Matu koser seg

Å blogge er helt nytt for denne dyrepasseren, men med en så spennende jobb så er det mye å blogge om… 🙂

Matu

Matu har vært hos oss i Dyreparken siden 2004. Jeg husker godt hvor spente vi var på å få treffe orangutangene for første gang. Da orangutangene hadde fått slå seg litt til ro, fikk Monica og jeg lov til å komme ned på besøk. Vi måtte vaske hendene før vi fikk lov til å ta på noe. Orangutangene er så like på oss mennesker at de kan bli smittet av oss hvis vi er forkjølet. Hans Petter presenterte oss for Sol og Matu for første gang. 🙂 verdens fineste Matu og Sol. Det som jeg husker best er hvor flinke de var til å spise solsikkefrø. 🙂 Solsikkefrøet går inn i munnen, du hører et lite knekk og VIPS skallet kommer delt ut igjen… 🙂

I 2009 flyttet Sol til Wien i Østerrike, og lille Nala og Noni flyttet til Dyreparken fra en dyrepark i Tyskland.

Har lagt med en liten film av Matu. Etter rengjøring av spiserommet til orangutangene la jeg inn en stor blå plastpalle. Matu storkoser seg, men Nala er heller noe skeptisk til den store blå tingen som plutselig dukket opp. Matu setter seg godt til rette å klør seg på kroppen og gulper opp maten, så han kan spise den igjen hehe.. 🙂 Ganske deilig å gå hjem fra jobb når du vet de koser seg gløgg.

[youtube Cw9tlJfwL_8 nolink]