NHL uten Norge

Det er ingen sensasjon at NHL pr. i dag går sin gang uten at hockeymetropolen Norge er representert, det er litt kjedelig, men ingen sensasjon.

Det var ingen stor overaskese at Jonas Holøs tidlig måtte ta den tunge veien ned i AHL heller. Colorado har forsterket backbesetningen sin ytterligere fra i fjor, noe som gjorde en opp og ned sesong lik den i fjor, enda vanskeligere å få til i år. Det hadde blitt AHL, og kanskje bare det. Langt mer overraskende var valget av klubb, når Holøs vendte nesen tilbake til Europa. Växsjö? Men når Aftonbladet i dag avslører lønnen Holøs mottar derfra, er det plutselig ikke så overraskende allikevel. Skulle klart meg bra jeg med 473 000 pr. mnd.??

Undertegnede ble langt mer overrasket over Mats Zuccarellos retur til AHL. Da tenker jeg primært på at det skjedde så fort. Mats var ikke spesielt god i de to kampene i Europa, men samtidig hadde han vanskelige forhold å jobbe under. At han bare fikk tre kamper, to av de i fjerdeoppstillingen er ikke mindre en totalt uforståelig.

For de som leste bloggen min fra 27. september kommenterte jeg nettopp at på tross av Tortorellas positive uttalelser angående Mats i oppkjøringen, trengte ikke det å bety stort, og det gjorde det altså ikke heller………………forstå det den som kan? Jeg påberopte meg også i den bloggen ikke å være overlegen coaching egenskapene hans heller, og at han helt sikkert forstår at Mats må spille der han hører hjemme, i en av de to første oppstillingene. Det gjorde han åpenbart heller ikke. Mats var den ”eneste” med offensive fibre i Rangerslaget som ikke fikk prøve seg med Richards og Gaborik, hvorfor ikke? Det samme spør de seg i hockeytokiga Sverige også, den gamle Rangershelten Ulf Samuelsson stiller seg helt uforstående til hvordan Rangers har brukt Mats på isen, og at det er synd de ikke utnytter hans potensial. Det samme gjør alle andre som har litt greie på det her hjemme også, jeg tar med meg selv i den kategorien, så får det stå sin prøve.

Slik jeg ser det er det viktigste for Mats nå, og gjøre som han gjorde i fjor, ta turen ned med hevet hode, og vente på at sjansen kommer igjen, for det gjør den! Om ikke i Rangers, så i et annet NHL lag.

På Rangers mange blogger/diskusjonsforum går debatten heftig om Zuccarellos fremtid i NYR. De aller fleste skjønner seg ikke på Tortorella, og hvordan et lag som Rangers ikke kan finne plass til en spiller som Mats. Det skjønner ikke jeg heller?

Skulle det derimot ta litt tid å få sjansen igjen, bør Hr. Ryman (Mats`agent, red.anm.) banke på døren på Rangerskontoret og be om en trade. Helst til et lag som spiller ishockey, ikke et lag som helst ser at motstanderen har pucken det meste av tiden. Rangers minner om Norge i fotball på 90-tallet, man vant noen store seire, men med måten å spille på, kom det aldri til å gå langt nok. Og nettopp en trade er ikke usannsynlig, for Rangers mangler også en back av toppklasse, som kan styre blålinjen i overtallsspill. Og siden Tortorella åpenbart mener at de er godt forspent på forwardsiden, kan Mats kanskje bli offer for et bytte. At han derimot gjør samme retrett som Holøs, har jeg ikke troen på. Mats er god nok for NHL, om ikke Rangers skjønner det, er det helt sikkert andre som forstår det.

I kveld kan du se Sparta-VIF på Tv2Sport/Sumo, med sendestart 18.50

Twitter: @Hockeyerevik