Hysj!

Det er ikke uhøflig å si hysj når det blir for mye bråk.

Etter all støyen som uttalelser fra landslagssjef Vidar Løfshus har skapt om Petter Northug jr. så trenger noen å si hysj, Vidar!
Først var han ute med pekefingeren til langrennsesset fordi han ikke hadde snakket med media under norgescuprennene i Trondheim, han fulgte fint opp dagen etterpå hvor han på vegne av Petter klagde over hvor slitsomt det var å være Petter. Skiløperen blir faktisk gjenkjent når han er i nærbutikken på Byåsen i Trondheim.

Vidar Løfshus ga seg ikke der. I onsdagens VG rådet han skiløperen til å rømme landet. Sjefen for de norske langrennsløperne vil at nasjonens beste langrennsløper skal flytte. Til utlandet!
Og samme mann, altså Vidar Løfshus, klager over at det er slitsomt for Petter Northug jr med all støyen rundt seg!

Men, hvem er det som lager støy?

1286

Det er egentlig helt fantastisk hvor mye “surr” landslagssjefen har stelt istand på disse få dagene. Vidar Løfshus er en hyggelig kar og jeg tror han vil det beste for Petter Northug jr. Men noen ganger kan det være lurt å tenke før man snakker.
Og kanskje kan det være lurt med en selvpålagt “pratekarantene”

Ikke noen galt med oppslaget i VG, vi hadde selvsagt servert det samme til våre seere vi i TV 2 også dersom landslagssjefen hadde sagt det samme til oss. Men konsekvensen av dette er at saken gjengis i alle andre medier både her hjemme og utlandet.

Greit nok. Men det som verre er at folk oppfatter dette som at Petter SKAL flytte. Til og med sponsorer til Petter har reagert og lurer på hva skjer.
Og nå ser jeg at Aksel Lund Svindal anbefaler Petter å flytte. Herregud, for ei suppe du har “rørt ihop”, Løfshus.
Petter har i dag ingen planer om å flytte fra Trøndelag. Der har jeg så gode kilder som det er mulig å oppdrive.

Gode råd bør gis til Petter direkte og ikke gjennom media. Nå synes jeg for øvrig at dette var et fryktelig dårlig råd, men nok om det. Dessuten må Vidar Løfshus overlate til Petter selv å klage over hvor slitsomt han har det. Hvis han mener det. Og Petter får selv kjefte på media hvis det er noe gærnt med oss. Vidar Løfshus har også et ansvar for å få slutt på all synsing om Petter utad i mediene fra de som egentlig skal være hans støtteapparat. Han selv inkludert. Løfshus må også sette en stopper for at det menes ditt og datt på vegne av Petter. Han selv inkludert.

I serien av “gode” uttalelser på  vegne av  skistjernen yter pressekontakten, Otto Ulseth, sitt bidrag: I VG torsdag beroligerer han ski-Norge med at det er uaktuet for Petter Northug jr å flytte ut av landet før etter  sesongen. Men spørsmålet om flytting skal,  fortsatt  iflg Ulseth, diskuteres etter sesongen.

Javel! Snakket noen om at det er mye støy rundt skiløperen???
Petter Northug jr er 26 år og fortsatt såpassende oppegående at selv bør kunne  fortelle hva han mener. Og det fantastiske er at hovedpersonen,  hvis noen  skulle være i tvil om hvem det er i denne sammenhengen; Petter Northug jr.  Selv har han  ikke har sagt  ett  ord om at han vurderer å flytte til utlandet.

I helgen går Petter Northug jr verdenscup i Nove Mesto. Fredag møter han som vanlig til pressekonferanse og jeg antar at deler at den kommer til å forløpe slik:
– Skal du flytte til utlandet?
– Nei, hvorfor spør du om det?
– Landslagssjef Vidar Løfshus rådet deg i VG tidligere i uka til å flytte til utlandet på grun av all støy og at det slitsomt å være så kjent?
– Det var nytt for meg. Jeg skal iallfall ikke flytte. Jeg må være i nærheten av “muttern”.