Klapp igjen, Odd-Bjørn!

Val di Fiemme

Tittelen skulle kanskje tyde på at vi har røket i tottene på hverandre, Odd-Bjørn Hjelmeset og jeg, dagen før Tour de Ski skal avgjøres. Så ille er det ikke. Men, etter å ha blitt mobbet i snart to uker av vår langrennsekspert på grunn av mine gamle ski, så skal det gjøre godt å slå tilbake med en seier. En triumf basert på kunnskap!

Odd-Bjørn har hele tiden tviholdt på at Kowalzcyk vinner Tour de Ski. Nå skal pengene på bordet. Og jeg viker ikke en euro på at Marit Bjørgen krysser mållinjen først.

Jeg var faktisk litt lettet over at den polske løperen vant, slik at Marit slipper å bli stresset av å ha Justyna Kowalzcyk komme jagende bakfra.

Odd-Bjørn derimot “pøser på” med sitt:
– Det var ikke noe styrketegn at Marit ikke klarte å henge på.
– Justyna kan jo dette her, ho har jo vunnet dette her to år på rad.
– Og tenk deg kor stiv Marit blir i lårene sine når ho først går på en smell i bakken.
Slik holder han på – og kondisen er fortsatt brukbar.

Men, klapp igjen, Odd-Bjørn!
Marit Bjørgen går nemlig ikke på noen smell.
Hun kommer til å kose seg bak den polske rivalen oppover slalåmbakken.
Og slår til når det flater ut litt før mål.
Marits vilje til å vinne er større enn rivalens. Det avgjør.

Jeg vinner veddemålet. Jeg kjøper champagne til Marit. Hvilken herlig søndag!

Og jeg får kanskje gå i fred med skiene mine også. Fischer-ski (som Petter Northug jr også går med!)fått av NRK-ekspert, Torgeir Bjørn for snart 20 år siden,z klasseski som han faktisk har gått verdenscup med. For øvrig takk til det norske smøreteamet for topp preparering.
Men Odd-Bjørn, og godt hjulpet av Stian Grønås i Madshus, lo begge høyt, hjertelig og lenge da de sjekket spennet i skiene. Disse skiene er altfor stive, du er for lett og har for lite “trøkk i pedalene”!

Jeg tror rett og slett Odd-Bjørn, som selv går på Madshus, vil ha meg over på samme skimerke, for greie på ski kan han ikke ha, han som tror på polsk seier.