Det nest beste er godt nok

Tippeligaen har fått et vanvittig løft de siste par sesongene. Men det har jammen meg Adeccoligaen også.

Jeg har gleden av å følge de nest beste norske fotballklubbene ekstra tett. Stort sett hver lørdag sender vi nemlig en kamp fra Adeccoligaen på TV 2 Zebra. Og det er ingen nedtur. For med en ekstra opprykksplass i potten satses det tøffere enn noen gang på nest øverste nivå. Og klubbene med historie og ambisjoner er mange: Odd Grenland, Start, Bryne, Sandefjord, Moss, Kongsvinger, Sogndal, Haugesund, Hødd.Eller kanskje blir det noen helt andre som vifinner igjen i Tippeligaen neste sesong. Kanskje blir det Hønefoss. Eller Løv-Ham. Det hadde vært noe.

Lørdag var det toppkamp på Sør Arena mellom Start og Odd Grenland. Og det slo meg, ettersom den ene angrepsbølgen etter den andre rullet over en gressmatte som endelig har satt seg, at dette var en av de beste og mest underholdende kampene jeg har sett på norsk jord i 2008. Inkludert ganske mange Tippeliga-oppgjør. La gå at Oddhandler veldig mye om langballen mot Kovacs, dette var to lag som angrep, som skapte sjanser. Det var solskinn og 7-8000 mennesker på praktfulle Sør Arena. Det var skader på sentrale spillere, temperatur og matchvinnende scoring på overtid. Det var unggutter somimponerte og løftet seg med utfordringene.Det var to Tippeliga-lag som tilfeldigvis møttes i Adeccoligaen.

Ikke alle Adeccoliga-kamper er sånn. Noen spilles på elendige baner med fasiliteter fraen annenæra, og fotball for steinaldermennesker, slike som tåler mangehardesmelleri hodet, men bare løper videre. Men det generelle løftet for norsk fotball harogså løftet Adeccoligaen, og hver runde løper det ganske mange spennende, unge fotballspillere ut på banene i Ulsteinvik, Alta og Sandnes. Jeg undres på om fotballdirektørene i divisjonen over vet hvem de er. Jeg undres på om vi får se en Hovland eller en Bangura i Tippeligaen neste år, uavhengig av om Sogndal ogHønefoss rykker opp.

Men en ting er sikkert. For alle oss som elsker fotball, kan det nest beste være mer enngodt nok.