Rune

1411

– Du kan bli like god venn med et dyr som med en kamerat, sier Rune. Rune har et stort hjerte for dyr, og i løpet av sine 14 år som dyrepasser har han blitt kompis med mange.
– Vår største utfordring ligger i å skape trivsel. Når vi lykkes ser vi at vi skaper resultater. Men man blir aldri utlært i jobben som dyrepasser, sier Rune. Han kom nærmest rett fra skolebenken til Dyreparken. Etter utdannelsen som agrotekniker jobbet han ett år som landbruksvikar før han tok på seg dyrepasseruniformen for første gang.
Rune har jobbet med alle dyr i Dyreparken, bortsett fra løver og orangutang. De siste årene har han vært teamleder for Jungel-teamet.
Rune mener det unike med dyrepasserjobben er at man får jobbe med så mange forskjellige dyrearter. Ingen arter er like, så både psykologi og atferdsanalyse er viktig for å lære de enkelte å kjenne. Men når man først får tillit kan man lese dyrene inn og ut, og man kan nesten bli ett med dem, sier Rune.

Fakta: [table id=43 /]