Er Dette Morsomt?

Det noen synes er helt sjukt, synes andre er sjukt gøy.

Kan du kan buktale, spise 4 cayennepepper på en gang, parodiere en kamel, eller steppe mens du pisker krem? Alle former for komikkinnslag er tillatt i Solveig Kloppen og Helen Vikstvedts nye, absurde TV-show. Her er det ingen tapere og ingen som skal ut – det eneste som teller er at du har baller!

Har du en original opptreden, men mangler scene? Er du morsom på fest, eller er du morsom blant folk flest? Solveig og Helen inviterer deg til åpen scene i showet ” Er Dette Morsomt?”!

I ”Er Dette Morsomt?” kan du sjekke ut om glansnummeret ditt faktisk er morsomt eller ikke. Hos Solveig og Helen får ALT en sjanse på scenen. Spillereglene er enkle – syns publikum det du gjør er morsomt nok blir det fest og jubel, synes de ikke det – blir det fortsatt jubel og glede, men det er fordi du bombarderes med tomater. Gratulerer! Les videre

Solveig og Helen vil ha deg med på humor-scenen

– Dette er programmet vi selv gjerne ville vært deltakere i.

Solveig Kloppen og Helen Vikstvedt er kjente for å ha hjulpet oss med stort og smått i Hjelpekorpset. Nå skal de lage tv-show der de skal finne ut hva som er morsomt når og hvorfor.

– Det eneste vi hjelper folk med denne gangen er at vi tilbyr dem en scene.  I ”Er dette morsomt?” kan folk komme med et glansnummer og så får de lov å vise det for et publikum. Synes ikke publikum det er morsomt kaster de tomater på deltakerne.

Pubikum fra 1700-tallet

– Å kaste egg og tomater er jo en gammel teater-tradisjon. Er deltakerne morsomme blir det jubel og applaus. Er det ikke det, blir kastet  tomater på dem slik som de gjorde på på teatrene på 1700-tallet i Frankrike.

– Det er ment som en ekstra piff i programmet og det skal være gøy for de som blir kastet på også. Du skal jo ha baller for å få kastet massevis av tomater på deg, så du som melder deg på må jo ha selvironi og ha lyst til å tulle på scenen, også hvis publikum ikke elsker humor-innslaget ditt.

Kjendisdommmere

-Jeg er programleder og Helen er guru. Hun skal mene og synse og analysere som en løs kanon på dekk. Tilbakemeldingene hennes vil jo selvsagt være helt subjektive og ikke til å stole på. Helen kan jo ha en altfor god dag, miste gangsynet og hylle alle de dårligste innslagene.

-Helen selv mener hun er utstyrt med god intuisjon. Jeg bare sier det jeg mener og tenker der og da. Men jeg skal ha med meg hjelp. Hver gang skal jeg ha med en ekstra dommer. Det skal være en person fra kjendisverden som representerer et utvalg av det norske folk, slike som de eldre, idrettsvertden, homofile.

Imitasjon og klovnerier

-Helen selv er mest glad i crazy-banana-humor, ting som er absurd. Jeg er ikke så glad i vitsemakeri. Og jeg er glad i gamle damer som stepper. Helst nakne, sier Solveig. Hvis du finnes der ute, så meld deg på, gøyale gamle dame! Og så synes jeg det er morsomt med folk som spiller på kroppen sin, syngende grønnsaker og elendige imitasjoner. Sånne ting.

Skulle gjerne vært deltaker selv

”Er dette morsomt?” legger seg ikke inn i rekka av talentshow vi har sett de siste årene. Her vil deltakerne få lov til å vise seg frem uten å konkurrere med de andre. De skal få slippe å tenke på hvilken utvikling de har underveis. I dette programmet skal vi  finne ut hva som er morsomt her og nå, ikke nødvendigvis hvem som er morsomme.

-Alle som synes de har et morsomt glansnummer å vise frem kan melde seg på.

Gøyale danseting, tulletekster, stand-up osv. Eller Crazy bananas– jazass-humor. Eller kanskje absurd perfomrece-aktig humor. Alle er velkomne til oss.

Jeg hadde ikke turt å melde meg på et talent-show i humor, sier Helen, men dette er programmet jeg selv ville elsket å være med på. Og det hadde vært så spennende å se om de tomatene som susende!

Alle er stjerner

I ”Er dette morsomt?” søker de ikke etter nye humorstjerner. Her skal alle skinne like mye. Helen synes deltakerne er stjerner i seg selv om melder seg på og blir med.

-Nei, vi har ikke som mål å finne den neste Leif Juster. Her vil det bli pakket med stjerner i hvert show. Det er så kult at de kommer for å vise seg frem. Dette er uforutsigbart og gøy. Det eneste vi skal finne ut av i hver sending er om nummeret er morsomt der og da.

I ”Er dette morsomt?” får publikum kaste tomater

TV 2 AS

Lars Hilles gate 30, Pb 7222, 5020 Bergen

Materialet på nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten avtale med TV 2 AS (utgiver) og/eller med annen klareringsordning (Kopinor www.kopinor.no eller Norwaco www.norwaco.no), er enhver lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring (herunder visning) bare tillatt når det er hjemlet i lov (til privat bruk, sitat og lignende). Utnyttelse i strid med lov eller avtale medfører erstatningsansvar, og kan straffes med bøter eller fengsel.