Bok om Watergate og journalistikk

Bob Woodward: The secret man

Bob Woodward: The Secret Man. The Story of Watergate’s Deep Throat, Simon & Schuster, New York 2005. Engelsk, 249 sider.

Dette er en bok om kildebeskyttelse. Om hvordan to journalister og to redaktører i Washington Post beskyttet en kilde i 30 år. En kilde som ga Post bakgrunnsinformasjon til reportasjer som til slutt felte en amerikansk president. I tre tiår forsøkte journalister, byråkrater og politikere å finne kilden. Den handler også om hvordan journalistene ikke ga opp, og heller ikke alltid gjorde som redaktørene krevde fordi journalistikken ble satt foran alt annet. Boken har også etterord av Woodwards makker under jobbingen med Watergate-reportasjene, Carl Bernstein.

Mark Felt var nestkommanderende i det føderale politiet FBI da han fra tid til annen hadde nattlige møter med Woodward i et garasjeanlegg i Virginia, for å styre journalisten mot de rette sporene. Felts motiv var kanskje noe så edelt som å stanse politisk korrupsjon – noe RIchard Nixon i ettertid for mange har blitt et bilde på.

Alle som med interesse har lest de to journalistenes bok om jobbinga med Watergate, All the President’s Men, eller sett filmen Alle presidentens menn med Robert Redford og Dustin Hoffman som hhv Woodward og Bernstein, har lurt på hvem verdens mest kjente kilde Deep Throat var. Her er svaret.

18.jun.2007 @ 18:55av Huldra

Slutt å tull.
De palestinske terroristene (som er de som sitter med svaret) har ingen som helst ønske om en selvstendig palestinsk stat FØR ISRAEL ER SLETTET FRA KARTET.
Deres agenda er å skape uro for enhver pris slik at eventuelle fredsforsøk går i vasken.
Og de får jo enorm drahjelp av f.eks. Norge ,hvor de manipulerte bildene og de arrangerte scenene av hva “slemme” israelere gjør med dette “uskyldige” folket blir
slått opp med “krigstyper” i alle medier.
Rakettangrep og selvmordsbombere mot Israel, blir knapt verdiget et ord.
Det er en ufattelig skam.