Byderby og hatoppgjør

Sist jeg skrev gjorde Mats seg klar til byderbyet mot New York Islanders. Selv tok jeg turen ut til Long Island for å se dette hatoppgjøret. Og for en kamp det var. Kanskje en av den morsomste hockeykampen jeg noen gang har sett! Det var fult hus i Nassau veterans memorial coliseum, det vil si ca 17.000 tilskuere. Den ene halvdelen var Rangersfans og den andre Islandersfans. Trykket og lydnivået som var er ubeskrivelig. Man kjente nakkehårene reiste seg allerede under oppvarmingen og bedre ble det ikke av at kampen var fylt med målsjangser, tre eller fire stolpeskudd og gruff hele veien. Som gammel målvakt selv, ble jeg selvfølgelig mest imponert over keeperspillet til den Svenske superstjernen Henrik Lundqvist som vokter Rangersmålet. Man kan trygt si at det var takket være han at Rangers kunne dra seieren i land, i overtime etter at kampen endte 0-0 ved full tid.

( Henrik Lundqvist mot NY Islanders )

Etter 60 minutters spill stod det altså 0-0 og begge lag sikret seg hvertfall ett viktig poeng i kampen om sluttspillsplass. Så var det klart for fem minutters overtime hvor vinneren ville sikre seg enda ett poeng. I overtime trakk Rangers det lengste stråret ved ett skudd rett opp i krysset fra backen Dan Girardi, som ble pent fremspilt av Derick Brassard. Lydnivået nådde nye høyder idet Girardi scoret og laget kunne ikke annet enn å takke han og Lundqvist for seieren og to poeng.

( Ett hyggelig syn for alle Rangers supportere )

Mats startet denne kampen i Rangers sin førsterekke sammen med Rick Nash og Derek Stepan. Men da kampen var over tror jeg alle hadde spilt i alle de forskjellige rekkene, da Rangers sin coach John Torterella uten hell prøvde febrilsk å sette sammen en rekkekombinasjon som kunne sette den avgjørende pucken i målet. Han er kjent for å rokkere mye på rekkene under spillets gang, men det som skjedde i denne kampen har jeg aldri sett før. Tror ikke spillerene hadde mer enn tre bytt før de ble rokkert rundt.

Dagen etter kampen hadde Rangers restitusjonsdag. Det vil si at de står fritt til å gjøre akkuratt hva de vil denne dagen. Mats pleier å dra til treningssenteret for å sykle eller få massasje og den slags. Dette er dagen spillerene skal bruke på å hente seg inn igjen. Noe som er utrolig viktig med ett så tøft kampprogram. Neste kamp er idag, bare to dager siden sist kamp. Idag spiller Rangers borte mot Philadelphia Flyers.

Philadelphia ligger bare en times togtur unna Manhattan og det er også slik Rangers reiser dit. De trente på morningen igår før de satt seg på ett egetchartret tog som tok dem til Philladelphia. Her sover de en natt på hotell, og på kampdagen står de opp tidlig for å trene på isen de senere skal spille kamp på.

Rangers – Flyers har bygget seg opp til å bli ett lite hatoppgjør. Etter enkelte episoder som skjedde under forrige sesong og under Winter Classics ifjor. Flyers er kjent for å være ett tøft, hardtarbeidende lag som liker det fysisk. Så det skal bli spennede å se hvordan Rangers som sliter med å score mål om dagen skal takle dette. Nå sitter jeg på en Cafe downtown Philadelphia å gleder meg til kampstart som er kl 7.30 (01.30 norsk tid.)

(  Rangers og Zuccarello supporter på Long Island )