Stanley Cup playoff Kamp 2

Dagen igår brukte Rangers på å restituere seg fra forrige kamp og gjøre seg klar til dagens kamp. De ble boende i Washington så de slapp å fly frem og tilbake mellom slagene. De hadde også en lett treningsøkt i tolvdraget denne dagen. En trening som bare ble brukt til å få gått ut litt gruff av beina så de var pigge til dagens kamp. På hotellet de bodde hadde de også leid ett oppholdsrom for spillerene. På dette rommet er det satt opp tv-spill, kortbord og liknende som spillerene kan bruke for å koble av fra all hockeyen. Selv brukte jeg dagen eller hvertfall fire timer av den til å sitte på en buss som tok meg rundt om kring i denne historiske byen jeg befant meg i. Og tror faktisk jeg kunne sittet der fire timer til og allikevel ikke fått med meg alt, for her var det mye!

 

Og så var nok en kamp her i USA`s hovedstad Washington D.C unnagjort. Etter den tøffe og javne kampen man var vitne til i kamp en, var ikke forventningene noe mindre til denne kampen. Rangers lå under 1-0 i kamper før dagens oppgjør og det hadde gjort dem godt å kunne tatt med seg en seier hjem herifra.

Som sist kamp var det ett utrolig trykk i og rundt Verizon Center timer før kampstart. Kampen i dag startet noe tidligere enn hva det vanligvis pleier å gjøre. Kampene her plaier å starte rundt klokken 19.00 lokal tid, men idag var kampstart 12.30. Dette gjør så kamprutinene til mange av spillerene blir veldig annerledes. I ett lag så har man alltid de som har faste rutiner på kampdager. De er som roboter som må gjøre det samme hver gang det er kamp, så har man de som ikke bryr seg å bare går ut å spiller. Men disse spillerne er profesjonelle så dem lar ikke kamptidspunktet påvirke noe som helst når alt kommer til alt. Som sagt ble pucken droppet kl 12.30 og det ble den gjort forran sikkert 20.000 elleville hjemmesuportere og 15 Rangers supportere (holdt seg litt i bakgrunnen). Kampen startet i ett fryktelig tempo og begge lag viste med en gang at de var klare til å gjøre det som måtte til for å vinne kampen idag. Rangers var farlig frempå ved et par annledninger allerede i det første byttet, men en solid Braden Holtby sørger for at det ikke blir noen kanon åpning  på kampen for Rangers sin del. Selv om Rangers var farlig frempå i startet var det Capitals som virket piggest utpå der. De hadde mye mer fart i kontringsspillet sitt og klarte flere ganger å bite seg fast i Rangers sin sone over lengre perioder, noe som sliter veldig på backene til Rangers. Sterkest for Capitals var rakken med den russiske superstjernen Alex Ovechkin. De virket å være overalt idag. Eneste som sørget for at dem ikke havnet på scoringslisten opp til flere ganger idag var en bunnsolid Henrik Lundqvist. Rett før slutt i den første perioden blir det også ett lite basketak forran Capitals målvakt Holtby. Det er Capitals backen Mike Green og Rangers Mats Zuccarello som har en høne å plukke med hverandre å ender opp i en brytekamp. Begge spillerne får to minutters utvisning for roughing. Ikke akkuratt hverdagskost for Mats med en roughing utvisning, men må man stille opp så må man! Da Green og Zuccarello braket sammen, reiste helle hallen seg å jublet og på høytallerene ble det spilt litt god gammeldags rockey liknende toner for å fyre opp litt ekstra. Men noen ordentlig fight ble det ikke og perioden endte 0-0.

(Mats Zuccarello og Mike Green braker sammen)

Andre periode ble litt roligere enn den sinnsyke starten vi var vitner til, men selv om tempoet kanskje ble litt lavere ble sjangsene til begge lag større. Rangers målvakten Lundqvist hadde denne perioden noen redninger jeg som gammel keeper ikke visste gikk an å utføre! Både Capitals Carlsson og Backstrøm hadde en mulighet hverseg til å dytte pucken i åpent mål, men Lundqvist forhindret dem begge. Selv om jeg ikke var i tvil fra før av, men nå er jeg hundre prosent sikker på at Henrik Lundqvist er verdens beste målvakt. Noe av det han gjorde idag skal ikke være mulig! Det er når man ser spillere som han, man skjønner hvor langt unna man var selv. Holtby i andre enden av banen leverte også en solid periode for Capitals, selv jeg ikke syntes Rangers var like farlig frempå som Capitals. Litt ufortjent kanskje, selv om skuddstatestikken for perioden sa 13-12 fordel Capitals, ebber det ut på stillingen 0-0. Og det var duket for ett fyrverkeri av nervøsitet og spenning fremfor den siste perioden.

Og nervepirrende ble det. Begge lag spilte bunnsolid forsvarspill og man skjønte at ingen ville ta noen sjangser som kunne føre til banklengsmål. Hver gang ett av lagene fikk pucken over offensiv blålinje hørte man gjesp fra alle i hallen. Og med litt over tre minutter igjen av kampen blir det helt stille. Alle holder pusten idet man oppdager at Rangers kanskje beste målscorer drar seg forbi backen og kommer alene med pucken fremfor Holtby. Så tar det cirka to sekunder før taket i hallen løftes igjen av jubel. Nash sendte pucken i stolpen. Han klarte ikke å avgjøre på nesten samme måte som han senket Norge i 2-1 kampen mot Canada i vm i Halifax for dem som husker det. Men han klarte å skaffe Rangers ett powerplay. Dette var Rangers store mulighet til å utlikne kampserien mot Washington Capitals til 1-1, men som tidligere powerplay, klarer de heller ikke å utnytte dette. Rangers er 0 av 7 i powerplay mot Capitals i dette sluttspillet. Perioden er over og det er da klart for overtime (første målet vinner).

Overtime i sluttspillet er litt annerledes enn i seriespillet. I sluttspillet spiller man 5 mot 5 isteden for 4 mot 4 og man spiller omganger på 20 minutter til ett lag har scoret. I seriespillet spiller man i 5 minutter før det avgjøres på straffer. Overtime i sluttspillets andre kamp på bortebane var en gyllend mulighet for Mats og Rangers til å skaffe seg en viktig seier før de skal tilbake på Manhattan. Og de får god hjelp på veien, for etter ca to minutter spiller capitals pucken over vantet fra egen sone. Noe som betyr to minutters utvisning og nytt powerplay til Rangers. Men heller ikke denne gangen klarer de score med enn man mer. Tror ikke de hadde ett skudd på mål engang! Og da når Rangers backen Ryan McDonagh gjør samme feilen i sin sone like etterpå, så Capitals får spille med en mann mer så smeller det fra Mike Green på blålinja og pucken dundrer forbi en dekket Henrik Lundqvist og kampen er over.

( Capitals spillerene feirer seieren over Rangers )

Washington Capitals øker dermed ledelsen til 2-0 over New York Rangers i best av syv serien dem imellom. Men nå skal de neste to kampene spilles på Rangers hjemmebane Madison Squaer Garden! For håpe at Rangers finner tilbake til scoringsformen de hadde på slutten av sesongen, så de får dempet selvtillitten til Capitals målvakten ett par hakk. Rangers hadde også fått tilbake to spillere fra skade til denne kampen og det var kjempen Brian Boyle og nyvervningen Derek Dorsett. Begge disse to er angrepsspillere, ser helst at forsvarsklippen Marc Staal kommer seg tilbake snart etter øyeskaden. Rangers trenger han til å stoppe Ovechkin i de neste kampene!

Vil også benytte anledningen til å gratulere HOCKEYGUTTA på det norske landslaget med seieren i åpningskampen! Lykke til vidre i turneringen!

På twitter @Gjensen31

Mats på twitter @Zuccarello36

 

Stanley Cup playoff Kamp 1

New York Rangers spilte idag sin første sluttspills kamp borte mot Washington Capitals. Selv hadde jeg tatt turen til USA`s hovedstad Washington D.C for å få med meg oppgjøret. Men som jeg annonserte på twitter igår kveld, fant jeg ut etter at togbilletten var bestilt at jeg hadde bestilt avreise kl 06.00. Denne klarte jeg selvfølgelig å forsove meg til! Alle har vel hatt den følelsen. Man vet man skal tidlig opp, men våkner frisk å uthvilt, før man noen sekunder senere skjønner at man burde vært trøtt og noe er galt. Jeg kastet på meg klærne å stormet ned til Penn station i New York, men toget var gått. Heldigvis for min del gikk det ett tog to timer senere så alt ordnet seg og jeg rakk kampen med god margin.

Som sagt var dette første kampen lagene imellom, i første runde av NHL sluttspillet. Det skal spilles best av syv kamper og første lag som vinner fire kamper er videre i jakten på Stanley Cup trofeèt. Man merket tidlig på dagen at dette ikke var som en vanlig seriekamp. Innbyggerne var kledd i Washington Capitals effekter overalt hvor man gikk.

( Byen var kledd i rødt idag )

Og værre skulle det bli!  To timer før kampstart tok jeg turen den til Verizon Center  som er hjemmebanen til Washington Capitals, for å lodde stemningen før kampstart. Og der var jeg ikke alene. Det var stappfullt på alle spisesteder i gaten på vei ned til arenaen, samtidig som det var fullt utenfor arenaen en halvtime før dørene åpnet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Håper bildene klarer å vise litt av oppstyret som var her i Washington før denne første kampen. Som dere ser på bildet fra oppvarmingen, så var det tett i tett med tilskuere som ikke skulle miste ett sekund av hva som foregikk på isen idag.

Så tilslutt var ventetiden for de fremmøtte over, pucken ble droppet og kampen var igang. Det ble gjort til ett lydnivå som får russebussene på tryvann til å glissne i forhold. Det kokte rett og slett på tribunen. Og kampen startet i ett vanvittig tempo. Taklinger ble delt ut i hytt og gevær og man skjønte tidlig at dette kom til å bli en bra og tøff hockeykamp. Capitals starter førsteperiode best. Mye grunnet ett tidlig powerplay som gjorde at de fikk satt bra press på Rangers, men Rangers er kjent for sitt solide forsvarsspill og klarer å ri unna stormen de møtte her i Washington. De klarer til og med å notere seg for kveldens første scoring. Carl Hagelin vrir og vender bak Capitals sitt mål før han tar kjøkkenveien og med litt hjelp av en forsvarers skøyte får han pucken bak en ellers bunnsolid Braden Holtby i Capitalsmålet. Dette ble periodens eneste nettkjenning å Rangers kunne gå i garderoben med ledelsen 0-1.

( Det kokte i Verizon Center idag)

Så etter å ha kommet seg helskinnet ut av første periode så det lyst ut for spillerne fra Broadway da andreperiode staret. Rangers hadde momentum å virket klart best i starten av andre periode. Nå var rollene byttet om. Det var Rangers som presset på og fikk flere muligheter i overtall også. Men de lyktes ikke å overliste Holtby i Capitals målet. Istedet var det Capitals og deres russiske superstjerne Alexander Ovechkin som scoret på en retur fra Rangers målvakt Henrik Lundqvist. Kampen sto nå å vippet, med flere sjangser til begge lag. Den største som ikke resulterte i mål hadde Rangers tidligere målscorer Hagelin som kom helt alene med Holtby, men Holtby reddet. Så skjer det som ikke skulle skje. Capitals tar ledelsen 2-1 og bare 40 sekunder senere øker dem ledelsen til 3-1! Capitals hadde mot spillets gang snudd ett underlege til ledelse med to mål i den andre peridoen og kunne gå i garderoben stinne av selvtillit.

( Kapteinen Alex Ovechkin scoret Capitals første mål for kvelden )

Tredje periode ble som tredjeperioder flest, da ett lag ligger under med to mål. Rangers presset og presset. Skapte målsjangse på rekke og rad, men pucken ville ikke inn. Ikke før det gjennsto ca 4 minutter av kampen. Mats Zuccarello spiller frem backen Moore, som skyter fra skrått hold. Rangers spillerne jubler og hallen blir stille. Alle tror Rangers har scoret, men ingen har sett pucken i mål. Dommerne må benytte seg av NHL`s videodømming for å finne ut om pucken var over målstreken eller ikke. Etter ett par minutter kommer bedskjen om at pucken ikke krysset målstreken og dermed ikke mål. Synd for Rangers som hadde med ett mål her hatt nok av tid til å kunne scoret ett til, men slik ble det desverre ikke og Washington Capitals vinner kampen 3-1. Fortjent eller ikke er jeg usikker på, men seier er seier. Det er tydlig at Rangers savner back klippen sin i Marc Staal som er ute med en øyeskade etter å ha fått en puck i ansiktet tidligere i sesongen. Men tror dette vil bli en jevn serie. Blir ikke sjokkert hvis det må 6 eller 7 kamper til for å avgjøre hvem av lagene som avanserer til neste runde.

 

Mats Zuccarello leverte nok en god kamp for Rangers og spilte 21.43 minutter idag (fjerde mest av Rangers sine løpere). Sammen med rekkekameratene Nash og Richards skapte de mye offensivt for Rangers, men det ble desverre ingen uttelling for dem idag. Men så lenge man skaper sjanser så kommer målene etterhvert. Det er tidlig i sluttspillet og jeg gleder meg til Rangers videre jakt etter Stanley Cup. Kanskje det vanskligste å vinne innen idrett. Sikkert mange som mener noe annet, men den diskusjonen tar jeg! Ny kamp her i Washington på lørdag og jeg er på plass da også.

Følg meg gjerne på Twitter @GJensen31

Serien er slutt

Da er seriespillet ferdig i NHL, men det er nå de fleste mener at sesongen virkelig starter! Siste seriekamp for Rangers var hjemme mot New Jersey Devils. En kamp uten betydning for Devils da de allerede ikke hadde muligheten til å nå sluttspillet, men for Rangers sin del var det viktig med seier. Vant de denne kampen ville det bety enklere motstand i første runde av sluttspillet som starter på torsdag. Og vant gjorde de. En enkel kamp, mot ett Devils som bar preg av at etter kampen var det sommerferie. Rangers vant hele 4-0 å sikret seg dermed sjetteplassen i seriespillet. Noe som igjen fører til at første motstander i sluttspillet blir Washington Capitals. Selv om det ble en enkel 4-0 kamp, var den store “snakkisen” etter kampen det siste målet til Rangers som ble scoret av Rick Nash etter flott forarbeid av rekkekameratene Brad Richards og Mats Zuccarello. Richards og Zuccarello spiller litt “give and go” med hverandre, og Zuccarello ender med pucken på bakerste stolpe og har nesten åpent mål. Hele Garden forventer ett skudd, men Zuccarello velger å legge pucken rolig opp til en umarkert Nash i toppen av slottet som enkelt kan sette pucken bak en totalt utspilt Johan Hedberg i Devils målet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

( Rangers feirer mål nummer fire for kvelden som også ble “Play of the day” )

Etter kampen mot Devils var altså seriespillet slutt. Og som tradisjon ved seiste seriekamp velger New York Rangers hvert år ut 25 heldige vinnere som får lov til å komme ut på isen å motta en av spillerne sin drakt etter kampslutt. Dette er sikkert stort for de utvalgte. Det å få lov til og gå ut på isen forran ett fullsatt Madison Squear Garden, men jeg tror ikke det var like festlig for han som tok ti steg ut for så å tryne midt utpå der! Etter å bli liggende en stund (mest fordi han var flau tror jeg) kom han seg endelig opp igjen og draktutdelingen kunne fortsette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

( Utdeling av drakter til heldige fans )

Mats Zuccarello endte denne Rangers sesongen med 8 målpoeng fordelt på 3 mål og 5 assist. Han endte også opp med +10 i pluss/minus statestikken som forteller hvor mange mål han har vært utpå isen både for og imot. Dette fordelt på 15 kamper. Han har nå totalt 67 kamper for New York Rangers og har 34 poeng totalt på disse kampene.

Etter kampen dro hele Rangerslaget til en utvalgt restaurant for å spise den årlige “serien er ferdig” middagen. Selv tok jeg denne på restauranten Lavo sammen med kjentfolk fra Norge som hadde tatt turen over for å se litt ishockey.

Dagen etter siste seriekamp var det fri fra trening for Rangers, og siden dem nå har klart sluttspill var det endel annen jobbing/intervjuer som måtte unnagjøres før alvoret drar igang på torsdag. Mats ba meg bli med en tur til Central Park for å møte noe kjentfolk, og jaggu var det ikke tidligere Manchester United og Landslags forsvarer Ronny Johnsen som stod der å ventet! Ronny Johnsen hadde selv tatt turen for å få med seg Rangers og Mats sin siste seriekamp for i år, og dette var hans første NHL kamp noensinne. Han mente det var gøy å endelig få sett en slik kamp og var selv imponert over hvor fort ting skjedde utpå der. Morro at Mats noterte seg i målprotokollen også når han først hadde tatt turen, men det er bare en selvfølge mener nå jeg!

(Mats og Ronny diskuterer gårsdagens kamp)

(Turister i Central Park! Ronny, Mats, Meg og Kevin)

Etter møte med ett tidligere idol, dro jeg og Mats for å spise. Denne gangen dro vi å spiste på restauranten hvor de fleste av Rangers spillerene spiser det dem kaller “Pre game meal”. Altså siste ordentlige måltidet før en kamp på selve kampdagen. En koslig restaurant plassert på Broadway. Etter middagen var det rett hjem for å få med seg ett par episoder av The O.C før det var tid for å legge seg. På mandag starter selve alvoret for Rangers, for da starter forberedelsene til sluttspillet og kampen om Stanley Cup.Da er det bare å glede seg til fortsettelsen og Rangers kamper mot Washington Capitals, det spilles best av syv kamper, og Rangers starter med to bortekamper, den første på torsdag!

Følg meg på twitter for oppdateringer @GJensen31

Mats Zuccarello på twitter @Zuccarello36

 

 

Playoff er sikret

 

Sist kamp borte mot Florida Panthers ble sett på som kampen der Rangers skulle sikre seg en plass i sluttspillet, men laget fra sør ville det annerledes. Spesielt deres svenske målvakt Jacob Markstrøm som var i det umulige hjørnet denne kampen. Rangers vinner skuddstatestikken 38-15, men taper allikevel kampen 3-2. Mats Zuccarello hadde en assist i kampen som kom på Rangers sitt utlikningsmål 1-1. Han spiller fri Moore som frakter pucken på mål, etter mye klabb og babb foran Floridas målvakt får Pyatt satt pucken. Mats har nå fem målpoeng på de fem siste kampene og står totalt med 7 poeng på 13 spilte kamper.

( Stats fra årets sesong )

Etter kampen mot Florida blir laget sovende igjen i Fort Lauderdale, før de dagen etter setter kursen mot Carolina og nok en borte kamp mot Carolina Hurricanes. Situasjonen er den samme som sist kamp, vinner de er de klare for sluttspill! Og taper de er det fortsatt håp, men da må de slå New Jersey Devils på hjemmebane. Kampen mot Carolina starter akkuratt som Rangers håpet på. De scorer 1-0 målet tidlig og i samme periode scorer de også 2-0! Etter 2-0 scoringen trodde allle dette skulle bli en enkel kamp men Carolina ville det annerledes. I andre periode av kampen utlikner Carolina både til 2-1 og 2-2, før de i tredje periode tar ledelsen 3-2 over Rangers. Jeg sitter på en bar rett ved siden av Rangers og kanskje verdens mest kjente arena Madison Squear Garden å ser kampen. Flying Puck heter det, og stedet blir helt stille idet Carolina tar ledelsen. Her sendte de både Rangers og Winnipeg Jets kampen samtidig. Taper Winnipeg sin kamp er Rangers videre uansett!! Etter at Carolina tar ledelsen 3-2 virker det som om at Rangers skjønner alvoret av kampen. Det virker som om de setter inn ett ekstra gir i håp om å klare det å sikre seg en sluttspillplass allerde nå, før den siste seriekampen. De jobber hardt å får betalt for strevet. For bare tre minutter før slutt klarer Rangers å få den scoringen som må til. Deres assisterende kaptein Brad Richards tar ansvar som en leder skal gjøre, å han scorer 3-3 målet. Dette målet sørgerr for at Rangers tvinger frem overtime i kampen som avgjør om de sikrer seg plass i sluttspillet eller ikke! I overtime er det liten tvil om hvilket lag som vil mest. Rangers presser på hard i lange perioder av gangen og får til slutt betalt. Og igjen er det deres kaptein Callahan som tar ansvar. Med ett skudd fra spiss vinkel klarer han å overliste Carolinas keeper Dan Ellis. Rangers vinner 4-3 etter overtime og sørger for at sluttspilsplassen er sikret!

                                                                                       ( På Flying Puck under kampen )

                                                                                            (Etter at seieren var sikret! )

Som sagt tidligere i bloggen er det litt flere nordmenn her i New York enn det, det var å se i den russiske byen Magnitogorsk. Har ikke vært en dag siden jeg kom til nå som har vært uten kjente fjes fra Norge. tidligere på dagen idag var jeg ute å møtte tidligere landslagskeeper Andre Lysenstøen som har tatt turen hit for å få med seg Rangers sin serieinnspurt.
                                                                             (Andre Lysenstøen og Meg på Flying Puck. )
Nå gjenstår det bare en kamp for New York Rangers og det er en hjemmekamp mot New Jersey Devils. I fohold til sluttspilsplass eller ikke er kampen uten betydning. Men den kan ha mye å si i forhold til hvilket lag Rangers møter i første runde av sluttspillet! Rangers ligger i skrivende stund på en åttende plass, men kan med seier i siste kamp samt at Ottawa taper sine siste kamper rykke opp til en sjetteplass. Det å havne på en sjetteplass vil ikke bety annet enn at første motstander i sluttspillet vil være ett laver rangert lag. Da takker jeg for meg for denne gang med smaken av ett perfekt grillet kyllingspyd, marinert i BBQ saus! 

 

Selv mener jeg beste motstand for Rangers i sluttspillet må være Boston Bruins, vet ikke alle er enige med meg i det, men det for så være. Det er mot Boston jeg mener Rangers har størst mulighet til å gå videre til neste runde. Dette begrunner jeg med at Boston ikke er like farlige offensivt som de andre mulige motstanderene. Samtidig som at Rangers har ett bunnsolid defensivt spill og veldig gode offensive kvaliteter som jeg tror Boston vil slite med!

Følg meg på Twitter @GJensen31

 

 

Siste uke av serien

Da er vi inne i den siste uken av seriespillet i NHL. Og for New York Rangers sin del, betyr det at det er nå det skal avgjøres om de går til sluttspill eller ikke. Sist kamp mot New Jersey Devils endte med seier 4-1. Dette var en kamp det var mye forventninger til på forhånd, da alle oppgjørene dem imellom alltid er tøffe og tette hockeykamper. Lagene ligger bare en halvtimes kjøretur unna hverandre og begge lag kjemper om sluttspillsplass. Men etter all opphausingen av oppgjøret før kampen, valgte Rangers å sette en demper til forventningene om en tett kamp tidlig i kampen. Bare etter snaut 30 sekunder satt Rangers kaptein Ryan Callahan første puck i nette bak Nhl`s mestvinnende målvakt Martin Brodeur. Og tolv minuttter senere økte Rangers ledelsen til 2-0 ved Derek Stepan. Rangers virker som de virkelig har funnet formen på riktig tidspunkt, og guttene fra Manhatten virker bestemte på å klare sluttspillet i år. Etter tradedeadline ( overgangs vinduets slutt) er de det mest scorede laget i hele ligaen, og med kanskje verdens beste målvakt bakerst i Henrik Lundqvist er det mye som skal skje for at dette ikke går veien.

I andre periode øker Rangers til 3-0 ved Taylor Pyatt og seieren er så og si et faktum. Nå er bare spørsmålet om Lundqvist skal få holde nullen for andre gang denne sesongen eller ikke. Rangers setter sin fjerde scoring i power play i tredje periode. Kaptein Callahans andre for kvelden og hele Madison Squear Garden står oppreist å synger “seasons over” til sin naboklubb Devils. Selv om Devils reduserer til 4-1 mot slutten av kampen, betyr det ingen ting utenom at Lundqvist ikke får registrert en shoutout. Rangers vinner og får to poeng mens Devils sitt håp om sluttspill er knust. Synd for laget som spilte Stanley Cup finale ifjor, men klarte ikke engang å kvalifisere seg iår.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Rangers vinner 4-1 )                                                                                                                                 (Feirier seieren på isen)

Etter hjemmekampen mot Devils rakk såvidt spillerene å dusje før de satte seg på flyet til Florida, for å forberede seg til bortekamp mot Florida Panthers. De skal nå spille to bortekamper på rad før de igjen skal spille hjemme i Garden og mot New Jersey Devils i grunnspillets siste kamp. Rangers kan allerede i kveldens kamp (01.00 norsk tid) sikre seg en plass i sluttspillet. Men da trenger de hjelp av Washington Capitals. For hvis Rangers vinner over Florida Panthers og formsterke Washington Capitals slår Winnipeg Jets er plassen til Rangers i sluttspilet spikret. Hvis ikke dette skulle skje vil de to neste kampene mot fortrinnsvis Carolina Hurricanes (borte) og New Jersey Devils (hjemme) bli avgjørende for om Rangers sin sesong er ferdig 27.April eller ikke.

Mats Zuccarello står nå bokført med 6 målpoeng ( 3 mål og 3 assist) på 12 spilte kamper. Noe som etter litt kjapp hoderegning gir ett snitt på 0.5 poeng pr kamp. Samtidig som han i pluss/minus statestikken står med +6. Pluss/minus statestikken viser hvor mange mål en spiller har vært utpå isen for og imot (powerplay regnes ikke).

Så mens Rangers er i solfylte Florida å forbereder seg til kveldens kamp, sitter jeg her i New York. Spent som en liten unge på julaften i påvente av kveldens oppgjør. Renger med at jeg ikke er den eneste hockeyinteresserte nordmannen som er spent på denne tette serieinnspurten!

 

 

Sluttspill eller ikke ?

 

New York Rangers og Mats Zuccarello er nå inne i en tøff periode hvor de spiller syv kamper på tolv dager. Ikke bare er det mange kamper, men hver kamp er livsviktig med tanke på å nå ett sluttspill. Bare de åtte beste lagene i hver avdeling går til sluttspillet og Rangers ligger i skrivende stund på den utsatte åttende plassen. Av disse syv kampene er tre av dem spilt.

Først ut var bortekamp mot Philadelphia Flyers. En tøff kamp mot ett fysiskt og desperat Flyers, som er i samme posisjon som Rangers, de må ha poeng for å klatre på tabellen. Rangers dominerte til tider mot Flyers og burde ha vunnet denne kampen. Men det er ikke alltid måltavlen gjenspeiler spillet på isen. Flyers sin målvakt Steve Mason stod som en vegg bakerst å sørget for at Flyers i det hele tatt hadde en mulighet til å vinne denne kampen. Mason reddet flere hundreprosent sjanser, men en han ikke reddet var ett kvikkt håndleddskudd fra Mats Zuccarello. Da Mats scoret ledet allerede Flyers 2-0, så målet var viktig for at Rangers skulle henge med i kampen. Men det var også viktig for Mats personlig, da det var viktig for han å få åpnet scoringskotoen sin. Dette var hans første mål etter returen fra Russland. Etter Mats sin scoring ble Flyers presset veldig, men til ingen nytte. Flyers øker heller til 3-1. Da det gjenstår snaue ti minutter av kampen klarer Rangers igjen å redusere, denne gangen ved Derek Stepan. Rangers klarer heller ikke denne gangen å bruke momentumet man får ved å score til å utlikne. De tar ut målvakten i sluttminuttene i ett siste desperat forsøk på å få 3-3, men istede klarer Flyers å sette pucken i det tomme målet og vinner tilslutt 4-2. Etter kampen reiste laget tilbake til New York med sitt egetchartrede tog, mens vi vanlig dødlige måtte sitte pent på perrongen å vente på rutetoget.

 

( Følte meg litt som en turist i Philadelphia )

Dagen etter Philadelphia kampen var det en rolig dag her i New York. Rangers hadde en lett ettermiddags økt, som skulle sørge for at alle var klare til kamp dagen etter igjen, hjemme mot Florida Panthers. På kvelden dro Mats og jeg for å spise sammen med en gammel lagkamerat av oss. Petter Witnes med familie hadde ankommet byen. Witnes har spilt med Mats i Frisk Asker og jeg har spilt med han i Sparta Sarpsborg. Vi dro å spiste på restauranten Rue 57. Det er her Mats spiser før nesten hver hjemmekamp. Koslig sted som ligger rett ved leiligheten til Mats.

( F.V Meg, Mats og Petter på Rue57 )

På torsdag denne uken var det klart for hjemmekamp igjen. Og denne gangen var det Florida Panthers som kom på besøk i Madison Square Garden. Panthers lå før denne kampen på sisteplass i Rangers sin avdeling (Østre avdeling). Så forventningene til hjemmeseier var skyhøye. Men det er aldri lett å spille mot ett lag som ikke har noe å tape. Panthers var allerede før kampen ute av sluttspillskampen, mens Rangers måtte ha en seier. Og seier ble det. Hele 6-1 vinner Rangers i en morsom kamp med mye sjanser begge veier og ett fullsatt Garden. Ekstra morsomt var det for oss nordmenn på tribunen, da Mats scoret to ganger i løpet av kampen. Han scoret Rangers sitt tredje og fjerde mål, samt at han ble kåret til Rangers sin “third star of the game”. Rett etter storseieren mot Panthers, satte hele laget seg i lagets privatfly å satt kursen mot Bufallo for en ny kamp dagen etter. Mens Mats satt seg i flyet dro jeg for å møte to andre kamerater av oss som hadde tatt turen over, Mats Knutsen og Lasse Hammerstad. Hammerstad er en trofast venn. Han var å besøkte oss hele to ganger i Magnitogorsk! Men regner med at det er litt bedre å dra på besøk her 😉

( Mats Zuccarello scoret to mål hjemme mot Florida Panthers )

Buffalo Sabres borte var en kamp alle trodde skulle bli veldig tøff å vinne. Men da begge målvaktene til Buffalo valgte å kaste puckene inn i eget mål ble jobben til Rangers veldig mye lettere. De vinner komfortabelt 8-4 mot ett lag som var i samme situasjon som Rangers før kampen, desperate etter poeng for å nå sluttspillet. Mats noterte seg for målpoeng også i denne kampen da han spilte frem rekkekameraten Brad Richards på Rangers sin andre scoring. Etter kampen var planen at laget skulle fly rett hjem, men grunnet kraftig vind i Buffalo måtte hjemreisen vente til dagen etter. Så da fløy de rett til White Plains der treningsanlegget til Rangers ligger, for å gå på is og trene. Etter treningen var det klart for middag med Knutsen og Hammerstad. Og siden det er hjemmekamp mot New Jersey Devils idag var det ikke uventet at vi dro å spiste på Rue57.

( Mats ,Mats,Lasse og Meg på Rue )

Ting har fungert veldig bra for Rangers og Mats den siste tiden. De har vunnet to av de tre siste kampene og Mats har notert seg for fire målpoeng på disse tre kampene fordelt på tre mål og en assist.  Nå har vi akkuratt vært ute å spist frokost med ett par lagkamerater av Mats å sitter i leiligheten og venter på kampstart mot New Jersey Devils som starter klokken tre ( 21.00 norsk tid). Med mange kamerater på tribunen håper vi seiersrekken fortsetter for Rangers!!

Mats Zuccarello på twitter @Zuccarello36

Meg på twitter @Gjensen31

 

Byderby og hatoppgjør

Sist jeg skrev gjorde Mats seg klar til byderbyet mot New York Islanders. Selv tok jeg turen ut til Long Island for å se dette hatoppgjøret. Og for en kamp det var. Kanskje en av den morsomste hockeykampen jeg noen gang har sett! Det var fult hus i Nassau veterans memorial coliseum, det vil si ca 17.000 tilskuere. Den ene halvdelen var Rangersfans og den andre Islandersfans. Trykket og lydnivået som var er ubeskrivelig. Man kjente nakkehårene reiste seg allerede under oppvarmingen og bedre ble det ikke av at kampen var fylt med målsjangser, tre eller fire stolpeskudd og gruff hele veien. Som gammel målvakt selv, ble jeg selvfølgelig mest imponert over keeperspillet til den Svenske superstjernen Henrik Lundqvist som vokter Rangersmålet. Man kan trygt si at det var takket være han at Rangers kunne dra seieren i land, i overtime etter at kampen endte 0-0 ved full tid.

( Henrik Lundqvist mot NY Islanders )

Etter 60 minutters spill stod det altså 0-0 og begge lag sikret seg hvertfall ett viktig poeng i kampen om sluttspillsplass. Så var det klart for fem minutters overtime hvor vinneren ville sikre seg enda ett poeng. I overtime trakk Rangers det lengste stråret ved ett skudd rett opp i krysset fra backen Dan Girardi, som ble pent fremspilt av Derick Brassard. Lydnivået nådde nye høyder idet Girardi scoret og laget kunne ikke annet enn å takke han og Lundqvist for seieren og to poeng.

( Ett hyggelig syn for alle Rangers supportere )

Mats startet denne kampen i Rangers sin førsterekke sammen med Rick Nash og Derek Stepan. Men da kampen var over tror jeg alle hadde spilt i alle de forskjellige rekkene, da Rangers sin coach John Torterella uten hell prøvde febrilsk å sette sammen en rekkekombinasjon som kunne sette den avgjørende pucken i målet. Han er kjent for å rokkere mye på rekkene under spillets gang, men det som skjedde i denne kampen har jeg aldri sett før. Tror ikke spillerene hadde mer enn tre bytt før de ble rokkert rundt.

Dagen etter kampen hadde Rangers restitusjonsdag. Det vil si at de står fritt til å gjøre akkuratt hva de vil denne dagen. Mats pleier å dra til treningssenteret for å sykle eller få massasje og den slags. Dette er dagen spillerene skal bruke på å hente seg inn igjen. Noe som er utrolig viktig med ett så tøft kampprogram. Neste kamp er idag, bare to dager siden sist kamp. Idag spiller Rangers borte mot Philadelphia Flyers.

Philadelphia ligger bare en times togtur unna Manhattan og det er også slik Rangers reiser dit. De trente på morningen igår før de satt seg på ett egetchartret tog som tok dem til Philladelphia. Her sover de en natt på hotell, og på kampdagen står de opp tidlig for å trene på isen de senere skal spille kamp på.

Rangers – Flyers har bygget seg opp til å bli ett lite hatoppgjør. Etter enkelte episoder som skjedde under forrige sesong og under Winter Classics ifjor. Flyers er kjent for å være ett tøft, hardtarbeidende lag som liker det fysisk. Så det skal bli spennede å se hvordan Rangers som sliter med å score mål om dagen skal takle dette. Nå sitter jeg på en Cafe downtown Philadelphia å gleder meg til kampstart som er kl 7.30 (01.30 norsk tid.)

(  Rangers og Zuccarello supporter på Long Island )

 

 

 

 

Tilbake på Broadway

Etter en vellykket sesong i Russiske KHL og Metallurg Magnitogorsk startet ryktene tidlig å svirre rundt Mats Zuccarello sin retur til New York Rangers. Selv om det tidlig stod i mediene at Rangers var interesserte tok det likevel en god stund før alt var klart for en Zuccarello-retur til Broadway og New York Rangers. Nesten tre uker tok det faktisk før alt var på plass. Dette var tre lange uker som ble brukt til å holde seg i form ved hjelp av landslagsoppkjøringen mot VM og “Camp Roy”.

Men litt ferie ble det etter hjemkomsten fra Russland. Mats og jeg tok med oss Cal O`Reilly som var lagkameraten til Mats og naboen våres i Magnitogorsk, opp til Hemsedal for å vise frem den norske naturen vi hadde skrytt av i syv måneder. Her ble det for det meste å slappe av, samt litt snowboard og langrenn.

(Mats på langrennski)                                                          (Cal og Mats på brett for første gang på 10 år)

Alle sier at nordmenn er født med ski på beina og selv trodde vi at dette var enkelt. Har jo sett dette så mye på tv og alltid blitt like irritert da noen faller eller ser ut som om de ikke tar i nok. Men etter cirka tjue minutter febrilsk staking innover i hemsedals skoger, bøyer jeg meg i støvet for langrennsløperne og det de er gode for.

Etter en fin helg i Hemsedal bar det tilbake til Oslo og isparketten på Jordal Amfi. Nå var det bare for Mats å holde kroppen i form i vente på at Rangers skulle ringe for å bekrefte at alt var i orden, men det viste seg å ta lenger tid en forventet. Dette fordi man i NHL bare kan ha 50 spillere under kontrakt og Rangers hadde 49. Men etter mye rokeringer i rekkene fant de til slutt plass til Mats i stallen sin, og kontrakten ble sendt til Oslo. Dagen etter at kontrakten var signert, bar det av gårde til Canada for å møte laget og gjøre seg klar til bortekamp mot Montreal Canadiens.

(Kontrakten med Rangers blir skrevet under.)

Mats har nå fått installert seg i en fin 2-roms leilighet på Manhattan. Leiligheten ligger 30 minutters kjøring fra treningsanlegget og 5-10 minutter fra selveste Madison squear garden. Treningsanlegget til Rangers ligger i White plains som er nord for Manhattan.

Mats har nå vært med Rangers i drøyt tre uker og ting starter å falle på plass med tanke på rollen i laget. Han har til nå fått mye tillit av treneren Torterella, samtidig som han spiller kanskje sin beste hockey noen sinne. Man får hva man fortjener er det noe som heter og sånn jeg ser det fortjener Mats den spilletiden han har fått. Han har vært med på å bidra til at Rangers sitt offensive spill har blitt løftet betraktelig. Men han er ikke alene om dette. Rangers har også hentet inn to andre offensive spillere i Brassard og Clowe som begge har hatt suksess i starten av sin Rangers-karriere.

Livet utenfor isen her i New York er ikke veldig forskjellig fra hva det var i den nitriste byen Magnitogorsk. Men sant skal sies, det er forskjellig. Litt flere restauranter å velge mellom enn de tre vi spiste på hver dag i Russland. Tv kanaler med engelsk tale, eller egentlig kan jeg si tv kanaler generelt, noe vi ikke hadde i Russland (av eget valg, da vi ikke trengte russisk tv). Men alle attraksjonene New York har å by på blir ikke like interessante da Mats er her for å gjøre en jobb. Tiden går for det meste til å slappe av  i leiligheten så man er klar for neste viktige kamp. Kampene spilles foran ca 20.000 tilskuere og spilles ca annenhver dag. Da skjønner man kanskje at turistattraksjonene ikke blir så viktig allikevel. Men jeg tror mye er psykisk. Ting går lettere når man vet man har muligheten til å gå ut å finne på noe, man velger det bort selv. I Russland valgte man ingenting fordi mulighetene ikke var tilstede. For min egen del er jeg fornøyd med den friske luften her som gjør det mulig å ta seg en tur ut nå det passer seg. I Magnitogorsk var den så forurenset at det gjorde vondt å gå ute for lenge.

( Lader opp til kamp med en løpetur i Central Park )

De to siste dagene har Rangers hatt kampfri. Etter seieren på straffer hjemme mot Toronto Maple Leafs har de brukt tiden godt til å forberede seg til hatoppgjøret mot byrival New York Islanders som spilles idag (natt til søndag norsk tid). Begge lag kjemper med nebb og klør om en av de åttende sluttspillplassene og det er bare to poeng som skiller de to lagene som ligger på henholdsvis åttende (Rangers) og syvende (Islanders) -plass i den østre avdelingen i NHL. Mats skal i kveld spille i rekke med Carl Hagelin og Derick Brassard. Dette blir en offensiv rekke med mye fart og ferdigheter, som forhåpentligvis kan klare å notere seg i målprotokollen mot ett formsterkt New York Islanders i kveld.

( Mats gjør seg klar til avreise for Long Island og bortekamp mot Islanders)

Mats på Twitter @Zuccarello36

Meg på Twitter @GJensen31

Serieslutt og Gagarin Cup venter

Nok en uke er unnagjort her i Magnitogorsk. Den siste uken har gått veldig fort. Etter en uke hjemme i Norge grunnet landslagsoppholdet i Stavanger kom vi tilbake til Russland med ny giv og klare for den siste etappen her nede. Ikke så mye som har skjedd her den siste uken. Men noe er det jo alltid. Her om dagen stod Mats å kledde på seg en morning før trening og plutselig lyste hele soverommet hans  opp av ett kraftig hvitt lys. Han tenkte egentlig ikke så mye over dette i starten, Mats trodde egentlig han bare så syner siden han var trøtt, men det viste seg jo i ettertid at dette lyset kom på grunn av meteoritten som suste over byen her og landet fire timer unna. Utenom det kraftige lyset ble ikke byen vi bor i preget av meteoritten på noen som helst måte, utenom at det er det eneste som har blitt vist på tven den siste uken. Vi har også hatt besøk av tre nordmenn denne uken. noe vi alltid syntes er like hyggelig. Så jeg har vært på sightseeing med de besøkende å fått med meg alle kriker og kroker i denne byen, samt litt histotrie.

For Mats sin del handlet forrige uke om to ting og det var de to siste seriekampene som skulle avgjøre om laget hans skulle havne på tredje eller fjerdeplass i serien. For å kapre tredjeplassen måtte de vinne begge de to siste kampene. På kampdager er det relativt faste rutiner her i leiligheten. Dagen starter med at vekkerklokken ringer 09.00. Da står vi opp å spiser frokost. Etter mangel på pålegg som har falt i smak på morningen tok vi med oss en kartong leverpostei fra Norge. Dette har sørget for litt bedre frokost rutiner for oss begge.

(Mats med den nyinnkjøpte leverposteien..)

Etter frokost drar Mats til hallen for en 45 minutters morgentrening sammen med laget. Dette er rolige treninger siden det er kamp senere på kvelden. På disse treningene sørger man for å få igang kroppen, sjekker at beina er friske og treneren finpusser litt på taktiske ting som overtallspillet.

Etter treningen kommer Mats hjem til leiligheten. Da spiser vi lunch, samtidig som vi ser på to episoder av en utvalgt tv-serie. Etter at maten er spist opp og tv-seriene er ferdig tar Mats å legger seg. Han skal da sove to timer, før jeg går å vekker han. Som regel vekker jeg han til fine toner av vårt nye favorittband “The Lumineers”. Mens Mats sover pleier som regel jeg å dra på den lokale Metroen å handler inn det vi trenger for de neste ukene. Handler stort av gangen så jeg slipper å dra så ofte.

( Kjøleskapet etter en handletur, ca to uker til neste gang.)

Etter at Mats har stått opp fra “pre-game nap`en” kjører jeg han og de andre importspillerene til hallen der de må møte opp to timer før kampstart og forberedelsene til kampen er igang for fullt. Selv drar jeg tilbake til leiligheten for å spise før jeg drar tilbake å ser på kampen.

(Min familie og kjæreste, samt norske flagg på tribunen denne uken. F.V. Kristin, Jeanette og Camilla )

Etter at kampen er ferdig drar vi alltid å spiser på restauranten Verona som ligger en fem minutters biltur unna hallen. Her serverer de mat fra alle verdens hjørner, men skal være ærlig å si at jeg bare har prøvd pastaen og pizzaen. Liker å velge noe jeg vet jeg spiser opp og kan uttale.

( Middag på Verona etter kamp. Mats, Tjekkeren Milan og Meg )

Kampene om tredjeplassen denne uken gikk ikke veien for Metallurg. Det startet veldig bra med seier 3-1 over Avtomobilist. Etter denne seieren var alt lagt til rette for en kjempe kamp mot by rival og laget som var innehaver av tredjeplassen Traktor. Traktor hadde to poeng å gå på ned til Metallurg som lå på fjerde. Så bare seier etter full tid var bra nok. Men forran en fullsatt arena måtte desverre hjemmelaget Metallurg gi tapt for ett bedre lag. Traktor vant kampen komfertabelt 1-4. For Mats sin del ble det bra med poeng disse to kampene. Han scoret ett mål og hadde to assist.

( Mats under kampen mot Avtomobilist )

Så nå er seriespillet ferdig og Metallurg havnet på en fjerdeplass i grunnserien. Mats endte med 28 poeng, 11 mål og 17 assist på 44 spilte kamper. Fjerdeplassen gjør så de møter Salavat Yulaev Ufa (femte plassen) i første runde av sluttspillet. Hver runde i sluttspillet spilles best av syv kamper.

For de andre norske spillerene i KHL er det også spennende tider i vente.

Patrick Thoresen og hans SKA St.Petersburg vant som alle vet hele grunnserien. Dermed møter de åttende plassen fra sin avdeling. Alle håpet dette skulle bli Dinamo Minsk og Lars Haugen, men slik ble det desverre ikke. SKA skal møte Atlant Moscow i sin første sluttspill runde. For Patrick sin egen del gjorde han stor suksess under årets grunnserie. Han endte med 51 poeng , 21 mål og 30 assist på 52 spilte kamper. Dette gjorde så han ble den fjerde beste poengplukkeren i hele KHL. Han var også nære på å runde 100 mål i sin KHL karriere, men må vente til neste år da han står bokført med 99 nettkjenninger på fire sesonger. Det blir ført forskjellige statestikker for sluttspillet og grunnserien, så han har 99 mål i grunnserien.

For vår landslags målvakt Lars Haugen ble det en nervepirrende sesongavsluttning. De kjempet om sluttspillplass til siste sekund av den siste kampen, men det ville seg ikke. I siste kamp som måtte vinnes etter full tid slik at de fikk tre poeng ble det tap 2-3 på hjemmebane for Salavat Yulaev. Salavat ledet 0-2 til det gjenstod fire minutter. Da scoret Minsk både ett og to mål som gjorde at lagene stod likt på 2-2. Men ett uavgjort resultat ville ikke holde for Minsk,  da dette kan resultere i maks to poeng. Så da det gjenstår to minutter velger treneren til Minsk å ta ut Lars for å få på en ekstra utespiller. Dette resulterer i at Salavat scorer 2-3 målet i åpent mål og sluttspilldrømmen til Lars og Minsk er knust.

De havner på niende plass og skal heller ut i Cup of hope, som er ett eget sluttspill for de lagene som ikke kom til det virkelige sluttspillet som heter Gagarin Cup. Cup of hope ble opprettet av ligaen for ca en måneds tid siden. De mente at sesongen i KHL ble for kort for de lagene som ikke går til Gagarin Cup. Så isteden for å ta lærdom av dette å kanskje legge til en ekstra serierunde med grunnspills kamper neste sesong opprettet de altså Cup of hope.

For Lars Haugen sin egen del ble årets sesong en kjempe suksess hvis man ser på statestikken. Han er den keeperen som slipper inn nest minst mål av alle målvaktene i hele ligaen. Med ett snitt på 1.81 innsluppende mål per kamp. Samtidig har han også den femte beste redningsprosenten i KHL. 93.3% av alle skudd han fikk mot seg reddet han.

Da takker jeg for meg å ser frem imot ett spennende sluttspill.

Følg meg på twitter for live oppdateringer fra kamper og livet @GJensen31

 

Den norske duellen

Etter mye om og men har endelig to nordmenn møttes i russiske KHL !  Selv om det er tre nordmenn som spiller i samme liga måtte man vente til det gjensto fem seriekamper før to av dem skulle stå opp mot hverandre på samme isparkett. Tidligere oppgjør lagene imellom har Lars Haugen blitt satt på sidelinjen grunnet NHL lockouten og Mats på grunn av skade. Men ett første oppgjør mellom to nordmenn kunne ikke vært under bedre forhold! Kampen ble mellom Patrick Thoresen`s SKA St.Petersburg og Mats Zuccarello`s Metallurg Magnitogorsk, i storbyen St.Petersburg.

Mange nordmenn hadde som forventet tatt turen til St.Petersburg for å få med seg kampen mellom våre kanskje to største ishockeyprofiler. Så må være ærlig å si at jeg har kost meg på tur hvor det har gått ann å bruke de norske muntligferdighetene mine litt mer enn hva som er nødvendig i Magnitogorsk.

Laget til Mats kom rett til St.Petersburg fra bortekamp mot Dynamo Moskva. Noe som gjorde at de hadde en dag å komme seg på før det bar ut i strid igjen. Dagen før kamp bruker spillerene til å restituere seg fra kampen som ble spilt dagen i forveien. Så det er ikke mye rom for severdigheter og sightseeing da de er å spiller bortekamper. Men Mats hadde litt familie som hadde tatt turen. Så på kvelden dagen før kamp ble det familieselskap i St.Petersburg.

(Mats med familien i St.Petersburg)

Selve kampen var det store forventninger til på forhånd. Hundrevis av nordmenn og tusenvis av russere hjalp til å fylle opp mektige Ice Palace (kapasitet ca 12.000) som er hjemmebanen til Patrick Thoresen. Jeg tror ikke det var mange innbyggere igjen i Hamar heller under kampen, da det så ut som hele byen hadde tatt turen hit for å få med seg sin lokale helt Thoresen spille sin første kamp mot en annen nordmann etter fire år som stjerne i KHL. Selv om det så livlig ut å være norsk på tribunen under kampen valgte jeg heller å nyte den fra litt roligere omgivelser, å satt sammen med Kim Frydenberg i Patricks egen vip-losje i hallen. Kim valgte i sin tid å flyttet over til Russland sammen med Patrick Thoresen, da Patrick var fersk i ligaen, på samme måte som jeg har blitt med Mats i år.

(Kim og meg på plass i hallen før kampstart)

Kampen kunne ikke startet på en bedre måte for alle nordmenn som hadde tatt turen. Patrick scorer kampens første mål etter drøyt syv minutter ut i første periode! Så hvis det ikke var god stemning fra før av ble det hvertfall det nå. Og det bare fortsatte da SKA økte til 2-0 gjennom svenske Tony Mårtensson, servert og assistert av Patrick. Selv om Patrick og Mats hadde flere store muligheter hverseg i dagens kamp til å notere seg i målprotokollen, ble det med Patricks to poeng i dagens oppgjør. SKA St.Petersburg scorer også ett mål i tredje periode som sørger for en fortjent 3-0 seier til hjemmelaget.

(Patrick takker de fremmøtte fra Hamar for kampen)

Treneren til Metallurg er ikke fornøyd med det laget har prestert den siste tiden å sørget for at ingen av spillerene fikk lov til å forlate hotellet etter kampen. For Patrick sin del er ikke dette noe problem da laget hans har vunnet de fire siste kampene og Patrick har hatt vanvittige ni poeng (mål og assist) på de tre siste. Så middagen etter kampen hvor Patrick skulle gni seieren litt ekstra inn ble litt amputert da Mats og resten av laget hadde fått “innestraff”, men vi klarte å kose oss fordet.

(F.H, Kim, Meg, Patrick, Monica Thoresen, , Tony Mårtensson)

Nå har lagene en kamp igjen før ligaen har internasjonal landslagspause, det vil si en ukes kampopphold i KHL. Da skal det norske landslaget spille trenigskamper i Stavanger og deres nye storstue DNB Arena.

Følg @Gjensen31 på twitter for live oppdateringer fra kampene og livet.

TV 2 AS

Lars Hilles gate 30, Pb 7222, 5020 Bergen

Materialet på nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten avtale med TV 2 AS (utgiver) og/eller med annen klareringsordning (Kopinor www.kopinor.no eller Norwaco www.norwaco.no), er enhver lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring (herunder visning) bare tillatt når det er hjemlet i lov (til privat bruk, sitat og lignende). Utnyttelse i strid med lov eller avtale medfører erstatningsansvar, og kan straffes med bøter eller fengsel.