To fjorten!

Vel 16 år etter sin første verdenscupseier så vant mirakelmannen igjen. For 93. gang i skiskyting, og han har jo i tillegg en verdenscuptriumf i langrenn.
Neste år er det 20 år siden han debuterte i verdenscupen i skiskyting.

Ole Einar Bjørndalen har vunnet ALT – mange ganger, likevel klarer han det igjen. Det er det som imponerer meg, sulten etter å vinne mer. Ikke at han er den eldste skiskytter som har vunnet et verdenscuprenn i skiskyting, eller at det var 434 dager siden han vant sist.

Han har en målbevissthet som kan gjøre deg matt: jeg tror det må ha vært et par år etter OL i Torino, altså 2008, jeg spurte om hvor lenge han hadde tenkt å holde på. To fjorten, kom det lynkjapt. Altså, 2014, de olympiske leker om to år. Så langt fram så han da. I Russland kan han ta medalje i sitt femte OL på rad!

Men jeg tror ikke at han hadde sett for seg motgangen som skaden han pådro seg sist sommer førte til. Kroppen lystret ikke som ønskelig og omgivelsene rundt tvilte på om han kunne komme tilbake. Det var uvant for en som bare er vant til å stå på seierspallen. Men tvilen hos andre virket bare ekstra motiverende for Bjørndalen.

Det må ha vært en fantastisk følelse å holde unna for verdenscupleder, Martin Fourcade, på den siste runden i Kontiolahti. Det var en seier for tålmodighet – og ikke minst stahet. For i Ole Einar Bjørndalens hode er ikke alderen noen begrensning, slik mange andre mener.
Den 94. verdenscupseieren var bekreftelsen han har jaktet på: Han ER like god som konkurrentene – og kan vinne.