Michael

I Dyreparken er Michael løvenes konge. Eller i det minste løvenes nærmeste underordnede. Ingen andre dyrepassere kjenner løvene så godt som Michael. Han har fulgt dem siden de kom i 2007. Men som teamleder for Afrika-avdelingen har Michael også ansvaret for alle de andre afrikanske dyrene. Han fylte 12 år den sommeren han fikk sin første lønning fra Dyreparken. Michael startet nemlig sin karriere som søppelplukker. Den første sommerjobben ble til flere sommerjobber, og i 1994 fikk han prøve seg som dyrepasser, samtidig som han gjorde ferdig utdanningen som agronom.
Dyrekjær har han alltid vært, og siden hans far var ansatt som dyrepasser og senere parksjef har Michael praktisk talt vokst opp i Dyreparken. Faren hadde ofte med dyr hjem i en tid der karantenebestemmelsene ikke var så strenge som i dag.
Det kunne være både eksotiske fugler i stua og slanger på badet.
– Da vi hadde slangen på badet gikk mamma til naboen når hun skulle på toalettet, husker Michael. Og med en onkel som hadde hester og en bestefar som hadde stall, ble det mye dyr rundt Michael i barndommen og ungdomstiden. Selv hadde han både travhester, griser, høner, hunder, pinnsvin, kaniner, chincilla, jordekorn, undulater og katt. Som voksen har han etablert seg på landet, og har hatt både gris, hest, hund og katt.
– Jobben preger meg hele tiden. Det er ikke bare en jobb fra 7 til 15. Vi tenker på dyrene fra morgen til kveld, sier Michael.

Michael jobber hovedsakelig med: Alle dyrene i Afrika-området.

[table id=4 /]