Fantastiske Crosby

Jeg fikk dessverre ikke muligheten til en våkennatt for å få med meg comebacket til Sid The Kid, og helt ærlig hadde jeg forventet at det tok noen uker før han ville være med å bidra på det nivået vi har blitt vant til å se. Etter nesten ett år borte fra NHL-manesjen, var sirkusdirektør Sidney Crosby tilbake i godt gammelt slag, og det i første forestilling.

Publikum hadde knapt funnet setene sine før Crosby satt sitt første mål etter bare drøye fem minutter, og det skulle bli mer ……Crosby avsluttet et perfekt comeback med Pittsburgs femte og siste mål, da hadde han i tillegg assistert på lagets andre og tredje mål. Det er nesten så man lurer på om denne kampen var regissert av samme regissør som regisserte OL-finalen i Vancouver der Crosby avgjorde finalen for Canada i ”lokaloppgjøret” mot USA. Det kunne knapt hvert gjort bedre av Spielberg, Scorsessi og hva de heter alle sammen?

Sidney Crosby er bare 24 år, men har allerede rukket mer enn de aller fleste har gjort gjennom en lang karriere. Han har vunnet OL (på hjemmebane) og Stanley Cup. Han har på 475 kamper i serie- og sluttspill gjort 247 mål, assistert på ytterligere 411 mål for en total poengproduksjon på 658 poeng. Det er nesten så man ikke tror det, her jeg sitter og skriver det jeg akkurat skrev, gutten er 24 år!!!!!!

Gratulerer til Crosby, Pittsburg, NHL og alle hockeyfans, ett etterlengtet comeback er gjennomført og historien om Crosby har mange kapitler igjen før det skal avsluttes. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Når vi er inne på nordamerikansk ishockey, uten sammenligning for øvrig, kom i går nyheten om at Lørenskogs meget dyktige målvakt og tidligere lagkamerat med Zuccarello i Hartford, Dov Grumet-Morris forlater Lørenskog til fordel for farmerligaspill i Florida Panthers farmerlag San Antonio. Keeperen fikk en tøff start på norgesoppholdet med 12 mål i mot på de to første kampene mot topplagene VIF og Oilers, men har siden det storspilt, og har kun Spartas Osear foran seg på statistikken for gjennomsnittlig innslupne må pr. kamp. Nå må Lørenskog igjen satse på Alm som ble vraket til fordel for Grumet-Morris, og som ikke hadde de kvalitetene som hardtsatsene Romerikinger mente deres førstekeeper måtte besitte. Han har neppe blitt så mye bedre de siste månedene uten fast spilletid på toppnivået. Lørenskog er allerede på utkikk etter en ny førstemålvakt i Nordamerika, lykkes de blir det den 12 utenlandske spilleren(inklusive fornorskede spillere) som ikler seg Lørenskog drakt denne sesongen. Det er et høyt antall, og “eierne” i Lørenskog har fortsatt ikke fått særlig valuta for pengene? Vi får håpe de holder det gående lenge, vi trenger neppe flere nestenkonkurser i norsk hockey!

Kampen Lørenskog- Storhamar ser du på Tv2Sport/Sumo med sendestart 18.50

Twitter: @Hockeyerevik