Helt “nils”

Dolomittene

Lange skiturer gjør godt for kropp og sjel, jeg har nettopp vært ute i tre timer på 2000 moh med Dolomittene rundt meg på alle kanter.

Etter litt surfing på nettet blir jeg helt matt. Ikke av skituren. Ikke på grunn av høyden. Nix.

På grunn av Nils.

Han kunne kanskje trenge en langtur Nils Marius Otterstad, også.
Helt “nils”, sa vi der jeg vokste opp om kompiser som dummet seg ut. Nå har sjefen for Team Xtra Personell, gjengen til bl a Aukland-brødrene, bombastisk slått fast at Petter Northug jr. er sjanseløs i det 70 km lange turløpet Marcialonga på søndag.

Oisann!

Det er nesten så jeg får mistanke om at sjefen min, Alf Hildrum, har stukket noen “lapper” i lomma på Otterstad for å skape litt oppmerksomhet. TV 2 skal jo sende rennet på søndag. Uttalelsen fra Otterstad er så oppsiktsvekkende at jeg faktisk sitter med følelsen av at han er “kjøpt og betalt”.

Nils Marius Otterstad påstår at Northug jr. ikke henger med lenger enn et par mil.
Hallo, Nils! Hvem er det Petter N skal konkurrere mot? Det er ikke Dario Cologna eller Alexander Legkov, det er løpere som enten er ferdige som toppløpere eller ikke er gode nok i “vanlig” langrenn.

Med andre ord helt “nils”

Jeg setter ei kasse med god italiensk vare, levert på døra i Oslo neste uke, på at Petter Northug jr. ikke blir hektet av, og er ute av seierskampen, etter 20 km!
Du er kanskje ikke så bråkjekk lenger nå…?

Selvsagt er det mulig at Petter Northug jr. IKKE vinner noen av turløpene han skal prøve seg på i vinter, Marcialonga og Vasaloppet. Men mannen, som er verdens beste femmilsløper, er en selvsagt favoritt i begge løpene – selv om det kan bli uvant mye og lenge med staking.

Jeg leser et sted at en annen forstå-seg-påer mener at Northug jr. ikke kommer til å mestre avslutningen på Marcialonga, stigningen opp til Cavalese. Hvis Northug jr, som jeg tror, kommer til å gå på ski uten festevoks, så mener jeg at av alle som er med i Marcialonga så er det EN som burde klare å stake seg opp. Petter Northug jr. Jeg var der da Anders Aukland gjorde det samme for noen år siden – og vant. Hvorfor skulle ikke Petter N. klare det?

PS. En praktiak detalj til Nils Marius: Adressen min er Messepromenaden 11. 0279 Oslo

 • Anonym

  Jeg sætter en kasse med god svensk vare på at, Petter Northug Jr. ikke vinner Vasaloppet

 • Anonym

  Nej aldeles ikke

 • Anonym

  Petter ble vel ikke hektet av etter 20 KM som var poenget i artikkelen? Må også gratulere Aukland brødrene, særdeles imponerende,det er det vel ingen tvil om?

 • Anonym

 • Anonym

  Må jeg si det? Er det nødvendig?-Ok da… 10. plass, 1,18 bak. Petter hadde ikke sjangs til å følge da Jørgen Aukland satte opp farten!
  Jeg gjentar – “Helt Ernst”.

 • Anonym

  Må jeg si det? Er det nødvendig?
  -Ok da… 10. plass, 1,18 bak. Petter hadde ikke sjangs til å følge da Jørgen Aukland satte opp farten!
  Jeg gjentar – “Helt Ernst”.

 • Anonym

  Fyfaen til nilsing

 • Anonym

  Du forsøker å foreta en sammenligning av noe som ikke kan sammenlignes. Hele diskusjonen din er helt irrelevant – like irrelevant som å sammenligne en 1500 meterløper med en maratonløper. Maratonløperen vil være b løper på 1500 meter, like mye som 1500 meterløperen er b løper i maraton. Men hva så……. hva er poenget ditt ….. Jeg vedder på at Jerry Arlin eller Rezac gir blaffen i om de kalles b løpere på en 15 km i verdenscupen så lenge de vinner Marcialonga, Birken eller Vasaloppet – for det er de har spesialisert seg på – og ikke noe annet —-.   

 • Anonym

  Tror du Northug ville slått Børge Ousland til Antarktis også? 

 • Du verden

 • Anonym

  De som går disse turløpene er ikke blant de 50 beste i verden når det gjelder skiprestasjon. Med det mener jeg at de som går World Cup, forutsatt spesialtrening til disse løpene, ville gått minimum 5 minutter raskere på ei femmil. Hvorfor ? Jo fordi de har et større talent og bedre kapasitet. De andre er b-løpere. De har sluttet med langrenn og begynt i en idrett som det er mye lettere å hevde seg i. INGEN TVIL !!!

 • Ole Holbæk

  Turrenn – skisportens 2.divisjon!

 • Anonym

  Helt Ernst tenkte jeg også. Fyren skjønner jo ikke idretten. Vi snakker om ekstreme utholdenhetsferdigheter. En ting er å gå ei tre mil fellesstart i 8 runder på 3,75 km der det er like mange høydemetre opp som ned og der det hele tiden er mulighet for å ta seg inn igjen. Noe annet blir det å gå kilometer etter kilometer – mil etter mil – der kraften går sakte men sikkert ut av deg. Det merkelige med slike renn er at du sjelden har høy puls, du blir bare dønn gjennomsliten. Alt er så monotont. Det er mulig at Petter kan vinne dersom farten har vært moderat i store deler av rennet, men det kommer ikke de største favorittene til å tillate. Rezac, Arlin og kanskje Aukland gutta kommer sannsynligvis til å kjøre steinhardt helt fra start til mål med sine velkjente stakerykk. Strategien vil bli å mørne Petter slik at han ikke har sjans til å være med opp de tre siste kilometerne. Petter vil også være avhengig av raskt føre skal han kunne ha en sjans til å vinne. I følge siste værmelding ser det ut som det skal komme snø på natten og morgenkvisten. Slår det til – vil det være en fordel for løpere som Anders A, Rezac og Arlin.

 • Anonym

  Men det er jo sant!! de er faktisk ikke i nærheten av å kunne konkurrere med de beste gutta i verden! Det er heelt sykt at Nils MO mener at petter slipper før det er gått 20km, han lekte med de beste gutta i verden på 3mil i davos, hvordan skal de klare å gå fra petter oppover(!) de første 15km? Toni Livers, Fabio Santos, DI Centa mfl. har jo bevist at det er fullt mulig å være med hele veien, hvorfor skulle ikke den aller beste skiløperen i verden greie det?

 • Anonym

  Hva er dette for noe tull! Riktignok ble vi vant til at Ernst A. Lersveen lirte av seg piss før han endelig fikk fyken fra å kommentere fotball etter VM i Sør Korea/Japan… (Ja, jeg var en av de mange som kjeftet på TV2) -men hvorfor får han lov til å skrive her? “Petter Northug skal konkurrere mot løpere som ikke er gode nok i vanlig langrenn?”
  Langløp er ikke det samme som vanlige langrennsløp, Ernst A. Lersveen! Det er noe ganske annet! Synd at TV2 har sin egen “spammer” her. Kanskje man heller burde begynne å si “Helt Ernst”?