Den norske duellen

Etter mye om og men har endelig to nordmenn møttes i russiske KHL !  Selv om det er tre nordmenn som spiller i samme liga måtte man vente til det gjensto fem seriekamper før to av dem skulle stå opp mot hverandre på samme isparkett. Tidligere oppgjør lagene imellom har Lars Haugen blitt satt på sidelinjen grunnet NHL lockouten og Mats på grunn av skade. Men ett første oppgjør mellom to nordmenn kunne ikke vært under bedre forhold! Kampen ble mellom Patrick Thoresen`s SKA St.Petersburg og Mats Zuccarello`s Metallurg Magnitogorsk, i storbyen St.Petersburg.

Mange nordmenn hadde som forventet tatt turen til St.Petersburg for å få med seg kampen mellom våre kanskje to største ishockeyprofiler. Så må være ærlig å si at jeg har kost meg på tur hvor det har gått ann å bruke de norske muntligferdighetene mine litt mer enn hva som er nødvendig i Magnitogorsk.

Laget til Mats kom rett til St.Petersburg fra bortekamp mot Dynamo Moskva. Noe som gjorde at de hadde en dag å komme seg på før det bar ut i strid igjen. Dagen før kamp bruker spillerene til å restituere seg fra kampen som ble spilt dagen i forveien. Så det er ikke mye rom for severdigheter og sightseeing da de er å spiller bortekamper. Men Mats hadde litt familie som hadde tatt turen. Så på kvelden dagen før kamp ble det familieselskap i St.Petersburg.

(Mats med familien i St.Petersburg)

Selve kampen var det store forventninger til på forhånd. Hundrevis av nordmenn og tusenvis av russere hjalp til å fylle opp mektige Ice Palace (kapasitet ca 12.000) som er hjemmebanen til Patrick Thoresen. Jeg tror ikke det var mange innbyggere igjen i Hamar heller under kampen, da det så ut som hele byen hadde tatt turen hit for å få med seg sin lokale helt Thoresen spille sin første kamp mot en annen nordmann etter fire år som stjerne i KHL. Selv om det så livlig ut å være norsk på tribunen under kampen valgte jeg heller å nyte den fra litt roligere omgivelser, å satt sammen med Kim Frydenberg i Patricks egen vip-losje i hallen. Kim valgte i sin tid å flyttet over til Russland sammen med Patrick Thoresen, da Patrick var fersk i ligaen, på samme måte som jeg har blitt med Mats i år.

(Kim og meg på plass i hallen før kampstart)

Kampen kunne ikke startet på en bedre måte for alle nordmenn som hadde tatt turen. Patrick scorer kampens første mål etter drøyt syv minutter ut i første periode! Så hvis det ikke var god stemning fra før av ble det hvertfall det nå. Og det bare fortsatte da SKA økte til 2-0 gjennom svenske Tony Mårtensson, servert og assistert av Patrick. Selv om Patrick og Mats hadde flere store muligheter hverseg i dagens kamp til å notere seg i målprotokollen, ble det med Patricks to poeng i dagens oppgjør. SKA St.Petersburg scorer også ett mål i tredje periode som sørger for en fortjent 3-0 seier til hjemmelaget.

(Patrick takker de fremmøtte fra Hamar for kampen)

Treneren til Metallurg er ikke fornøyd med det laget har prestert den siste tiden å sørget for at ingen av spillerene fikk lov til å forlate hotellet etter kampen. For Patrick sin del er ikke dette noe problem da laget hans har vunnet de fire siste kampene og Patrick har hatt vanvittige ni poeng (mål og assist) på de tre siste. Så middagen etter kampen hvor Patrick skulle gni seieren litt ekstra inn ble litt amputert da Mats og resten av laget hadde fått “innestraff”, men vi klarte å kose oss fordet.

(F.H, Kim, Meg, Patrick, Monica Thoresen, , Tony Mårtensson)

Nå har lagene en kamp igjen før ligaen har internasjonal landslagspause, det vil si en ukes kampopphold i KHL. Da skal det norske landslaget spille trenigskamper i Stavanger og deres nye storstue DNB Arena.

Følg @Gjensen31 på twitter for live oppdateringer fra kampene og livet.