– Søte, kule og fantastiske jenter

600 søknader er gjennomlest, og de første opptakene er unnagjort. Mandag 19. august er det premiere på «Det Nye-jenta» på TV 2 Bliss.

Det Nye-jenta

Ole Marius Fossen (fotograf) og Mari Midtstigen (redaktør for Det Nye). FOTO: RASMUS KONGSØRE

– Mitt største problem har vært at det er så vanskelig å velge, sier Mari Midtstigen, redaktør for Det Nye.

– Det er så mange søte, kule og fantastiske jenter. Flere har latt oss komme tett på livene sine gjennom påmeldingsfilmene, og det har vært både rørende og inspirerende, synes Mari. Hun har fått hjelp av Det Nyes moteansvarlig Charlotte Thorstvedt og coverfotograf Ole Marius Fossen til å vurdere de påmeldte.

Det Nye-jenta er ikke en tradisjonell modellkonkurranse. Her skal juryen finne en jente som kan være til inspirasjon for andre, men mote og stil står også i fokus når den nye IT-jenta skal kåres. Juryen følger jentene fra castingrundene, gjennom utfordringene de blir satt på og frem til finalen. «Det Nye-jenta» skal kåres gjennom syv episoder, hvor de tre første er castingrunder og de resterende er realitykonkurranse.

Det Nye-jenta

Juryen: Charlotte, Mari og Ole Marius. FOTO: RASMUS KONGSØRE

– Det har vært utrolig morsomt så langt, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med jentene og se hvordan de klarer seg i konkurransen, sier Charlotte.

– Det har vært veldig givende å ta del i juryeringen. Deltakerne har lagt ned tid og energi i søknadene sine. Flere har også klart å “tenke utenfor boksen” og med det gjort seg minneverdige. Jeg er imponert over hvor mye guts disse jentene har – som våger å utlevere seg selv for en jury, sier Ole Marius.

I første program får seerne følge juryen i castingprossessen, hvor de skal velge ut seks jenter. En av disse går direkte videre til realityrundene, og fem blir nominert slik at seerne får bestemme hvilken av de fem jentene som også får gå videre til realityrundene. Dette er likt i de tre første episodene. I løpet av serien blir vi kjent med jenter fra hele landet – fra Bergen til Harstad.