På det jevne!

En tredjedel av Getligaens seriespill er unnagjort, og tabellen ser slik ut, som de fleste hadde tippet på forhånd

     1.     Oilers

At Stavangerlaget ligger øverst er ingen bombe, at avstanden ned til lag nummer to allerede er på 13 poeng, er litt mer overraskende. Kun ett bortetap så langt er ikke vanlig kost for Stavangerlaget. Dette har vært litt av problemet for laget fra oljebyen tidligere, holder de på denne borteformen, og fortsetter så å si aldri å tape hjemme, vil ”dessverre” ligaen være avgjort alt for tidlig. Har levert meget bra, på tross av at Vikingstad har måttet stå over mange kamper med en kranglete rygg.

       2.    VIF

Bak Oilers er det veldig jevnt, og selv om VIF bekler denne posisjonen p.t., tror jeg laget havner lengre ned til slutt. VIF fikk inn nødvendige forsterkninger i det serien tok til, og den såkalte ”Canadafemmeren” har levert varene. Bak der er det dessverre for tynt, og straks laget ble rammet av skader ble det langt tøffere å plukke poengene. VIF har overrasket positivt så langt, men med full utenlandskvote, og derfor minimale muligheter for ytterligere forsterkninger, vil nok VIF få problemer med å holde på andreplassen helt inn.

       3.    Lillehammer

Laget fra OL-byen hadde en svak periode midtveis, og var på det tidspunktet den store skuffelsen sammen med Lørenskog. Laget har kommet sterkt tilbake, og kan nå stille med alle ”utlendingene” på banen samtidig, etter at ytterligere en spiller er fornorsket. Har et jevnt bra mannskap, kan ta andreplassen.

       4.    Lørenskog

Nok en katastrofal start på ligaen, etter gode resultater i forsesongen. Til slutt ble trenerbytte uunngåelig, og Livingston har fått skikk på laget. Med unntak av at man ikke fikk med seg ønsket resultat fra Trondheim, har Lørenskog prestert jevnt bra. Og ligger der de bør gjøre. Lørenskog er ett av fire lag som kan stikke av med sølvet!

       5.    Sparta

Kun en seier på de fem siste er langt under pari for fjorårets serie- og norgesmester. Fansen skriker etter forsterkninger, men ledelsen valgte å låne ut Tommy Kristiansen isteden. En femteplass på tabellen er verken byen eller laget fornøyde med. Sparta har ledige plasser på utlendingskvoten, og trenger forsterkninger for å kunne gi Oilers kamp i sluttspillet. Spørsmålet er hvor mange, og fra hvilket nivå økonomien tillater å hente disse spillerne? Har vært uheldige med langtidsskade på Jonas Andersen, med han tilbake og et par forsterkninger vil Sparta kjempe i toppen til slutt. 

       6.   Storhamar

Kun fire poeng bak andreplassen når en tredjedel er unnagjort er en overraskelse, samtidig fikk Hamarlaget en viktig forsterkning i Martz, noe som gjorde at laget plutselig kunne stille to meget bra femmere. Målvaktspillet på unge Johansen har vært bra så langt, og laget er avhengig av at dette fortsetter for ikke å sakke akterut i forhold til de foran på tabellen.

        7.   M/S

Mistet sin dyktige trener da Livingston dro til Lørenskog, men fortsetter å ta poeng mot de lagene som laget ”må” ta poeng fra. Keeperhelten “Roy” (Jarl Eriksen)fra kultfilmen “Hockeyfeber” har tatt over roret, han rår over en ung og tynn stall, men på tross av at en av lagets to store stjerner(Lawrence) har mistet fem kamper, har laget levert bra så langt. M/S  har ikke overraskende havnet i den nedre fireren på tabellen, og vil kjempe der for en av de to siste sluttspillplassene.

       8.   Stjernen

Laget fremstår som forventet, men med to sterke seire mot Lillehammer, har laget vist at det finns potensialet i dette mannskapet. Blir litt for ”lette” i det lange løp, men med storspill fra Grotnes i enkeltkamper, vil Stjernen ta flere poeng mot de presumptivt bedre lagene også senere i sesongen, kanskje allerede på torsdag mot Sparta?

      9.   Rosenborg

Også RIHK ligger der ”alle” hadde forventet, dog med litt lengre lengre avstand opp til Stjernen en laget setter pris på. Laget er nødt til å ta flere poeng på hjemmebane dersom håpet om sluttspill skal leve videre. Har et lag som er godt nok til sluttspill, og undertegnede tror det vil være små marginer mellom disse tre lagene, i kampen om de to siste sluttspillplassene.

    10.   Frisk Asker

Økonomiske problemer har preget høsten for Askerlaget, og på tross av en sterk serieåpning med seier mot Sparta, har poengfangsten siden vært minimal. Laget har slått Rosenborg borte, men der stopper det. Den økonomiske krisen er avblåst for denne gang, men lagets trener Mats Lusth ble i prosessen løst fra sin kontrakt, og leder laget for siste gang på søndag mot VIF. Laget er svært ungt, og med få backer. Når samtidig lagets kanskje beste forsvarer Oscar Nilsson ble langtidsskadet, ga dette ytterligere forverrede forutsetninger. Har kun en utlending i laget, og det er tvilsomt om økonomien tillater forsterkninger. Kan kjempe seg opp igjen i sluttspillkampen, men det ser vanskelig ut.