Oppskrifter fra Erling Sundal

Emilie har fått et par sunne oppskrifter fra mesterkokken Erling Sundal, og de kan du også få:

Smoothie: 

1 egg

100 gram spinat

2 ss gresskarkjerner

2 ss havregryn

2 dl biola naturell

2 dl appelsinjuice

1 banan

2 dl frosne blåbær

Alle ingrediensene kjøres sammen i en blender eller tilsvarende, til smoothien har en fin og jevn konsistens.

Pannestekt laks servert med tomatisert løksjy og avokadokrem:

4 laksefileter a 180 gram

4 ss olivenolje eller rapsolje

salt og pepper

Laksen krydres med salt og pepper og stekes gylden på den ene siden. Snu fisken og etterstek raskt på den siste siden.

Tomatisert løksjy:

1 finhakket tomat

1 finhakket løk

1 fedd hakket hvitløk

2 ss olivenolje

1 ss sitronsaft eller balsamikoeddik

2 ss soyasaus

pepper

Fres løken først i oljen til den blir lett brun. Ha så i tomaten med hvitløken og fres det lett. Ha i vann og kok det litt inn. Smak så til med sitronsaft, soyasaus og pepper. Da har du en sjy.

Avokadokrem:

2 avokado

1 ts lime

1 finhakket sjalottløk

salt og pepper

Avokadoen knuses med en gaffel og resten av ingrediensene blandes inn. Smak til med salt og pepper.

 

God appetitt! 🙂