Marit med eller uten klær?

Etter noen dager på hjemmebane skal det bli godt å komme ut igjen.
Jeg er drittlei alt mas om Marit Bjørgens muskler, Spelemannsprisen og Giske på nachspiel.
Jeg gleder meg til å se verden hjemme utenfra. Det er sunt. Flere burde prøve det. Hva Marit Bjørgen har på seg, eller hva hun mangler når det gjelder konfeksjon under en idrettsprisutdeling er neppe den store saken utenfor skigarden. Men her hos oss får hennes veltrente overarmer like stor oppmerksomhet, om ikke større, enn vm-gullene hun gledet nasjonen med for et drøyt år siden.

Hos naboen, Sverige, ble det samme reaksjon da Charlotte Kalla stilte opp i armløs kjole på Idrottsgalaen. Hva er det med oss? Er vi overrasket over at verdens beste skiløpere er veltrente?

Jeg leser i Adresseavisen hvor Marit Bjørgen uttaler at hun nok vil skjule musklene sine litt mer – dersom det skulle dukke opp en tilsvarende situasjon. Marit synes altså at det har blitt mye “styr”. Det forstår jeg.

I en tid hvor mange unge skijenter er svært opptatt av vekt, og tror at de går proposjonalt raskere jo mindre de veier, så er Marit Bjørgen gull verdt. Hun er beviset på det er mulig bli best gjennom mye trening og sunt kosthold – og samtidig ikke veie “null”
Derfor synes jeg Marit Bjørgen ikke skal la seg stoppe av alle som syns noe om kroppen hennes.
Vis verden musklene, Marit!