Emilie har fått et par sunne oppskrifter fra mesterkokken Erling Sundal, og de kan du også få:
Smoothie:
1 egg
100 gram spinat
2 ss gresskarkjerner
2 ss havregryn
2 dl biola naturell
2 dl appelsinjuice
1 banan
2 dl frosne blåbær
Alle ingrediensene kjøres sammen i en blender eller tilsvarende, til smoothien har en fin og jevn konsistens.
Pannestekt laks servert med tomatisert løksjy og avokadokrem:
4 laksefileter a 180 gram
4 ss olivenolje eller rapsolje
salt og pepper
Laksen krydres med salt og pepper og stekes gylden på den ene siden. Snu fisken og etterstek raskt på den siste siden.
Tomatisert løksjy:
1 finhakket tomat
1 finhakket løk
1 fedd hakket hvitløk
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft eller balsamikoeddik
2 ss soyasaus
pepper
Fres løken først i oljen til den blir lett brun. Ha så i tomaten med hvitløken og fres det lett. Ha i vann og kok det litt inn. Smak så til med sitronsaft, soyasaus og pepper. Da har du en sjy.
Avokadokrem:
2 avokado
1 ts lime
1 finhakket sjalottløk
salt og pepper
Avokadoen knuses med en gaffel og resten av ingrediensene blandes inn. Smak til med salt og pepper.
God appetitt! 🙂