Therese “Jokerhaug”

Toblach

Justyna Kowalzcyk har IKKE vondt i kneet sitt. Takk og pris! Tenk hvor fort hun hadde gått uten smerter i kneet..
Takk og pris for at duellen med Bjørgen og Johaug lever videre. For hva hadde en kamp mellom Bjørgen og Johaug vært for andre enn oss nordmenn?

Det er syltynt i toppen av kvinnelangrenn, seierspallen i Tour de Ski er allerede besatt, i tour-sammendraget er det to minutter fra Johaug på tredjeplass og ned til Aino-Kaisa Saarinen på fjerdeplass.
Vibeke Skofterud er savnet! Og jeg hadde ønsket meg at Charlotte Kalla ikke hadde kommet rett fra sykesenga.

I øyeblikket er det Kowalzcyk som er sjefen, hun har imponert. Jeg var skråsikker før Tour de Ski på at Marit Bjørgen skulle vinne. Jeg er ikke så sikker nå. Ikke fordi Marit har skuffet eller underprestert, men hun er ikke like skarp som før jul, det, kombinert med at Kowalzcyk har overrasket meg. Som da hun vant klassisk sprint.

Jeg klarer ikke helt å se hvor Marit skal “parkere” den polske løperen. På dagens 3 km klassisk anser jeg de to som jevngode, i morgendagens sprint skal Marit kunne kutte ned på de 26 sekundene, som Kowalzcyk leder med. Men Marit trenger hjelp fra andre, altså, få noen løpere mellom seg og Kowalzcyk, men jeg ser dessverre ikke hvem det skal være. Og selvsagt kan Marit hente inn Kowalzcyk på torsdagens jaktstart. Og da er vi like langt. Men, er det godt nok?

Therese Johaug blir en joker. Derfor, heretter bare kalt “Jokerhaug”. For klatrespesialisten tror jeg svært mye avgjøres i dag og i morgen. Henger hun med Kowalzcyk noenlunde på 3 km klassisk og kommer hun seg videre fra prologen på sprinten og “overgår” seg selv med å komme til semifinalen på sprinten, ja, da skal frøken Kowalzcyk passe seg!
Og Therese “Jokerhaug” kommer ikke til å bli sliten etterhvert som vi nærmer oss avgjørelsen.
Men, jeg har ennå ikke sett noe svakhetstegn hos Kowalzcyk…