Siste stopp Bagdad – rapporter fra krigen

138

Sigurd Falkenberg Mikkelsen: Siste stopp Bagdad. Oslo: Cappelen Damm, 2008. 251 sider.

Jeg leste Sigurd bok der den helst bør leses; ventende på en flight i et amerikansk militært telt på flyplassen i Bagdad. Å lese om den samme teltterminalen, mens jeg selv lå på en feltseng i teltet ga iallefall en ekstra dimensjon til leseopplevelsen. Siste stopp Bagdad tar leseren med på en reise gjennom krigens Midtøsten – til Irak, Libanon og Gaza. Sigurds rapporter formidler stemningsbilder fra de ulike plassene. Boka dekker ikke landenes historie i særlig grad, men består av gode øyebliksrapporter fra en reporter i felt. Den går bak radio- og fjernsynsreportasjene han leverer til NRK, og gir leseren mer av forfatterens egne opplevelser.

Rapportene bindes sammen på en fiffig litterær måte, der et kart over Midtøsten er sentralt. Det handler om krig, om folk og om grenser som stenger folk ute eller inne – om streker i sanden.

Anbefales!