Drag, opptak og smell

Fortsatt skjelven etter igår.

Etter iherdig planlegging og forberedelser dro jeg til Gardermoen Raceway for å være den første i Europa som får sit-in i en Top Modified dragster bil. Ja det er en bil.

Teknisk sett kan den kjøres på vanlig vei. Men du får ikke skilter på den og den gjør 100 km i timen på tomgang i førstegir.

Terje Håkonsen eier Pontiacen. Han har norgesrekorden på distansen i sin klasse. 6.25 sekunder fra 0 til 402 meter. Den rekorden skal vi prøve å slå med to i bilen.
2500 hester, produsert av 8 sylindre på 8,2 liter. På et sekund er vi oppe i 116 kilometer i timen. Stripa forran meg blir smalere å smalere. Øynene viser et mer og mer uklart bilde. Aldri har kroppen min blitt skutt ut i en sånn fart. Jeg hører ikke jubelen fra publikum når de skjønner vi har fått til et super drag. Motorlyden og vibrasjoner borer seg inn i hver pore i kroppen. Alt er fart.
Når fallskjermene folder seg ut går det opp for meg, jeg er Europas raskeste reporter.

Innslaget vi lager skal vises i vårsesongen av Broom som starter neste tirsdag, 24 mai, klokken 20.00 på TV 2.

Når vi er iferd med å skru av kameraene hører vi smellet. -Der gikk en motor i lufta kommer det erfarent fra Terje. Vi ser røyksøylen stige til værs. Vrakdeler fyker gjennom lufta.

Heldigvis gikk det bra. Føreren kom seg ut. Sikkerhetsfolkene var på plass så kjapt som de skulle. Men akkurat da var jeg sjeleglad for at jeg var ferdig med mine turer på stripa.
Takk Terje, takk til alle dere i teamet og takk til alle dere andre som var med å muliggjøre den mest spesielle opptaksdagen jeg noensinne har vært på.