Bok om Tony Blair

image18

Anthony Seldon: Blair. Free Press, London 2004. (Engelsk) 768 sider.

2. mai i år var det nøyaktig 10 år siden Tony Blair tok over som statsminister etter John Major. I juni går han av, og blir etterfulgt av Gordon Brown. Seldons biografi beskriver Blairs bakgrunn fra han som ung gutt fulgte sin far inn i politikken. Den forteller om maktkampen med rivalen Gordon Brown, og hans raske ferd til toppen av det britiske arbeiderpartiet, Labour. Blairs forhold til de amerikanske presidentene Clinton og Bush er gitt mye plass, det er også Blairs støtte til Bush-administrasjonens krig i Irak. Kapitlene er inndelt etter henholdsvis temaer og personer, noe som gjør det lett å velge vekk uinteressant stoff. Tony Blair har vært en av verdens mektigste ledere de siste ti årene. Derfor er dette en viktig bok.