Hvem er den neste som blir “smittet”?

Anterselva
Jeg har lært å kjenne norske skiskyttere som skikkelige idrettsutøvere, helt siden Erik Kvalfoss, Kjell Søbak og den gjengen holdt på. Skiskyttermiljøet har vært åpent og folkelighet synes jeg er et beskrivende ord.
Slik opplever jeg også dagens løpere: åpne og positive og lette å ha med å gjøre for en tabloid tv-reporter.

Men, nå er skiskytterherrene rammet av en smittsom “sykdom”, Tarjei Bø var den siste som ble “rammet”. Spørsmålet er: Hvem er den neste som blir “smittet”?
Nok “ullsnakk”. Fakta er at tidligere i vinter forsvant Ole Einar Bjørndalen fra målområdet. Han ville ikke snakke med media. I Oberhof var det Emil Hegle Svendsens tur og nå altså Bø på fredag, etter fire strafferunder på sprinten i Anterselva.

For meg forteller dette mest om at vi har å gjøre med typer med ambisjoner, løpere som vil vinne. Og enere er ikke bestandig de beste taperne. Det har ikke noe å gjøre med at løperne har fått nykker. Jeg forstår at skuffelsen over å ikke lykkes kan være tøff å takle rett etterpå. Jeg respekterer det. Ikke tror jeg noe på ordtaket tap og vinn med samme sinn heller. Men jeg tror på medisinen “ta telling”, med andre ord bruke den tid som trengs for å “komme til seg selv” før møtet med media.

Verdenscupløpene i den italienske alpebygda er sammen med Oberhof og Ruhpolding de mest tradisjonsrike rennene i sesongen for skiskytterne. Det er derfor jeg er her. TV 2 Sporten er sammen med “statskanalen” de eneste fra norske medier. Altså ingen lang plagsom rekke med reportere å forholde seg til.

Ta telling når dere kommer ut av tellingen på antall bom!