I belong to Jesus, Nybergsund and Didier Drogba

Utenlandske spillere hever utvilsomt det sportslige nivået i Tippeligaen. De markerer seg også med interessante ytringer.

Kim Ojos intervju med TV2 etter Branns seier på Åråsen er smått legendarisk. Mye skal til for å komme på det nivået. Spørsmålet er om Nybergsund noensinne vil bli det samme igjen.

Denne uken må også NFFs disiplinærutvalg ta stilling til to ytringer. Hvordan skal de vurdere ytringene til Stabæks Gilles Ondo opp mot Lillestrøms Nosa Igiebor sine?

Nosa feiret scoring mot Haugesund ved å dra opp drakta og vise teksten: ”I belong to Jesus.” Hvilket livssyn dommer Kjetil Sælen har er for undertegnede uvisst, men Sælen var like raskt oppe med det gule kortet som om han representerte Islamsk råd og ikke Arna-Bjørnar.

Gilles Ondo markerte sin forkjærlighet for en annen som i perioder tilnærmet har gått på vannet, nemlig Chelsea-spissen Didier Drogba. Uheldigvis var det Drogbas evne til å filme seg til straffe som Gilles Ondo så opp til.

Spørsmålet blir om disiplinærutvalget tar affære mot Gilles Ondo. I de fleste sportsredaksjoner sitter nok de mest ordspillelskende journalistene håpefulle og klare med ordspillet RØDondo.

Forfatteren Arne Berggren satte ytringsfriheten under ny debatt for en tid tilbake da han nektet å forsvare brenningen av Koranen som en ytring. Berggren kalte bokbrennerne for ”idioter”. Tilbakemeldingene fra det litterære miljøet lot selvsagt ikke vente på seg.

Kan vi nå få en debatt om ytringsfriheten i fotballen også? For hva er verst? Som Kim Ojo å skjelle ut hele Nybergsund? Som Ondo å hylle det teatralske og si at det egentlig er greit å jukse? Eller som Nosa å takke Jesus når det vitterlig var Björn Bergmann Sigurdarson som hadde målgivende?