Sluttspill eller ikke ?

 

New York Rangers og Mats Zuccarello er nå inne i en tøff periode hvor de spiller syv kamper på tolv dager. Ikke bare er det mange kamper, men hver kamp er livsviktig med tanke på å nå ett sluttspill. Bare de åtte beste lagene i hver avdeling går til sluttspillet og Rangers ligger i skrivende stund på den utsatte åttende plassen. Av disse syv kampene er tre av dem spilt.

Først ut var bortekamp mot Philadelphia Flyers. En tøff kamp mot ett fysiskt og desperat Flyers, som er i samme posisjon som Rangers, de må ha poeng for å klatre på tabellen. Rangers dominerte til tider mot Flyers og burde ha vunnet denne kampen. Men det er ikke alltid måltavlen gjenspeiler spillet på isen. Flyers sin målvakt Steve Mason stod som en vegg bakerst å sørget for at Flyers i det hele tatt hadde en mulighet til å vinne denne kampen. Mason reddet flere hundreprosent sjanser, men en han ikke reddet var ett kvikkt håndleddskudd fra Mats Zuccarello. Da Mats scoret ledet allerede Flyers 2-0, så målet var viktig for at Rangers skulle henge med i kampen. Men det var også viktig for Mats personlig, da det var viktig for han å få åpnet scoringskotoen sin. Dette var hans første mål etter returen fra Russland. Etter Mats sin scoring ble Flyers presset veldig, men til ingen nytte. Flyers øker heller til 3-1. Da det gjenstår snaue ti minutter av kampen klarer Rangers igjen å redusere, denne gangen ved Derek Stepan. Rangers klarer heller ikke denne gangen å bruke momentumet man får ved å score til å utlikne. De tar ut målvakten i sluttminuttene i ett siste desperat forsøk på å få 3-3, men istede klarer Flyers å sette pucken i det tomme målet og vinner tilslutt 4-2. Etter kampen reiste laget tilbake til New York med sitt egetchartrede tog, mens vi vanlig dødlige måtte sitte pent på perrongen å vente på rutetoget.

 

( Følte meg litt som en turist i Philadelphia )

Dagen etter Philadelphia kampen var det en rolig dag her i New York. Rangers hadde en lett ettermiddags økt, som skulle sørge for at alle var klare til kamp dagen etter igjen, hjemme mot Florida Panthers. På kvelden dro Mats og jeg for å spise sammen med en gammel lagkamerat av oss. Petter Witnes med familie hadde ankommet byen. Witnes har spilt med Mats i Frisk Asker og jeg har spilt med han i Sparta Sarpsborg. Vi dro å spiste på restauranten Rue 57. Det er her Mats spiser før nesten hver hjemmekamp. Koslig sted som ligger rett ved leiligheten til Mats.

( F.V Meg, Mats og Petter på Rue57 )

På torsdag denne uken var det klart for hjemmekamp igjen. Og denne gangen var det Florida Panthers som kom på besøk i Madison Square Garden. Panthers lå før denne kampen på sisteplass i Rangers sin avdeling (Østre avdeling). Så forventningene til hjemmeseier var skyhøye. Men det er aldri lett å spille mot ett lag som ikke har noe å tape. Panthers var allerede før kampen ute av sluttspillskampen, mens Rangers måtte ha en seier. Og seier ble det. Hele 6-1 vinner Rangers i en morsom kamp med mye sjanser begge veier og ett fullsatt Garden. Ekstra morsomt var det for oss nordmenn på tribunen, da Mats scoret to ganger i løpet av kampen. Han scoret Rangers sitt tredje og fjerde mål, samt at han ble kåret til Rangers sin “third star of the game”. Rett etter storseieren mot Panthers, satte hele laget seg i lagets privatfly å satt kursen mot Bufallo for en ny kamp dagen etter. Mens Mats satt seg i flyet dro jeg for å møte to andre kamerater av oss som hadde tatt turen over, Mats Knutsen og Lasse Hammerstad. Hammerstad er en trofast venn. Han var å besøkte oss hele to ganger i Magnitogorsk! Men regner med at det er litt bedre å dra på besøk her 😉

( Mats Zuccarello scoret to mål hjemme mot Florida Panthers )

Buffalo Sabres borte var en kamp alle trodde skulle bli veldig tøff å vinne. Men da begge målvaktene til Buffalo valgte å kaste puckene inn i eget mål ble jobben til Rangers veldig mye lettere. De vinner komfortabelt 8-4 mot ett lag som var i samme situasjon som Rangers før kampen, desperate etter poeng for å nå sluttspillet. Mats noterte seg for målpoeng også i denne kampen da han spilte frem rekkekameraten Brad Richards på Rangers sin andre scoring. Etter kampen var planen at laget skulle fly rett hjem, men grunnet kraftig vind i Buffalo måtte hjemreisen vente til dagen etter. Så da fløy de rett til White Plains der treningsanlegget til Rangers ligger, for å gå på is og trene. Etter treningen var det klart for middag med Knutsen og Hammerstad. Og siden det er hjemmekamp mot New Jersey Devils idag var det ikke uventet at vi dro å spiste på Rue57.

( Mats ,Mats,Lasse og Meg på Rue )

Ting har fungert veldig bra for Rangers og Mats den siste tiden. De har vunnet to av de tre siste kampene og Mats har notert seg for fire målpoeng på disse tre kampene fordelt på tre mål og en assist.  Nå har vi akkuratt vært ute å spist frokost med ett par lagkamerater av Mats å sitter i leiligheten og venter på kampstart mot New Jersey Devils som starter klokken tre ( 21.00 norsk tid). Med mange kamerater på tribunen håper vi seiersrekken fortsetter for Rangers!!

Mats Zuccarello på twitter @Zuccarello36

Meg på twitter @Gjensen31