Kolbotn Rock City

Tilfeldighetene ville ha det til at jeg satt og så på en såkalt klassiker på SportN denne kvelden: Norge mot Skottland i VM i Frankrike i 1998. En kamp på veien mot det som skulle bli en enda større klassiker en sankthansaften i Marseille. I det norske midtforsvaret, to krølltopper: Ronny Johnsen og Dan Eggen. Jeg hadde akkurat sett den daværende Celta Vigo-spiller Eggen stange unna en ny skotsk langball da det tikket inn en sms om at Kolbotn hadde funnet sin nye trener.

Det var for så vidt ingen stor overraskelse, all den tid Dan Eggen har dukket hyppigere og hyppigere opp på tribunen på Sofiemyr utover høsten. Like fullt må det være godt for et Kolbotn-lag, der profiler som Trine Rønning og Solveig Gulbrandsen selv har sådd tvil om egen fotballfremtid, at i hvert fall treneren er på plass for kommende sesong.

Kolbotn har tidligere hatt suksess med å hente trenere fra andre steder enn det typiske kvinnefotballmiljøet. Peer Danefeld og Aksel Bergo må sies å ha vært lykkelige valg, OL-vinner Pia Sundhage var det ikke, mens Trine-Lise Andersen tross alt skaffet klubben sitt først NM-gull, men ikke klarte å følge opp med nytt sølvtøy denne sesongen.

Eggens utfordring nå blir først og fremst å skaffe seg en oversikt over både eget og andre toppserielag, finne ut hvor nivået ligger og hvor Kolbotn har mest å hente. Og etter min mening er det i offensiv samhandling både i overgangsspillet og i etablert. Den tidligere stopperkjempen må med andre ord rett i angrep. Dessuten: Kolbotn har i utgangspunktet en sterk førsteellever (selv om ytterligere en toppspiller eller to aldri kan skade), men mangler den bredden som særlig Røa har i troppen. Jeg vil tro at klubben kjenner sin besøkelsestid og at et brev adressert til Asker allerede er poststemplet . I fotball er den enes død som kjent alltid en annens brød.

Mens landslagskameratene gikk videre til sportsdirektørjobber i ymse norske klubber, valgte Dan Eggen å gjøre en innsats som rockemanager ved siden av studier på Blindern. Et særdeles sympatisk karrierevalg, spør du meg. Og det sier i hvert fall noe om Eggen som person, om en annerledeshet som et ellers traust fotballmiljø både hadde og har godt av. Dan Eggen var kanskje aldri den mest profilerte av de norske VM- og EM-heltene, men for Kolbotn og Toppserien må det være strålende å få inn et nysgjerrig treneremne med omfattende fotballkulturell ballast.

Og ikke vet jeg hva slags musikk Kolbotn-jentene liker å spille i garderoben før match, men er de som kvinnelige fotballspillere flest så går det vel i r&b og en og annen Eurovision-slager. De dagene er trolig over. Solveig & co: Ta en titt på Dans opptreden med det amerikanske heavy-metal-bandet Pantera (klikk her). (PS! Dette youtube-innslaget slutter på en småvulgær måte, så er dere advart.)

Rock on, Sofiemyr!