Obamas røtter

Backup 088Backup 088

Barack Obama: Dreams from My Father. A Story of Race and Inheritance. New York: Three Rivers Press, 1995. Engelsk, 457 sider. (På norsk: Å leve en drøm, CappelenDamm, 2009).

(Jerusalem) Vil du bli kjent med den amerikanske presidenten? Vel her er din sjanse. Ikke bare til å lære om hans bakgrunn, men til å forstå hvem han er, og hvordan han ble det. Barack Obamas femten år gamle selvbiografi, handler mye om rase. Den handler om en ung mann på jakt etter sine røtter. En mann som har slitt med fraværet av en far.

Barack Obama forteller om oppveksten. Både på Hawaii og hos stefaren i Indonesia. Hans bakgrunn har utvilsomt bidratt til måten han i dag kan strekke armen ut til de som oppfatter USA som fiende nummer en.

Deler av boken handler om hvordan han som frivillig sosialarbeider i Chicago forsøkte å bidra til å skape et bedre USA. Om hvordan han forsøker å få svarte og hvite amerikanere til å forsones.

Denne boken handler om livet før politikken.