Brasil på vinnersporet

 

– Mission completed, kunne en smørblid landslagstrener Luiz Felipe Scolari fortelle pressen, etter at laget slo Chile 2-1 i Toronto, Canada. Dette var årets siste landskamp, og nå gjenstår det bare en kamp mot Sør-Afrika i mars neste år, før alvoret begynner den 13. juni i Sao Paulo. For den 13. juli skal, ifølge en seiersikker Felipao, Brasil spille VM finalen på Maracana i Rio. Ikke bare spille, men vinne finalen, slik laget gjorde mot Spania i Konføderasjonscupen den 30.juni i år.

Felipao har sine ord i behold. Iallfall om vi skal tro statikken. Under hans kommando har laget spilt 19 kamper, 13 seire, 4 uavgjorte og bare 2 tap. Bak tallene skjuler det seg hardt arbeid og en målbevisst Felipao, som satte seg tre delmål på veien til VM-finalen. For det første skulle han skape et lag, sveise det sammen, få spillerne til å tro på egen dyktighet. Det har Felipao klart. For det andre har han lykkes med å skape entusiasme i Brasil. Igjen synes brasilianerne det er moro å se landslaget spille, og de er stolte over sine egne spillere. Og for det tredje vant Brasil Konføderasjonscupen. Og som Felipao sier: -Vinner vi den, skal vi også vinne VM.

Felipao skal ha en tropp på 23 spillere klar til mai neste år. Han har en liste på 45 navn, hvor bl.a. Ronaldinho Gaucho og Kaka står oppført. Ifølge Felipao har han allerede 20 spillere klare, og dermed blir det en knallhard kamp om de tre plassene som er ledige. En i forsvaret, en midtbanespiller og en angriper. To spillere som har fått sjansen til å vise seg frem, og som har brukt muligheten særs godt, er Robinho fra Milan og Roma spilleren Maicon. Jeg tror også at Kaka, hvis han fortsetter å spille jevnt og bra i Milan, kan erobre en av plassene.

I januar og februar skal Felipao reise rundt i Spania, Tyskland, Italia og England for å studere sine utvalgte spillere. Han skal snakke med lagenes trenere, møte spillerne til samtaler, og se dem i aksjon på trening og i kamper. Hver enkelt spiller vet at han må prestere. Han vet at Felipaos falkeblikk hviler som en tung skygge over stadion, og at rapporter blir skrevet på løpende bånd. For Felipao overlater ikke noe til tilfeldigheten. Det kan han heller ikke om Brasil skal vinne VM på hjemmebane, og dermed gjøre slutt på marerittet som har ridd nasjonen som en mare siden 2-1 nederlaget mot Uruguay den 16. juli 1950.