Ut – med god følelse

Det er urolig kjipt å plutselig være ute av dansekarusellen. Dansen i duellen var det beste jeg har gjort til nå. Da svir det enda mer å ikke skulle fortsette. Når det virkelig gjaldt, klarte jeg å få ut det Marianne har prentet og prentet hos meg – SLIPP DEG LØS!
Det klarte jeg i siste dansen. Jeg ville så gjerne fortsatt og innfridd Mariannes tålmodige arbeid med meg. Jeg har mer på lager. I det minste skal jeg ta privattimer hos henne for å lære jive/swing. Dans er moro, når man kan det 🙂
Støttemeldinger har haglet inn. Det varmer. Jeg vil takke alle som har heiet oss frem.

Til frokosten i morges ringer de fra Oslo Maraton. De behøver en ledsager på halvmaraton til en Harald Vik, som er blind, døv og stum. Den påtenkte ledsageren måtte trekke seg i siste liten.
Siden jeg ikke skulle trene dans, så var det utrolig hyggelig å få en opptur med Harald i høstklart vær og fantastisk stemning i Oslos gater. Ikke så galt at det er god for noe…

NÅ skal det presteres igjen

Vi har hatt en ambisjon om å blogge regelmessig. Dessverre har det ikke vært mye fokus på det de siste dagene. Dessverre, fordi jeg gjerne selv skulle hatt en bedre mestringsfølelse tidligere i uka. Da hadde vi hatt tid og overskudd til blogg.
Jeg hadde grunnlaget inne, men har slitt voldsomt når helheten skal på plass. Det glipper jevnt og trutt for Pedersen. Mønsteret er vanskelig å finne. Feil dukker opp på stadig nye steder…
NEVER EVER GIVE UP! I dag kl. 1600 kom godfølelsen. Timene før var frustrasjonen på et nivå hvor murpussen føk – godt jeg ikke hadde lakkerte negler 🙂
Marianne er ustoppelig optimist og pådriver. Det gir bensin til en som går på reserven.
I skrivende stund er også mave og gane fornøyd. Lader opp med Gullrekka ikveld og er klar i hodet for nok en STOR prestasjon (i mine øyne) imorgen.

Swingende hilsen Ca2

Ny uke, ny dans – og nye muligheter

Nå føles konkurransen ytterligere på kroppen.

Å oppleve duellen mellom Anne Marie og Einar var en sterk påminnelse om konkurranseaspektet. Det kunne like gjerne vært meg som var i duellen. Det må vi alle være forberedt på, da de skjønne tv-serere/stemmere bidrar sterkt til sluttresultatet. Takk skal dere ha for innsatsen, som holdt oss unna duellen denne gangen. Min innsats var dessverre ikke på sitt beste. Marianne har sett meg bedre, det har også kona hjemme på kjøkkengulvet. Jeg ble som vanlig litt ivrig. Jeg ble mer opptatt å komme til neste trinn enn å klare fjellstøtt det trinnet jeg var i. Den uvanen håper jeg nå å legge av meg.

Det var selvfølgelig leit at det var underholderen Einar som røk ut. Men siden min partner er søster til Glenn Jørgen, som danser med Anne Marie, er det klart mitt hjerte drar i retning Anne Marie, som jo også er en kjempesjarmerende dame J Vi har godt fellesskap på trening.

Til lørdag skal vi danse tango! Det er en god kombinasjon av Vals og Paso. Tango er en standarddans med holdet tilnærmet vals (men rettere i kroppen og dypere i bena (altså bøyde knær))  – og med noe av temperamentet til Paso. NED i gulvet, her gjelder det å holde en jevn høyde og finne karakteren mellom det forførende og de mer markant spisse og brå bevegelsene. Dette er min versjon. Kanskje Marianne har en annen måte å si det på… J

Etter første trening har jeg en mye bedre følelse en etter første økt med Paso. Dessuten har Marianne dyttet på meg utrolig effektive hjelpemidler. Strikk rundt knærne hjelper for rett føring av ben og tyllen rundt hodet hjelper til å kjenne perfekt stilling av hodet.

DET HJALP GODT!

Det gikk mye bedre på trening i dag. Trinnene begynner å sitte og vi jobber med teknikk der det trengs.. Og det er ikke få stedene. Men vi ser resultater av grundig arbeid, så da håper vi at også dommerne og dere ser fremgang til lørdag :)Med godt mot og stå på humør håper jeg å bygge opp en karakter som dere tv-seere/stemmene, dommerne og i selv vil være fornøyd med! Gled dere til at vi skal danse oss gjennom tv-skjermen og rett hjem til DEG!

Hilsen Marianne og Cato

Det går opp, ned og opp..

.. Men det er selvfølgelig ikke i paso’n. Da skal det holde seg på ett nivå, og det er nede. (Men opp i kroppen.. puh). Progresjonen har gått opp og ned denne uken… Og Pedersen har vært LANGT nede…

Det er utrolig frustrerende å slite SÅ mye med noe SÅ ”enkelt”! Utfordringen er å henge med og i tillegg ha en god stil. Musikken flyr i fra Pedersen! Det går så fort! Samtidig som trinn og teknikk skal sitte, skal man jo være bestemt og stram i maska. Det er begrenset hvor perfekt det kan bli på en uke! Vi er på det stadiet som jeg vil kalle ”Pedersenperfekt” 🙂

Paso er som slalomøvelse i alpint. Det er ikke min gromøvelse.. Jeg liker meg best i større svinger, i storslalom. Også liker jeg å være på tå! Og det skal vi jo definitivt IKKE! Her er det HEL som gjelder.

Det er fredag kveld og følelsen er optimistisk. De 4 siste timene har Pedersen danset seg gjennom med kramper i foten og Sandaker med en fin og vond strekk i armen! MEN, vi mener at vi er på topp av det vi kan prestere og vi håper å få ut vårt beste i morgen.

Krampa tok Pedersen på trening i dag..

Tross kramper og muskelstrekk, så skal vi danse en skikkelig paso doble i morgen! Vi skal gi alt vi har, så da håper vi dere gjør det samme 😀

Denne følelsen vil vi ha etter sending i morgen!! YESSS!!

Vi ønsker oss lykke til!

Hilsen Marianne og Cato

Også er det på'n igjen

Nå er det mandag, og vi har nå lagt lørdagen bak oss. Det var en veldig god opplevelse! Vi storkoste oss og er veldig fornøyd med innsatsen.

Nå er det paso doble og vi har hatt seks timer med trening, og det har vært mye stopp og mye terping. Flyten i dansen må på plass, for så å kunne begynne å pirke.  Så nå har Cato dansen på video, så i kveld skal han hjem og memorere… (har han lovet). Marianne mener uansett at uttrykket skal være på plass til enhver tid, så det er jo en utfordring det også!

Fra dette uttrykket…

… til dette uttrykket!

Da blir vi fornøyde! Vi er gjennom en tredjedel, så det skal nok sitte når lørdagen kommer 😉

Hilsen Cato og Marianne

Godfølelsen dagen før dagen!

Hei alle sammen!

På onsdag hadde vi gjennomgang av dansingen i studio. Og det ble jo som det ble.. Alt gikk ikke på skinner! Med masse nye inntrykk; anderledes gulv, LIVE musikk, kameraer, lysekroner og ikke minst spent stemning! Vi fikk 3 gjennomganger pluss en “generalprøve”. Og dette trengte vi definitivt! I tillegg til litt småfeil her og der, greide vi til og med å gjøre feil i koreografien!!  Men etter en skikkelig skjerpings ute i gangen, i pausen, satt det til aller siste gjennomkjøring. Da gikk det mye bedre! Skal vi det var godt å kjenne på hvordan det var å danse i studio.. Vi dro hjem med en god følelse om enn noe utmattet. 

Cato minnes studietiden da han oppdaget viktigheten av å lage en prøveeksamen for seg selv. Da var det ikke så skremmende på den avvgjørende dagen. Den resepten håper han slår til igjen!

Torsdag og i dag har vi tatt opp godfølelsen og terpet på detaljer som vi håper skal synes i morgen på selveste premieren! Spesielt i dag har vi tatt det med ro og kost oss. Vi tok til og med en skikkelig lunsj midt i treningstiden 😀

Vi er KLARE! … Nå reiser Cato til Bergen for å slappe av med et foredrag for ledere og trenere i svømmeforbundet!

Blod, svette og snørr – men ingen tårer!

Hei hei!

Nå sitter vi her i resepsjonen i studio, og venter på de siste tv-forberedelsene til premieren. Vi har vært i gjennom 15 treningsøkter og trinnene begynner å sitte hos Pedersen (Puh..) Statusen ved siden av at det her går rimelig greit, er at vi er ved god helse. Det har vært MYE svette! Ingen brukne bein eller ledd eller.. ødelagte proteser. Men klypa til Pedersen sliter på en dansers sarte hud i hendene.

Og om ikke det var nok, så har Marianne fått en skikkelig forkjølelse. Det surkler og renner! Men det ser godt ut mot premieren.

Dansefølelsen er ganske god før premieren! Men det har vært mye frustrasjon. Slik som Cato uttrykker det, er dette forferdelig morsomt! “Vals er mye vanskeligere enn det jeg hadde forestilt meg. Det ser jo ganske enkelt ut, men nå skjønner jeg kommentarene til Fløysvik! Det er virkelig anstrengende med mye kraft for å lage god dynamikk.” Holdning, hodet, hel, tå, arm(er), strekk, hev, senk… Ja. Lærerikt!!

Treningssamlingen er over og alvoret begynner! Vi gleder oss å komme i kjole og hvitt og glitter og stas!

TV 2 AS

Lars Hilles gate 30, Pb 7222, 5020 Bergen

Materialet på nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten avtale med TV 2 AS (utgiver) og/eller med annen klareringsordning (Kopinor www.kopinor.no eller Norwaco www.norwaco.no), er enhver lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring (herunder visning) bare tillatt når det er hjemlet i lov (til privat bruk, sitat og lignende). Utnyttelse i strid med lov eller avtale medfører erstatningsansvar, og kan straffes med bøter eller fengsel.