Alle konflikters mor

(Vestbredden)   Hva skjer hvis du tar med et par palestinere inn i en jødisk bosetting på den israelsk-okkuperte Vestbredden, får en kokk til å diske opp et måltid av en annen verden, og ber fiendene sette seg rundt samme bord og nyte maten? Vel, vi prøvde. Kokken bak måltidet, Tom Victor Gausdal, vet at god mat gjør folk vennligere stilt. Og jeg, jeg vet at er det noe Tom Victor har greie på, så er det god mat og hva et godt måltid gjør med folk.

R-TILBORDS1-EP25-G015293#1

I første del av TV serien Til bords med fienden, oppsøker vi alle konflikters mor – Midtøstenkonflikten mellom Israel og palestinerne. Ikke for å løse konflikten. Det ligger langt over oss. Men for å gå konflikten nærmere etter i sømmene, og for å se om det er grunn til håp.

Som seer får du være med på vår reise. På jakt etter gode råvarer til et måltid i et av verdens mest urolige og farlige områder. Underveis får du vite ting om Midtøsten du trolig ikke visste. Du får innblikk i hvordan det er å jobbe som utsendt korrespondent i farlige områder. Du vil få vite noe du sikkert ikke ante om mat. Og du vil få se og føle på den spenningen alle føler når de oppholder seg i et område der neste drap og terrorbombe aldri er langt unna.

I første episode kjører vi rett inn i en skuddveksling i Jerusalem. Vi opplever hvordan panikken brer seg i Hebron da en gruppe jøder går gjennom den palestinske byen beskyttet av godt væpnede soldater. Stemningen er tett og amper.

Og, vi tar altså med oss noen palestinere inn i en ulovlig jødisk bosetting. For å se hva som skjer hvis disse fiendene gjennom flere tusen år setter seg ned og deler et måltid.

Du skal få være med på denne reisen inn i en verden du har hørt mye om før. Men denne gangen vil du oppdage helt nye sider ved Midtøstenkonflikten. Kokken vil få føle på kroppen hvordan det er å havne i en skuddveksling, og jeg blir servert et fantastisk måltid.

Bon Appetit!

PREMIERE  TV 2 SØNDAG 26. februar klokka 2145