OL til Oslo?

Ett vinter-OL til Oslo vil kunne gi norsk ishockey et etterlengtet løft på anleggssiden. Norsk ishockey stod på barrikadene sist gang også, da Tromsø ble foretrukket. Men hva vil et Oslo-OL by på når det gjelder anlegg, og hvor skal anleggene ligge?

OL på Lillehammer og Hamar ga de to klubbene et veldig publikumsløft både før, og en god stund etter at OL- ilden var slukket. På Lillehammer har vel så å si aldri Håkonshall vært brukt til Ishockey, med unntaket av VM finalen i 1999? Kristins Hall var uansett en ”nyvinning” på Lillehammer, og ga klubben god drahjelp i starten.

Hamar OL-amfi har fortsatt fasiliteter som publikum kan akseptere når vi skriver 2011, og Storhamar har så å si uten unntak hatt et godt grep på publikum siden hallen stod ferdig. Etterbruken har vært god, selv om driftingen av selve anlegget har tæret på en liten ishockeyklubbs administrasjon, og pengesekk.

Hva så med ett Osloarrangement; hvor skal hallene ligge, og hvem skal drifte etterbruken? Oslo sentrum har Spectrum, men det er neppe aktuelt å gå til søknad om lekene med det som hovedarena for ishockey. Ny hall må til uansett. Jeg skal ikke legge meg borti en plasseringsdiskusjon angående hallen, men spørsmålet er hvem skal ha ”herredømme” over hallen når lekene er over? Det åpenbare svaret er VIF Hockey! Men med en hall som tar 10-15 000, blir det trist på VIFs hjemmekamper dersom ca 1500 fortsetter å ta turen. Men nye fasiliteter vil naturligvis sørge for økt oppslutning på VIFs kamper, uansett hvilke utfordringer man måtte ha i dag for ikke å fylle Jordal, på tross av gode sportslige resultater. Ikke 10-15 000, men i alle fall langt flere enn i dag.

Hva så med eventuelle haller som skal ligge utenfor Oslo? Nå vil vel mange påstå at jeg ikke har helt forutsetningen om objektivitet til stede, men jeg sier Asker uansett. Så kan ett eventuelt tredje anlegg for kunstløp legges på den andre siden av byen, kanskje med Lørenskog som anleggsherre etter at lekene er over? Ny ishall i Asker er på trappene uansett, så i så måte vil et OL-anlegg til bygda muligens utsette den planlagte hallen med en fem års tid, men allikevel, Asker bør ha OL-hall nr. 2.

Hvorfor skal så Asker bli begunstiget med denne muligheten? svaret er enkelt; tradisjon! Frisk har med unntak av et par magre år vært i Norges øverste divisjon siden oppstarten. Publikumspotensialet finns i bygda, men Askerhallens fasiliteter er så langt unna å tilfredsstille Askerpublikummets krav til komfort og opplevelse osv. som det går an å komme, det er for så vidt det meste av ishockeyen som blir vist der om dagen også, men det er en helt annen diskusjon.

Uansett trenger Norsk ishockey et ansiktsløft på anleggssiden, og OL i Oslo er en gedigen mulighet til at man i alle fall kan få et par tidsriktige anlegg i regionen, samt en etterlengtet storstue for Ishockey i landets hovedstad.

Det er tidlig enda, og prosessen er så vidt i gang, men det er lov å håpe!

Håp om en artig hockeypplevelse er det lov å ha allerede i kveld også, Lillehammer-Rosenborg ser du på Tv2Sport/Sumo, med sendestart 18.50

Twiiter @hockeyerevik