Den håpløse krigen til Bush

Woodwar

Bob Woodward: The War Within. A Secret White House History 2006-2008. London: Simon & Schuster, 2008. Engelsk, 487 sider.

Dette er Woodwards fjerde bok om USAs 43. president. Som politisk journalist for Washington Post i en årrekke, har en av de to journalistene som bidro til Nixons fall, nok en gang bevist at han har en helt uvurderlig tilgang til kilder i og rundt maktkorridorene i D.C. I The War Within tegner Woodaward et bilde av en famlende president og hans vaklende administrasjon. Woodward har gjennom en rekke intervjuer, med de mest sentrale personene i Bush-administrasjonen inkludert George W. selv, fått en forståelse av hvordan amerikanske politikere ble tatt fullstendig på sengen av nederlaget i Irak.

Gjennom denne boka, viser og forklarer Woodward det politiske spillet bak Irak-krigen 3-5 år etter invasjonen i 2003. Årene 2006-2008 var viktige fordi det i denne perioden ble åpenbart at USA hadde gitt seg i kast med en krig supermakten så ut til å tape. En rekke utskiftninger på politisk og militært nivå ble gjort for å redde stumpene av både korstoget og det som måtte være igjen av ære. Og fordi det er Bob Woodward som beskriver de viktige politiske begivenhetene som har bidratt til å forme vår sikkerhetspolitiske verden, er det all grunn til å lytte. Woodward er ingen liberaler fra den amerikanske venstresida, som nok en gang ønsker å rive ned det som måtte finnes av gode inntrykk av en amerikansk president.

Av samme forfatter:

Bok om hvordan USA og Irak. Og om hvordan Bush sviktet amerikanerne

Bok om Watergate og journalistikk