Zuccarello, nøkkelen til økt rekruttering?????

Det tok ikke mere enn en kamp før Rangers-feberen herjer en del norske journalister, og Tortorella er ”irritert” allerede………… får håpe dette ikke gjør at Mats må spille ”dobbelt så bra” for å ha sjanse til å bli på Broadway, at ikke Tortorella sender han ned igjen bare for å få fred?  Naturligvis ikke…………

Etter nattens kamp får Mats skryt igjen, og spilletiden i spill 5 mot 5 var betraktelig høyere enn tilfellet var i den første kampen. Stolpen stod i veien for sesongens første scoring.

Etter tildelingen av Gullhjelmen til Mats i svensk hockey for to sesonger siden, skrev jeg en blogg angående Zuccas muligheter til å bli en ny norsk ledestjerne, slik Shampo har vært. Det fremstår langt tydeligere og viktigere enn noen gang, at norsk ishockey trenger dette. På tross av at det har blitt bygget flere haller(naturligvis ikke mange nok) de siste 15 årene, har antall registrerte spillere stått nesten stille. I april 1996 var antallet registrerte spillere 6195, i april 2011 var tallet 6177, altså en nedgang på 18 spillere. Toppen ble nådd 2006 da det var 6769 lisensierte hockeyspillere i Norge. Norsk hockey har altså ”mistet” nesten 600 aktive de siste fem årene, i tillegg er antall klubber redusert fra 100 til 89, i den samme perioden. Hva som er årsaken til dette skal ikke jeg spekulere i, i denne bloggen, men at Norsk hockey trenger økt rekruttering er hevet over en hver tvil.(Tallene er hentet fra statistikk på Hockey.no)

Derfor mener jeg det er utrolig viktig at vi har noe som gir positiv oppmerksomhet til Norsk hockey over tid, ikke bare i mai med gode VM-turneringer. Når hockeyskolene begynner på igjen til høsten, er dette glemt for mange allerede. I landets aviser har det vært mer hockeystoff denne uken, enn siden nyttår til sammen. Og når Mats spiller i NHL, ja så skrives det om norsk ishockey også. Nøkkelen til økt rekruttering ligger naturligvis ikke alene i at Zuccarello er i NHL, men at det vil bidra er det liten tvil om.

La oss håpe at den lille publikumsfavoritten fortsetter å gi Tortorella grunner til ikke å sende han ned igjen, for Norsk hockey trenger Mats i NHL, og etter min og mange andres mening, er det der han hører hjemme.

Det som derimot kan stikke kjepper i hjulene for Mats er at han ikke er satt opp på den så kalte ”players eligibility list”, listen over spillere som Rangers har meldt inn til sluttspillet. (spillere som ikke står på denne listen kan ikke spille sluttspill for klubben, så fremt ikke en av disse skulle bli skadet over tid). Jeg understreker at Mats eventuelle fravær på denne listen er høyst uoffisiell informasjon, som kun har versert på diverse debattfora osv. Skulle noen ha informasjon angående dette, send meg gjerne en melding på twitter:  @hockeyerevik

Her hjemme er det duket for to spennende kvartfinaler(kamp 6). På Hamar tar Storhamar i mot VIF, mens kveldens Tv2Sport/Sumo sendte kamp er fra Sarpsborg mellom Sparta og Lillehammer. Sendestart er som vanlig 18.50

 

 Twitter: @Hockeyerevik