Grattis Oilers, og god tur inn i fremtiden

For med en tittel av hver valør, alt etter kun 11 sesonger som eksisterende klubb, har det gått imponerende fort å oppnå det Stavanger har oppnådd. Nesten litt skremmende fort…………

Kongen

På radioen i dag morges hørte jeg et intervju med byens velgjører Tore Christiansen, der reporteren avsluttet med at; dersom han hadde gått til gullsmeden og handlet for de samme pengene han har brukt på å oppnå de to gullene han har vært med på å ta med Oilers, hadde han fått mer igjen for pengene. Hadde han spurt Tore direkte, tror jeg svaret hadde vært NEI. Jeg var så heldig å være til stedet under gullfesten for to år siden, og allerede da virket Tore oppriktig når han sa at det var verdt hver krone. Neste år står hallen ferdig, og forhåpentligvis får Christiansen og hans investorgruppe tilbake noe av det som har vært satset også økonomisk, foreløpig har investeringen kun avkastet fantastiske opplevelser med en fantastisk gjeng spillere og ledere.

Prinsen

Mye av suksessen den siste tiden kan tillegges Petter Thoresen, den mestvinnende treneren i norsk ishockey. Petter har en unik evne til å kalle en spade for en spade, enten du er junior eller ”stjernespiller”. Han nyter en enorm respekt, en respekt han ikke tar, men får……. Petter vet hvordan man skal vinne, og overfører kunnskapen til sine spillere. Oilers har økonomiske muskler til å erstatte skadede spillere, men uansett burde fraværet av Vikingstad, Deeth osv. vært langt mer synlig. Oilers har hatt skader på flere nøkkelspillere gjennom sesongen, men det har knapt vært merkbart. ”Alle” kan gå inn å gjøre jobben, for alle vet hvilken jobb som skal gjøres.

Knekten

Pål Higson har fått en del kritikk fra omverdenen for rekrutteringen av spillere til klubben, men de siste sesongene har kritikken stilnet. Så vidt meg bekjent er det få, om noen, som reiser og ser på spillere før de hentes fra Nordamerika. Dette gjør Oilers og Higson, og har med hell hentet gode spillere som hever laget. Spillere som har de kvalitetene Petter ønsker i laget. Det overrasker meg stort om ikke reisen foregår med en klar ”meny”, der kokken heter Petter, og Higson er kjøkkenassistenten som skal hente ingrediensene som trengs for å lage nettopp den retten, i dette tilfellet, ett vinnende ishockeylag.

Grunnleggeren

I rusen av suksess skal man ikke glemme opphavsmannen til de gode tider. Den tilflyttede hockeyfrelste finnen som ønsket fortsatt topphockey i Stavanger, når Viking ikke lengre kunne fylle Siddishallen med tilskuere. Hartti Kristola startet reisen på begynnelsen av 2000-tallet, da heltene het Kesti og Souniemi. Laget spilte i 2.divisjon, og motstander het bla. Jutul. På den tiden hadde Jutul mange tidligere Friskspillere i laget, undertegnede var faktisk en av dem. På fire kamper tapte vi 15-53 mot gjengen Kristola hadde samlet for å ta Stavanger til toppen av norsk ishockey. Oilersgutta syntes det var ”ganske kjekt” å spille mot Jutul, da fikk de i alle fall en ”viss motstand”. De slapp tross alt bare inn 33 mål den sesongen, og Jutul lagde 15 av de………. På 24 kamper lagde de også 304 mål, det er mye!

Grasrota

Som utskremt Tv2 kommentator har jeg hatt gleden av å besøke Siddishallen flere ganger i de sesongene kanalen har hatt hockeyrettighetene. Det er alltid en glede og ankomme hallen. Alle er blide og fornøyde, og utfordringer blir løste med ett smil og et ” det fixer me!” Med ny hall og mer profesjonalitet, må ikke Oilers glemme en ting; de frivillige, de som har gjort reisen mulig, og som helt sikkert gleder seg til å gjøre en jobb for klubben, også i den nye storstua. Men med Tore i førersetet, og hans engasjement og inkluderende vesen, er jeg sikker på at ”toppledelsen” har dette i postulatet.

Spillerne

Spillere kommer og går, og det har ikke vært alt for mange skarrende spillere på Stavangerlagets stolthet, men det rekrutteres godt. Og det var fullt fortjent at Mathias, med det klingende hockeyetternavnet Trettenes(sønn av tidligere Vikingspiller Steffen), fikk bestemannsprisen i gårsdagens oppgjør mot Frisk Asker. Skal Stavanger ta ytterligere steg, tror jeg et lag med flere lokale profiler, vil gjøre reisen enda bedre og enda morsommere.

Avslutningen

Det er ca. en måned til sluttspillet tar til, og publikum har mer glede i vente. Det skal mye til om ikke Oilers gjentar Spartas suksess fra forrige sesong, og krones som dobbeltmester når sluttspillet er ferdig. Men det skal spilles mye ishockey før det, og pucken er rund.

 

Uansett er det bare å gratulere Tore, Petter, Pål, Hartti, grasrota og spillere for en fantastisk sesong så langt!

 

NB! Etter helgen er det landslagspause, kampene i Euro Challenge fra Lørenskog Ishall mot Frankrike, Latvia og Danmark kan du se på Tv2Sport/Sumo fra torsdag-lørdag.

Twitter: @Hockeyerevik