Obama vs. Osama

Obamabok_jpg_374023a[1]

Bob woodward: Obama’s Wars. New York: Simon & Schuster, 2010. Engelsk, 441 sider.

Dette er et portrett av USAs øverstkommanderende og hans utfordringer de første to årene som en president i krig. Igjen har Woodward benyttet seg av et enormt verdifullt nettverk i den amerikanske hovedstaden, for å få detaljer om Obama-administrasjonens arbeid med arven etter Bush. De to krigene i Afghanistan og Irak.

Boka handler om Barack Obamas famlende forsøk på å avslutte krigseventyret i Afghanistan på en så skånsom måte som mulig. Hvordan trappe ned og komme seg ut med æren i behold? Det er langt fra sikkert at han vil lykkes. Og går det galt, dras trolig USAs allierte (ja, Norge) med.

Woodward har også fått øynene opp for at krigen i Afghanistan nå i stor grad kjempes i nabolandet Pakistan. Og at det er der den virkelige terrortrusselen mot Vesten ligger.

Anbefales!