Biografi fra CIA-sjefen

George Tenet: In the Center of the Storm
George Tenet (sammen med Bill Harlow): At the Center of the Storm. My Years at the CIA. Harper Press, London 2007. Engelsk, 549 sider

Nå kommer mange bøker hvor sentrale personer rundt den amerikansk-ledede invasjonen av Irak vil forsøke å overbevise leserne om at de ikke kan klandres for invasjonen og krigen. Dette er en slik bok. Det het seg at George Tenet skal ha sagt til Bush at når det gjalt masseødeleggelsesvåpen i Irak, var det “Slam Dunk”, altså helt sikkert. Dette tilbakeviser Tenet i boka han har skrevet sammen med Bill Harlow. Tenet er også blant de som tar et oppgjør med personer som tidligere forsvarsminister Rumsfelt, tidligere viseforsvrsminister Wolfowitz, tidligere stabsjef for visepresidenten Scooter Libby og visepresidenten selv, Dick Cheney. Denne firerbanden får av flere skylden for at så mye gikk og fortsatt går galt for amerikanerne i Irak.
Et viktig historisk dokument fra en person som har ledet CIA i en tid da USA har vært utsatt for “tidenes terrorangrep” og USAs kriger i Afghanistan og Irak.