Papirrot og poengtrekk

Så har det altså skjedd igjen, klubbene klarer ikke å holde tunga rett i munnen når det gjelder overgangspapirer og om spillere er spilleklare eller ikke.

Sparta trekkes tre poeng, og Lørenskog hele seks poeng. Nå er det slik at begge klubbene har anledning til å anke, men basert på uttalelsene fra Spartaleder Tore Jobs, der lederen beklager det inntrufne ovenfor spillere og supportere, er det vel lite trolig at i alle fall Sparta kommer til å anke.

Skulle ”dommen” stå, betyr det at dersom Storhamar vinner sin ”hengekamp” mot Stjernen, er Sparta nede på en 6.plass, slik tabellen er p.t.

For Lørenskog er dette et stort skudd for baugen i kampen om andreplassen. Pr. i dag er de ett poeng foran VIF og fem foran Lillehammer. Dersom poengtrekket blir stående også for Lørenskog, vil kampen på torsdag mot VIf kunne være ett endelig farvel til en eventuell andreplass. Skulle Lørenskog tape for VIF, er avstanden 8 poeng, med 11 kamper igjen å spille. Selvfølgelig mulig, men uansett en vanskelig oppgave, mot et VIF som har imponert så langt i sesongen. Vinner de er det selvfølgelig fortsatt helt åpent.

Hvordan er så dette mulig?

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund skrev på Twitter i går at det kun er Oilers og Lillehammer i GET-ligaen, som ikke har en slik ”poengtrekksak” mot seg de siste tre sesongene. Er reglene så vanskelige, eller tar klubbene en sjanse på at det ”ikke oppdages” at eventuelle avgifter ikke betales i tide? Antagelig ingen av delene, det er nok bare dårlig håndverk………

For Lørenskog er det sågar andre gangen på bare et par sesonger at dette skjer, i fjor mener jeg å huske at straffen ble på ni poeng(mulig jeg tar feil). Hvis man ikke lærer etter et slikt trekk, da er det tungt!

Selvfølgelig trist at administrative feil eventuelt skal avgjøre tabellposisjonene til slutt, men en gang må klubbene lære. Og eventuelt å ilegge bøter som svir, er antagelig ikke en god løsning uansett, da de fleste av lubbene har mer enn nok med og bare holde hodet over vannet økonomisk i utgangspunktet.

En av klubbene som har mindre poeng enn de burde hatt, ser du i kveld på Tv2Sport/Sumo i kveld når  Stjernen tar i mot Sparta til naboduell med sendestart 18.50.

Den andre klubben ser du torsdag på samme kanal, når Lørenskog tar i mot VIF til sin naboduell, også det med sendestart 18.50

 

Twitter:  @Hockeyerevik