Tilbake på Broadway

Etter en vellykket sesong i Russiske KHL og Metallurg Magnitogorsk startet ryktene tidlig å svirre rundt Mats Zuccarello sin retur til New York Rangers. Selv om det tidlig stod i mediene at Rangers var interesserte tok det likevel en god stund før alt var klart for en Zuccarello-retur til Broadway og New York Rangers. Nesten tre uker tok det faktisk før alt var på plass. Dette var tre lange uker som ble brukt til å holde seg i form ved hjelp av landslagsoppkjøringen mot VM og “Camp Roy”.

Men litt ferie ble det etter hjemkomsten fra Russland. Mats og jeg tok med oss Cal O`Reilly som var lagkameraten til Mats og naboen våres i Magnitogorsk, opp til Hemsedal for å vise frem den norske naturen vi hadde skrytt av i syv måneder. Her ble det for det meste å slappe av, samt litt snowboard og langrenn.

(Mats på langrennski)                                                          (Cal og Mats på brett for første gang på 10 år)

Alle sier at nordmenn er født med ski på beina og selv trodde vi at dette var enkelt. Har jo sett dette så mye på tv og alltid blitt like irritert da noen faller eller ser ut som om de ikke tar i nok. Men etter cirka tjue minutter febrilsk staking innover i hemsedals skoger, bøyer jeg meg i støvet for langrennsløperne og det de er gode for.

Etter en fin helg i Hemsedal bar det tilbake til Oslo og isparketten på Jordal Amfi. Nå var det bare for Mats å holde kroppen i form i vente på at Rangers skulle ringe for å bekrefte at alt var i orden, men det viste seg å ta lenger tid en forventet. Dette fordi man i NHL bare kan ha 50 spillere under kontrakt og Rangers hadde 49. Men etter mye rokeringer i rekkene fant de til slutt plass til Mats i stallen sin, og kontrakten ble sendt til Oslo. Dagen etter at kontrakten var signert, bar det av gårde til Canada for å møte laget og gjøre seg klar til bortekamp mot Montreal Canadiens.

(Kontrakten med Rangers blir skrevet under.)

Mats har nå fått installert seg i en fin 2-roms leilighet på Manhattan. Leiligheten ligger 30 minutters kjøring fra treningsanlegget og 5-10 minutter fra selveste Madison squear garden. Treningsanlegget til Rangers ligger i White plains som er nord for Manhattan.

Mats har nå vært med Rangers i drøyt tre uker og ting starter å falle på plass med tanke på rollen i laget. Han har til nå fått mye tillit av treneren Torterella, samtidig som han spiller kanskje sin beste hockey noen sinne. Man får hva man fortjener er det noe som heter og sånn jeg ser det fortjener Mats den spilletiden han har fått. Han har vært med på å bidra til at Rangers sitt offensive spill har blitt løftet betraktelig. Men han er ikke alene om dette. Rangers har også hentet inn to andre offensive spillere i Brassard og Clowe som begge har hatt suksess i starten av sin Rangers-karriere.

Livet utenfor isen her i New York er ikke veldig forskjellig fra hva det var i den nitriste byen Magnitogorsk. Men sant skal sies, det er forskjellig. Litt flere restauranter å velge mellom enn de tre vi spiste på hver dag i Russland. Tv kanaler med engelsk tale, eller egentlig kan jeg si tv kanaler generelt, noe vi ikke hadde i Russland (av eget valg, da vi ikke trengte russisk tv). Men alle attraksjonene New York har å by på blir ikke like interessante da Mats er her for å gjøre en jobb. Tiden går for det meste til å slappe av  i leiligheten så man er klar for neste viktige kamp. Kampene spilles foran ca 20.000 tilskuere og spilles ca annenhver dag. Da skjønner man kanskje at turistattraksjonene ikke blir så viktig allikevel. Men jeg tror mye er psykisk. Ting går lettere når man vet man har muligheten til å gå ut å finne på noe, man velger det bort selv. I Russland valgte man ingenting fordi mulighetene ikke var tilstede. For min egen del er jeg fornøyd med den friske luften her som gjør det mulig å ta seg en tur ut nå det passer seg. I Magnitogorsk var den så forurenset at det gjorde vondt å gå ute for lenge.

( Lader opp til kamp med en løpetur i Central Park )

De to siste dagene har Rangers hatt kampfri. Etter seieren på straffer hjemme mot Toronto Maple Leafs har de brukt tiden godt til å forberede seg til hatoppgjøret mot byrival New York Islanders som spilles idag (natt til søndag norsk tid). Begge lag kjemper med nebb og klør om en av de åttende sluttspillplassene og det er bare to poeng som skiller de to lagene som ligger på henholdsvis åttende (Rangers) og syvende (Islanders) -plass i den østre avdelingen i NHL. Mats skal i kveld spille i rekke med Carl Hagelin og Derick Brassard. Dette blir en offensiv rekke med mye fart og ferdigheter, som forhåpentligvis kan klare å notere seg i målprotokollen mot ett formsterkt New York Islanders i kveld.

( Mats gjør seg klar til avreise for Long Island og bortekamp mot Islanders)

Mats på Twitter @Zuccarello36

Meg på Twitter @GJensen31