Drillo til Irak?

I mai reiste Egil Drillo Olsen til midtøsten for å møte representanter for det irakiske fotballforbundet. De ville ha nordmannen som trener for det irakiske landslaget. Det ble ingen avtale fordi irakerne trengte en trener på plass umiddelbart. De skulle trenes opp før Asiamesterskapet. De fikk tak i en midlertidig brasiliansk trener. I helgen vant Irak finalen i mesterskapet (1-0 over Saudi-Arabia). Brasilianeren går av, og jobben er igjen åpen for Drillo.

Forhandlingene mellom Egil Olsen og irakerne strandet i mai, men partene ble enige om å møtes over sommeren. I løpet av de neste dagene vil irakerne igjen forsøke å overtale Drillo til å bli Iraks nye landslagsjef. Under forrige forhandlingsrunde sa Drillo at han har tro på de irakiske spillerne og at han kan nå langt med dem.
-Målet er VM i 2010, sa han.
-De er gode spillere, de er bare litt dårlig organisert.

Drillo i Amman 2007

Egil Drillo Olsen i midtøsten i mai i år. Det ble ingen avtale med
irakerne da, men kanskje nå? (Foto: Fredrik)

Men Drillo får neppe mye støtte på hjemmebane.
-Jeg får ikke akkurat noe backing hjemmefra, sa Drillo dengang.
Og situasjonen i Irak har vel knapt blitt særlig bedre siden forrige forhandlingsrunde. En måte å løse sikkerhetsproblemet på, er at det irakiske landslaget trener i ett av nabolandene. Uansett er det uaktuelt å fylle de tomme tribunene i Bagdad med fotballsupportere. Faren for at væpnede grupper angriper, er for stor. I helgen ble fotballsupportere angrepet mens de feiret landslagets suksess. Over seksti mennesker ble drept.

Landslagets triumf i Asiamesterskapet blir av flere betegnet som den mest samlende effekt irakerne har opplevd siden den amerikansk-ledede invasjonen i 2003. Iraks landslagsjef har utvilsomt en viktig oppgave foran seg.

Relatert sak:
Har det klikka for Drillo?