Svensken vil hjem

Toblach

Du husker kanskje Kristoffer Bergström? Den litt gretne svenske, som ikke er noe bedre humør i det nye året, altså, jeg mener journalisten i Aftonbladet, som mente Petter Northug jr. måtte lære seg folkeskikk etter at han pekte nese til svenskene etter stafetten på Sjusjøen før jul.
Jeg møtte Bergström til debatt på svensk fjernsyn før jul. I går møtte jeg min svenske kollega igjen. Først nå kom han til Tour de Ski.

Og hva er det første han sier; -Jag vill hem igjen! Hva ska jag gjöra her?

Jeg ønsker godt nytt år!

Min svenske kollega er oppgitt. Det finnes ingen svensker i tetkampen , både Kalla og Hellner er for langt bak til å kunne kjempe om en plass på seierspallen.

Det er helsvart for blå-gult.

Han antyder at han kanskje må skrive litt om det svenske juniorlandslaget i ishockey. For svensker er ikke opptatt av Kowalzcyk vs Bjørgen eller Northug jr. vs Cologna. Det kan til nød gå med en side med Petter en dag, men det holder, får jeg vite.
– Det blir kanskje litt konstigt å bivaka junior-vm i hockey i Calgary från de italienske alper, men det får gå, sukker Kristoffer Bergström.

Det var i går vi møttes på pressesenteret i Toblach. I dag sjekket jeg for moro skyld hva Bergström skriver om. Først “grattis” til Sverige med finaleplass i junior-vm i ishockey. Svenskene vant 3-2 etter straffeslag over Finland. Nå venter Russland i finalen.
Men, så var det hva Bergström skriver om? Hockey? Langrenn? Niks. Han skriver om seg selv. Om hvor håpløst det er å være Aftonbladets utsendte på Tour de Ski. Det er så ille at min svenske kollega tilbyr sin akkreditering til den svensken som kan tenke seg en slitsom flyreise Stockholm-München og for ikke å snakke om orket det er med å kjøre leiebil over Brennerpasset til Italia.

Måtte det være en svenske som forbarmer seg over Kristoffer Bergström.

God hemresa, sier jeg.

1286