Siste runde

Vi er kommet til siste runde i Get-ligaen, og mange av oppgjørene har direkte påvirkning på den endelige tabellplasseringen.

Mest spenning knytter det seg til kampen på Jordal, der VIF tar i mot Lillehammer. VIF må vinne for å ta andreplassen, med tap blir VIF nummer tre, og må møte enten Storhamar eller Sparta. Det er pest eller kolera for VIF som denne sesongen har tapt fire av fem kamper både mot Storhamar og Sparta.

I tirsdagens Tv2Sport sendte kamp leverte Lillehammer en meget svak kamp mot Lørenskog, som på papiret var veldig svekket. Det kunne se ut som guttene fra OL-byen ikke hadde forstått at de tross alt spilte om sølvmedaljer, og Lørenskog tok en fortjent seier. Lillehammers trener Tor Nilsen er helt sikkert interessert i at laget viser seg fra en annen side i kveld, kan Lillehammer gi Lørenskog en hjelpende hånd? VIF åpner dørene på vidt gap, og inviterer til gratis inngang i sesongens siste seriekamp på Jordal, dette kan bli en ”høydare” med stor stemning og nærve.

For at kampen på Jordal skal ha betydning på utfallet av tabellen, er Lørenskog nødt til å slå et formsterkt Stjernen hjemme på Lørenskog. Fredrikstadlaget har vunnet sine fem siste, bla. mot erkerival Sparta og seriemester Oilers. Lørenskog vet hva som står på spill, men kan Stjernen stikke kjepper i hjulene for hardtsatsene Romerikinger, og sørge for at utfallet på Jordal betyr “nada”?

I Sarpsborg er det alt annet en lystig stemning, seieren mot svakt plasserte M/S er eneste seieren på de fem siste. Med tap i kveldens kamp mot Storhamar, må laget fra ”Hockeytown” se seg forbigått av Hamar-laget på tabellen. Vinner Storhamar blir Sparta nummer seks i årets Get-liga. Sparta tok seg av både serie- og NM-gull i fjor, en 6.plass i år vil av mange kategoriseres som sesongens største flopp. En femteplass vil antagelig ikke forandre på det synet, men da har Sparta i alle fall to seire med seg inn i sluttspillet. På Hamar kan man uansett være godt fornøyde med årets sesong, enten man blir nummer fem eller seks, men en seier i siste kamp er en fordel inn i sluttspillet uansett!

De to siste kampene har ingen innvirking på sluttabellen.  Oilers har tapt tre av seks kamper etter at seriegullet var sikret, og en ny dårlig prestasjon mot bunnlaget M/S er antagelig mer enn Petter Thoresen kan akseptere. M/S på sin side vil naturligvis avslutte med stil, og gå inn i kvaliken med en god følelse.

I Trondheim tar Rosenborg i mot sist plasserte Frisk Asker. Frisk har tatt to av sine kun fem seire i ordinær tid mot RIHK, og ønsker naturligvis, som M/S og prestere bra før man går inn i kvalik. For RIHK gjelder det samme som for Oilers, avslutte med en god prestasjon før sluttspillet tar til.

Dersom du ikke drar på Jordal i kveld, på tross av gratis inngang, kan du se kampen på Tv2Sport/Sumo med sendestart 18.50.

Twitter:   @Hockeyerevik