Blair ut av nummer 10

Det startet så bra for Tony Blair. For ti år siden var det en ung mann som overtok boligen i Downing Street nummer 10 etter forgjengeren John Major. En mann som hadde folket bak seg, som skulle modernisere Labour og Storbritannia. Mange mente han håndterte krisen som oppstod rundt monarkiet etter Dianas død på en beundringsverdig måte. Hans store utenrikspolitiske triumf kunne vært arbeidet for fred i Nord-Irland. Hadde det bare ikke vært for George W. Bush.

Tony Blair vil kanskje først og fremst bli husket for sin lojalitet overfor den amerikanske presidenten. For å ha støttet, bidratt til og deltatt i det amerikansk-ledede felttoget i Irak. For å ha sendt britiske soldater i krigen. Soldater som aldri kom hjem i live. For å ha latt seg forlede til å tro at Saddam Hussein satt på masseødeleggelsesvåpen og derfor måtte fjernes med makt. For å ha løyet om hvorfor det var viktig å invadere Irak, og sette livene til mange unge britiske menn på spill. Vennskapet med, og støtten til Bush har nok bidratt mye til hvordan Blair vil bli husket i et historisk perspektiv. Irak-krigen blir av stadig flere oppfattet som et mislykket felttog.

Statsminister Tony Blair gir seg denne uken. Han etterfølges av finansminister Gordon Brown. Brown lå an til å bli Labours statsministerkandidat da Blair til manges overraskelse ble valgt fordi deler av Labour ønsket en sterk fornyelse. Blair ble selve bildet på det unge og moderne. I ti år har rivalen Gordon Brown ventet på at Blair skulle gjøre seg ferdig på toppen av britisk politikk.

London/Parliament

Britisk politikk sett ovenfra: Parlamentet og Westminster. (Foto: Fredrik)

26.jun.2007 @ 19:04av Hans Kr.

Synes du gir en helt ok karakteristikk på Bushpushern lille engelske løpegutt.
Det er helt klart som du sier ikke andre ting som denne lille mannen, som faktisk ettr min mening behynte ganske bar, vil bli husket for.
Fra å være en statsminister med antydning til ryggrad, sank han ned til å bli en parodi, og en skygge av en gal, krigshissen texaner, med en politikk som på sitt beste beskrives med 0, både i stil og utførelse.
Den stor fordelen for Gordon Brown er jo at han ikke har så store spor han skal fylle.
Skulle ikke by på særlige problemer å bli husket for mer enn Tony Blair.

27.jun.2007 @ 00:10av Antisosialist

Ja, tenk at han støttet en politikk for å få vekk Taliban og Saddam, to av sosialistenes store helter. Ikke bra

27.jun.2007 @ 10:42av Hans Kr.

Han støttet et angrep på et land, basert på fullstendig feil opplysninger.
Hvorfor i all verden skal USA og Bushpusheren få lov til å fly rundt å leke Verdenspoliti?
Og hva er resultatet blitt i Irak etter den amerikanske invasjonen?
Tror ikke den jevne iraker synes at de har det sp veldig mye bedre etter at George ogTonys bevæpnede lekesoldater har vært å besøk.
Det er da vel ikke Bush og Blair som skal bestemme hvilke ledere et land skal ha.
Det bør vi faktisk overlate til et lands innbyggere.
Lurer op hvordan nordmenn hadde reagert, hvis Bushpusheren hadde bestemt seg for at den norske rødgrønne regjeringen er farlig for Nato, og må fjernes.
Kan vel hende at Ola Dunk hadde blitt litt grinetet de også.

27.jun.2007 @ 15:52av Antisosialist

Så vidt jeg husker var det veldig mange i Irak som jublet da Saddam falt.
At det har undervurdert kraften til europeiske sosialisteres allierte evne til å skape et veldig utrygt Irak er noe annet.
De som herjer mest i Irak er ikke den jevne iraker, men ekstremister som veldig ofte kommer fra andre muslimdominerte land.
Men greit
Skal vi følge tomsingenes tankegang så bør alle land bare overlates til seg selv, og da er dte heller ingen grunn til å ta imot flyktninger fra land der villdyr herjer

27.jun.2007 @ 21:04av Hans Kr.

Jeg takker for tituleringen tomsing.
Og hvis den titlen henspeiler på at jeg mener at det faktisk er et lands egne innbyggere som bør stå i første rekke, og ta ansvar for sitt land er jeg stolt av min nye tittel.
Forøvrig mener jeg at det faktisk finnes en del andre måter å løse konflikter på, enn å bombe ett land sønder og sammen slik George og Tonys underståtter gjorde i Irak.
Og riktignok var det mange som jublet over Saddams fall, men det de har kanskje funnet ut at den nue diktatoren, Bushpusheren ikke er så veldig mye bedre når det kommer til stykket.
Problemet i Irak i dag er vel at de blir håpløst å få det irakiske folk til selv å snakke sammen, siden den ene delen ikke ønsker å ha USA til stede i landet, og ser på de som en okkupasjonmakt.
Og har vi sette før at USA har gått inn med brask og bram som reddende engler og etter noe tiid måtte krype ut med halen mellom bena.
Er selv av den oppfatning at Saddam burde styrtes, men det skulle de gjort på egen hånd.
Ikke ved hjelp av en okkupasjonstyrke som ikke engang hadde et samtykke fra FN.
Minner om at det faktisk var tilnærmet samlet FN som sto bak den gang man kastettSaddam og hans soldater ut av Kuwait.
Nå er ikke FN-systemet feilfritt, men det finnes faktisk ikke noe alternativ.
Og dermed bør vi ettr min mening forholde oss til vedtak derfra, enten det går i den ene eller andre øsnklig retnong for oss med en vestlig bakgrunn.
Og ekstremister finnes det både på venstre og høyre side i politikken.
Vi har hatt noen flotte eksempler på dem i USA også.
Og som sine “kollegaer” fra annen kultur og trosrettning tar de med seg sine landsmenn i døden.
På lik linje med det som hevdes å komme fra muslimdominerte land.