Helt “nils”

Dolomittene

Lange skiturer gjør godt for kropp og sjel, jeg har nettopp vært ute i tre timer på 2000 moh med Dolomittene rundt meg på alle kanter.

Etter litt surfing på nettet blir jeg helt matt. Ikke av skituren. Ikke på grunn av høyden. Nix.

På grunn av Nils.

Han kunne kanskje trenge en langtur Nils Marius Otterstad, også.
Helt “nils”, sa vi der jeg vokste opp om kompiser som dummet seg ut. Nå har sjefen for Team Xtra Personell, gjengen til bl a Aukland-brødrene, bombastisk slått fast at Petter Northug jr. er sjanseløs i det 70 km lange turløpet Marcialonga på søndag.

Oisann!

Det er nesten så jeg får mistanke om at sjefen min, Alf Hildrum, har stukket noen “lapper” i lomma på Otterstad for å skape litt oppmerksomhet. TV 2 skal jo sende rennet på søndag. Uttalelsen fra Otterstad er så oppsiktsvekkende at jeg faktisk sitter med følelsen av at han er “kjøpt og betalt”.

Nils Marius Otterstad påstår at Northug jr. ikke henger med lenger enn et par mil.
Hallo, Nils! Hvem er det Petter N skal konkurrere mot? Det er ikke Dario Cologna eller Alexander Legkov, det er løpere som enten er ferdige som toppløpere eller ikke er gode nok i “vanlig” langrenn.

Med andre ord helt “nils”

Jeg setter ei kasse med god italiensk vare, levert på døra i Oslo neste uke, på at Petter Northug jr. ikke blir hektet av, og er ute av seierskampen, etter 20 km!
Du er kanskje ikke så bråkjekk lenger nå…?

Selvsagt er det mulig at Petter Northug jr. IKKE vinner noen av turløpene han skal prøve seg på i vinter, Marcialonga og Vasaloppet. Men mannen, som er verdens beste femmilsløper, er en selvsagt favoritt i begge løpene – selv om det kan bli uvant mye og lenge med staking.

Jeg leser et sted at en annen forstå-seg-påer mener at Northug jr. ikke kommer til å mestre avslutningen på Marcialonga, stigningen opp til Cavalese. Hvis Northug jr, som jeg tror, kommer til å gå på ski uten festevoks, så mener jeg at av alle som er med i Marcialonga så er det EN som burde klare å stake seg opp. Petter Northug jr. Jeg var der da Anders Aukland gjorde det samme for noen år siden – og vant. Hvorfor skulle ikke Petter N. klare det?

PS. En praktiak detalj til Nils Marius: Adressen min er Messepromenaden 11. 0279 Oslo