Dette er Dyreparken

I fjor besøkte over 750.000 gjester Dyreparken og Badelandet.

Det gjør Kristiansand Dyrepark til Norges suverent største familieattraksjon. Dyreparken utenfor Kristiansand ble åpnet allerede i 1965, og har siden 1970 holdt åpent hver eneste dag, året rundt.
Fra den spede starten med 30 dyrearter er det i dag over 120 ulike dyreslag fra alle verdens hjørner. De kunnskapsrike og dedikerte dyrepasserne som hver dag sørger for å passe på dyrene, aktivisere dem og legge forholdene maksimalt til rette, er en av Dyreparkens viktigste ressurser.

Men i årenes løp er også andre aktiviteter dukket opp i Dyreparken. I 1990 ble den første Kaptein Sabeltannforestillingen spilt i Kjuttaviga. Året etter ble Kardemomme by åpnet. Senere har Skomakergata kommet til, samt et nytt Afrika-område med blant annet løver. I 2010 ble aktivitetstilbudet styrket ved åpningen av Badelandet, en ny park ved siden av Dyreparken.

Dyreparkens viktigste formål er å begeistre barn og unge. Barn skal få undre seg sammen med familien over naturens rikdom og i tillegg få oppleve både fryd og spenning i rikt monn.

I Kardemomme by kan man møte tante Sofie, politimester Bastian og de tre røverne midt på lyse dagen. På KuToppen får gjestene oppleve god, gammeldags bondekultur med norske gårdsdyr. I Båtbasaren-området er det morsomme spill og konkurranser som står i sentrum.

Kilde: Dyreparken

Nærmere info
www.dyreparken.no