Et mord i Kongo

Kongobok

Morten A. Strøksnes: Et mord i Kongo. Oslo, Gyldendal 2010. 351 sider.

(Chicago) Ikke et øyeblikk trodde jeg at det skulle være spennende å lese en bok om et drama jeg selv kjente så godt til. Jeg tok feil. Morten Strøksnes har skrevet en bok som handler om drapet på Abedi Kasongo, og enda mer om Tjostolv Moland og Joshua French. Som en ren bonus får leseren være med forfatteren inn i Mørkets hjerte – den dampende og kvelende jungelen i Kongo. Strøksnes har foretatt et eventyr av en reise i fotsporene til de to dødsdømte nordmennene.

Morten Strøksnes skriver fabelaktig godt. Boka har ikke mye ny informasjon om drapet i Kongo, Moland eller French. Men det er en leserverdig oppsummering av det som så langt er århundrets mest spektakulære “norske” drapssak. Og det er spennende å lese om dette veldige, brutale og mystiske landet midt i Afrika. Landet som virker som en magnet på folk som er på jakt etter ekstreme opplevelser.