluttspill! Og taper de er det fortsatt håp, men da må de slå New Jersey Devils på hjemmebane. Kampen mot Carolina starter akkuratt som Rangers håpet på. De scorer 1-0 målet tidlig og i samme periode scorer de også 2-0! Etter 2-0 scoringen trodde allle dette skulle bli en enkel kamp men Carolina ville det annerledes. I andre periode av kampen utlikner Carolina både til 2-1 og 2-2, før de i tredje periode tar ledelsen 3-2 over Rangers. Jeg sitter på en bar rett ved siden av Rangers og kanskje verdens mest kjente arena Madison Squear Garden å ser kampen. Flying Puck heter det, og stedet blir helt stille idet Carolina tar ledelsen. Her sendte de både Rangers og Winnipeg Jets kampen samtidig. Taper Winnipeg sin kamp er Rangers videre uansett!! Etter at Carolina tar ledelsen 3-2 virker det som om at Rangers skjønner alvoret av kampen. Det virker som om de setter inn ett ekstra gir i håp om å klare det å sikre seg en sluttspillplass allerde nå, før den siste seriekampen. De jobber hardt å får betalt for strevet. For bare tre minutter før slutt klarer Rangers å få den scoringen som må til. Deres assisterende kaptein Brad Richards tar ansvar som en leder skal gjøre, å han scorer 3-3 målet. Dette målet sørgerr for at Rangers tvinger frem overtime i kampen som avgjør om de sikrer seg plass i sluttspillet eller ikke! I overtime er det liten tvil om hvilket lag som vil mest. Rangers presser på hard i lange perioder av gangen og får til slutt betalt. Og igjen er det deres kaptein Callahan som tar ansvar. Med ett skudd fra spiss vinkel klarer han å overliste Carolinas keeper Dan Ellis. Rangers vinner 4-3 etter overtime og sørger for at sluttspilsplassen er sikret!

                                                                                       ( På Flying Puck under kampen )

                                                                                            (Etter at seieren var sikret! )

Som sagt tidligere i bloggen er det litt flere nordmenn her i New York enn det, det var å se i den russiske byen Magnitogorsk. Har ikke vært en dag siden jeg kom til nå som har vært uten kjente fjes fra Norge. tidligere på dagen idag var jeg ute å møtte tidligere landslagskeeper Andre Lysenstøen som har tatt turen hit for å få med seg Rangers sin serieinnspurt.
                                                                             (Andre Lysenstøen og Meg på Flying Puck. )
Nå gjenstår det bare en kamp for New York Rangers og det er en hjemmekamp mot New Jersey Devils. I fohold til sluttspilsplass eller ikke er kampen uten betydning. Men den kan ha mye å si i forhold til hvilket lag Rangers møter i første runde av sluttspillet! Rangers ligger i skrivende stund på en åttende plass, men kan med seier i siste kamp samt at Ottawa taper sine siste kamper rykke opp til en sjetteplass. Det å havne på en sjetteplass vil ikke bety annet enn at første motstander i sluttspillet vil være ett laver rangert lag. Da takker jeg for meg for denne gang med smaken av ett perfekt grillet kyllingspyd, marinert i BBQ saus! 

 

Selv mener jeg beste motstand for Rangers i sluttspillet må være Boston Bruins, vet ikke alle er enige med meg i det, men det for så være. Det er mot Boston jeg mener Rangers har størst mulighet til å gå videre til neste runde. Dette begrunner jeg med at Boston ikke er like farlige offensivt som de andre mulige motstanderene. Samtidig som at Rangers har ett bunnsolid defensivt spill og veldig gode offensive kvaliteter som jeg tror Boston vil slite med!

Følg meg på Twitter @GJensen31